Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Великі Єгипетські Піраміди Гізи і Великий Сфінкс

  1. Таємниці Єгипетських Пірамід
  2. Великі піраміди стародавнього Єгипту - це піраміди Хеопса, Хефрена і Мікеріна

Єгипетські піраміди Гізи - це піраміди Хеопса, Хефрена і Мікеріна, вони знаходяться в околицях Каїра і є візитною карткою Єгипту

Єгипетські піраміди Гізи - це піраміди Хеопса, Хефрена і Мікеріна, вони знаходяться в околицях Каїра і є візитною карткою Єгипту.

Таємниці Єгипетських Пірамід

Піраміди в Гізі - це не що інше, як творіння цивілізації володіє великими знаннями математики, астрономії і володіє невідомими на сьогоднішній день технічними можливостями.
В наш час, жодна технічно розвинена країна, не здатна повторити того, що було створено багато тисячоліть тому на плато Гіза в Єгипті.
Багатотонні блоки правильної форми вирізалися і встановлювалися один на одного з точністю до міліметрів, та так, що між блоків неможливо було просунути лезо ножа.
Деякі фрагменти блоків, а це кам'яні блоки вагою в кілька тонн, вказують на те, що в них ділянки місць з'єднання блоків були гладко вирізані, а не витесані, як це було прийнято раніше і робиться зараз.
Будівельний матеріал не обрізався, як це робиться в сучасному будівництві, а вирізував з кам'яного матеріалу. Вчені порівнюють це з лазерною різкою, тільки лазер пропалює наскрізь, а при будівництві пірамід Гізи, блоки вирізалися певного розміру.
Крім загадки єгипетських пірамід, як вони домоглися такої точності і унікальності різання каменів, є загадка, як вони все це поклали один на одного з такою точністю.

Розкопки вчених показують, що будівництво Єгипетських Пірамід проходило за таким планом.
Кам'яні блоки вирубувалися в горі Мукаттам, потім, по проритому каналу, їх доставляли на судах до місця будівництва і по похилій земляного насипу, затягували на піраміду.
Ця теорія була б ідеальна, але розрахунки спростовують ці припущення.
За твердженнями вчених, будівництво Піраміди Хеопса, велося протягом 20-ти років, в піраміді налічується від 2,3 до 2,5 мільйона блоків вагою від 2,5 до 15-ти тонн кожен.
В такому випадку ми отримуємо, що робочі без перерв на сон, відпочинок і їжу, повинні були встановлювати новий блок кожні чотири-п'ять хвилин. Чи можливо таке? Ось загадка Пірамід Єгипту.
А той факт, що біля піраміди Хефрена, знаходяться два храми - Той, хто зустрічає і Заупокійний храми, в будівництві яких використовувалися блоки вагою від 100 до 400 тонн.
У всіх технологічно розвинених країнах знайдеться лише 1-2 крана, які здатні підняти таку вагу.

Вченим хочеться вірити, що загадки і таємниці єгипетських пірамід Гізи вже розгадані, але багато фактів свідчать про протилежне і не ув'язуються між собою.
Завдяки цим загадок і таємниць, стародавні Піраміди Гізи стали туристичним центром і найпопулярнішою пам'яткою Єгипту.

Великі піраміди стародавнього Єгипту - це піраміди Хеопса, Хефрена і Мікеріна

Піраміда Хеопса (Хуфу), найбільша з трьох великих пірамід Гізи, і єдине збережене чудо з семи Чудес світу Піраміда Хеопса (Хуфу), найбільша з трьох великих пірамід Гізи, і єдине збережене чудо з семи "Чудес світу".
Хуфу (Хеопс) (2589-2566 рр. До н.е.) був другим фараоном IV династії.
Піраміда Хеопса дивує математичної та інженерної точністю, теорії Золотого Перетини, і вражає своїми розмірами.
Довжина сторін, біля основи піраміди і її граней, дорівнює 225 (230) метрів, висота 138 (146,6) метрів.
Спочатку піраміда була облицьована полірованими білими плитами, а вершину прикрашав пірамідальний камінь. Але час і землетрусу змінили розміри і зовнішній вигляд піраміди, і зараз цього вже немає.
Всередині піраміди є три похоронні камери, розміром 11 на 5-ть і висотою близько 6-ти метрів, які були розграбовані ще в давнину.
Біля піраміди Хеопса є музей Сонячної тури, її довжина становить 43 м., Ширина 6 м., Вона побудована без єдиного цвяха з кедра. За знайденими слідами мулу на корпусі човна, було зрозуміло, що перед смертю Хеопс плавав на ній по Нілу, а після смерті, повинен був відправитися разом богом Ра в подорож по небесному Нілу.

