Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Діамантовий ювілей правління королеви Великобританії Єлизавети II

6 лютого 1952 Єлизавета II Віндзорська зійшла на престол Великобританії. За 60 років правління королеви змінилося 11 британських прем'єр-міністрів. Сьогоднішній глава уряду Девід Кемерон - дванадцятий прем'єр-міністр. 6 лютого 2012 року в лондонському Гайд-парку опівдні було дано салют з 41 гармати, приурочений до початку урочистостей. У цей день 85-річна королева відвідала ратушу і початкову школу в місті Кінгс Лінн в Норфолку (в королівській резиденції). 6 лютого 1952 Єлизавета II Віндзорська зійшла на престол Великобританії

Королева Великобританії Єлизавета II

Діамантовий ювілей - 60 років правління Єлизавети II буде офіційно відзначатися 2-5 червня 2012 року і надасть 4 вихідних дня жителям країни. По всій Великобританії пройде серія заходів: святкові церемонії, виставки, вечірки. Відбудеться вражаючий річковий парад: флотилія, яка пройде по Темзі 3 червня, буде наймасовіша за 300 років. У ній візьмуть участь понад 1 тисячі яхт і човнів і очікується участь «Королівської барки» з Королевою на борту.

Королівська пошта в честь такої події, випустила набір марок з зображенням Королеви. З лютого 2012 року в Віндзорському замку (заміська королівська резиденція близько Лондона) відкрилася виставка фотопортретів Її Величності: «Шістдесят фотографій за шістдесят років», яка триватиме до січня 2013 року. У Лондонському музеї мультфільмів і ілюстрацій проходить виставка карикатур. Протягом всього 2012 року в містах Сполученого Королівства пройдуть виставки Королівського зборів - найбільшої в світі колекції живопису, меблів, порцеляни, книг, зброї і ювелірних прикрас королівських монархів.

У місті Единбурзі (Шотландська королівська резиденція Холіруд-Хаус) в березні - вересні 2012 року пройде виставка «Королівські скарби». Там будуть представлені полотна живопису, отримані в подарунок або придбані членами королівської сім'ї, а також незвичайні подарунки різних країн і епох. Двадцять виробів Фаберже (включаючи 2 барвистих крашанки) - це нагадування про Росію.

Дві виставки будуть зібрані з деяких малюнків Леонардо да Вінчі, які король Карл II у вигляді альбому придбав в 17 столітті (близько 600 робіт).

У Букінгемському палаці в серпні - вересні 2012 року (під час його літнього відкриття для відвідувачів) буде представлена експозиція «Діаманти: ювілейні святкування». До неї увійдуть коронації намисто, мала алмазна корона королеви Вікторії (19 століття) і прикраси королеви Єлизавети II - южноарфіканское намисто і браслет, а також брошка Вільямсона у вигляді квітки з африканськими рожевими і прозорими діамантами.

Королівське Кінне Шоу під відкритим небом - наймасштабніше, престижне і яскрава подія в світі. Воно традиційно проходить в травні в Віндзорі з 1943 року. У 2012 році Кінне Шоу буде приурочено до заходів, присвячених 60-річчю Коронації Єлизавети II. Сюди з'їдуться вершники і глядачі з усього світу.

Росія представить 20 хвилинний виступ, де наїзники продемонструють найскладніші трюки і чудеса джигитовки.
Джигітовка - це старовинний вигляд військового мистецтва козаків, а з 2005 року - різновид кінного спорту. Британська королева помилується майстерністю російських вершників, які можуть заплигувати в сідло прямо на ходу; їздити задом наперед; віртуозно володіти шаблею, стоячи на коні; робити запаморочливі трюки, включаючи стрибки через бар'єр, і на повному скаку перерубати пластикову пляшку з водою, не розплескати з нижньої частини ні краплі.

Літня олімпіада і діамантовий ювілей - головні події Великобританії 2012 року.

Статті по темі Великобританія:

Великобританія - країна туризму.
Столиця Великобританії - місто Лондон.
Міста Шотландії: столиця Едінбург, Глазго, Стерлінг.
Середньовічні Замки Шотландії: Глеміс (Glamis), Абботсфорд .
Замок Інверарі - Чарівний палац із казки.
Резиденції Королеви Великобританії: Балморал і Віндзорський Замок.
Букінгемський палац в Лондоні.
Палаци і замки Королеви Великобританії Єлизавети II.
Олімпійські об'єкти - пам'ятки Лондоні 2012 .
Вежа «поголені» - пам'ятка оновленого Лондона.

Новости