Піраміда Хефрена (Хафра) - це друга за розмірами піраміда Гізи, в ній був похований син Хеопса фараон Хефрен (2558-2532 рр Піраміда Хефрена (Хафра) - це друга за розмірами піраміда Гізи, в ній був похований син Хеопса фараон Хефрен (2558-2532 рр. До н.е.). Її довжина біля основи 215 метрів, висота 136 метрів, але так як вона знаходиться на високому насипі, то візуально, здається більше піраміди Хеопса. Так само, збереглася облицювання на вершині піраміди, робить її красивішою і величніше піраміди батька.
Два входу в піраміду з'єднуються між собою всередині, обидва коридору ведуть до камер. В одній похоронній камері знаходиться саркофаг із чорного граніту, друга камера могла призначатися цариці.
Піраміда Хефрена є частиною комплексу складається з храму в долині, храму мертвих і самої піраміди. У храмі мертвих перебували 25-ть статуй фараонів, і тут була муміфікація Хефрена.

Піраміда Мікеріна (Менкаура) має невеликі розміри, сторона підстави 108 метрів, висота 62 (65) метрів Піраміда Мікеріна (Менкаура) має невеликі розміри, сторона підстави 108 метрів, висота 62 (65) метрів. Її будівництво завершилося в 2505 році до н.е. У будівництві використовувалися граніт і якісний камінь, що відрізняє піраміду Мікеріна від пірамід Хеопса
і Хефрена, які будувалися з вапняку.
Всередині піраміди є чотири похоронні камери, в яких ні чого немає і дивитися там практично нема на що.

На тлі Піраміди Мікеріна, піраміди Хефрена і Хеопса здаються велетнями стверджують свою велич.

Великий Сфінкс Гізи - це найбільша монолітна фігура з тілом лева і головою людини Великий Сфінкс Гізи - це найбільша монолітна фігура з тілом лева і головою людини. Великий Сфінкс був висічений з піщанику під час будівництва піраміди Хефрена, його довжина дорівнює 73 м., Ширина 6 м., Висота 20 м.
У країні багато статуй сфінкса, але точної теорії призначення їх немає. За однією з теорій, Великий Сфінкс - охоронець пірамід Хеопса і Хефрена, за іншою - держатель королівської влади.
Свій погляд Сфінкс направив на схід. Великий Сфінкс - це один з найцікавіших пам'яток старовини в Єгипті.

Поруч з Великими пірамідами знаходяться кілька маленьких пірамід, що призначалися для дружин фараонів, жерців і знатних чиновників Поруч з Великими пірамідами знаходяться кілька маленьких пірамід, що призначалися для дружин фараонів, жерців і знатних чиновників.

Для огляду пірамід доведеться купити квиток, каси є біля Великого Сфінкса і поруч з головним входом. Для входу в піраміди, Вам так само знадобляться додаткові квитки. Кількість відвідувачів обмежена 150 квитків утором і 150 після години дня (13-00). Вранці оглядати піраміди найкраще, не так багато туристів і сонце не таке спекотне, як у другій половині дня.
Варто звернути увагу на те, що:
- Фото та відео зйомка всередині пірамід заборонена.
- Зустрічається багато шахраїв, одні будуть пропонувати свої послуги в якості гіда, інші будуть нав'язувати кінь або верблюда.
- Нерідкі випадки крадіжки з метою дострокового погашення власнику.

стародавні піраміди Єгипту в Гізі - це візитна картка і найпопулярніший туристичний центр Єгипту, який щодня відвідують від 6 тис. до 10 тис., і близько 3 мільйонів відвідувачів щороку. І якщо Ви ще не вибрали, куди б Вам хотілося поїхати відпочивати , Але Вам подобаються загадки, і Ви хочете доторкнутися до шестітисячелетней історії, то варто подумати і відвідати пам'ятки Єгипту і Великі Піраміди стародавнього Єгипту в Гізі.

Чи можливо таке?

Новости