Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Нові сім чудес світу

  1. 1. Місто Петра в Йорданії
  2. 2. Велика китайська стіна
  3. 3. Тадж-Махал в Агре
  4. 4. Колізей в Римі
  5. 5. Чичен-Іца в Мексиці
  6. 6. Мачу-Пікчу в Перу
  7. 7. Статуя Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро
  8. КАНДИДАТИ НА ЗВАННЯ НОВИХ ЧУДЕС СВІТУ

Вони називаються «нові сім чудес світу», пам'ятники, які перемогли в міжнародному конкурсі, проведеному компанією New Open World Corporation під натхненням списку семи чудес стародавнього світу. Ініціатива пішла від Швейцарського режисера Бернарда Вебера. Голосування було громадським, участь в якому взяли понад сто мільйонів чоловік. Це був перший масовий голосування через інтернет, телефони і текстові повідомлення в історії, відкрите для учасників по всьому світу. Церемонія оголошення нових чудес транслювалася в прямому ефірі на більш ніж 160 телевізійних каналах, більш ніж в 170 країнах. З семи чудес сучасного світу, шість були оголошені всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО.

Отже, приступимо до ознайомлення з сімома новими чудесами світу.

1. Місто Петра в Йорданії

Місто Петра в Йорданії

Це чудо світу знаходиться у вузькій долині, на краю Аравійської пустелі, між горами на південь від Мертвого моря. Місто Петра був столицею набатейской імперії, під керуванням царя Арети IV (9 р до н.е. до 40 р н.е.). Найвідоміші останки Петра, безумовно, його висічені в скелі споруди; зокрема будівлі, відомі як Хазне (казначейство) та Дейр (монастир).

Петра, що означає «камінь» по-грецьки, вижив протягом стількох років завдяки тому, що більшість з його «будівель» були вирізані в твердих кам'яних стінах. Це, мабуть, самий захоплюючий древнє місто, що простояв до сьогодні. Був виявлений він швейцарським дослідником Іоганном Людвігом Буркхардтом в 1812 році. Також Петра був названий об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і є частиною 7 нових чудес світу.

2. Велика китайська стіна

Це нове чудо світу було побудовано між 220 р до н.е. і 1 644 н.е. Метою даної споруди була необхідність зв'язати існуючі зміцнення в єдину систему оборони, щоб обороняти країну від вторгнення монгольських племен. Це найбільший монумент, коли-небудь побудований людиною, і єдиний видимий з космосу. За оцінками довжина стіни становить 8851 кілометрів, корейського кордону до краю річки Ялу в пустелі Гобі, має 6 - 7 метрів у висоту, і 4 - 5 в ширину. В піку епохи Мін стіну охороняли понад один мільйон воїнів.

Оголошено цей пам'ятник об'єктом Всесвітньої спадщини в 1987 році, вважається найбільшим кладовищем у світі (близько 10 мільйонів робочих загинули в ході будівництва), і зараз одним з нових чудес світу.

3. Тадж-Махал в Агре

Тадж-Махал був створений між 1631 і 1654 роками в місті Агра, в штаті Уттар-Прадеш на березі річки Ямуна, за наказом Шах-Джахана, п'ятого могольського імператора, в пам'ять про його улюблену покійну дружину. Цей мавзолей складається з чотирьох мінаретів, кожен має більш ніж 13 поверхів. За оцінками для його будівництва були необхідні 20000 робітників.

Побудоване з білого мармуру, на тлі садів, це нове чудо світу вважається вчиненою перлиною мусульманського мистецтва в Індії, і поєднує в собі елементи індійської, перської, ісламської та навіть турецької архітектури. Зверніть увагу, що Тадж Махал входить в наш список « Найкрасивіші будівлі світу «.

Цікавий факт: імператор Моголів Шах Джахан був повалений одним зі своїх дітей і був закінчений, споглядаючи і милуючись на Тадж-Махал з вікна до кінця своїх днів.

4. Колізей в Римі

Амфітеатр Римської імперії, побудований в першому столітті, в центрі Риму. У стародавні часи мав місткість для 50000 глядачів і був найбільшим коли-небудь побудованим амфітеатром в імперії. Будівництво почалося в 70 році нашої ери імператором Веспасианом, було завершено в 80 імператором Титом, і були внесені деякі зміни під час правління Доміціана. Місце присвячено громадським розваг, таким як гладіаторські бої, різні уявлення і т.д. В даний час це не тільки одна з найвідоміших пам'яток Європи , А й нове чудо світу.

5. Чичен-Іца в Мексиці

Чичен-Іца в Мексиці

Чичен-Іца в Мексиці, з майже 1000 років історії, є одним з головних археологічних місць на півострові Юкатан. Це останки однієї з найважливіших доколумбових цивілізацій - Майя. Приводом побудувати це місто було відсутність на Юкатані річок, а в цьому місці були 3 сеноти, які забезпечували населення водою круглий рік. Чичен-Іца була політичним і економічним центром Майя.

У центрі Чичен-Іци варто піраміда Кукулькана - останній і найбільший храм майя. Цікавий момент: сходи побудована таким чином, що під час весняних і осінніх рівнодення створює ілюзію спускається по ній змії.

6. Мачу-Пікчу в Перу

Вважається що це місто в хмарах, відомий як Мачу-Пікчу (Стара Гора), був побудований в 1440 році засновником імперії інків, Пачакутеком Юпанки. Це незвичайне поселення лежить на висоті 2350 метрів над рівнем моря, глибоко в джунглях Амазонки, на річці Урубамба.

Місто було забуте зовнішнім мором протягом століть, коли був заново відкритий американським археологом Хирамом Бингемом в 1911 році.

Є кілька історій про Мачу-Пікчу: дехто вважає, що це розкішний мавзолей Пачакутека, оскільки деякі залишки будівель покриті золотом; інші думають, що він був побудований інками як Йякта (місто без постійного населення), щоб контролювати економіку завойованих областей і захистити аристократію інків в разі нападу. Тут жили максимум 750 осіб.

Мачу-Пікчу можна віднести не тільки до нових чудес світу, але і до найкрасивіших місцях на Землі .

7. Статуя Христа Спасителя в Ріо-де-Жанейро

Христос Спаситель в Ріо-де-Жанейро - це символ любові і заклик до братерства. Знаходиться статуя на висоті 709 метрів над рівнем моря і розташована в місті Ріо-де-Жанейро, на вершині гори Корковадо. Загальна висота - 38 м, 8 належать п'єдесталу. Побудували це нове чудо світу 12 жовтня 1931, приблизно через п'ять років роботи.

Створити цей релігійний пам'ятник в місті вперше запропонував в 1859 році священик Педро Марія Босс і принцеса Єлизавета. Ідея була відроджена в 1921 році, напередодні сторіччя дня незалежності.

КАНДИДАТИ НА ЗВАННЯ НОВИХ ЧУДЕС СВІТУ

У світі є й інші красиві місця, які могли б бути в списку нові сім чудес світу, але не потрапили туди. Тому, думаю, буде цікаво дізнатися і про них, хоча б на фото.

  1. Піраміди Гізи в Каїрі
  2. Сіднейський оперний театр
  3. Ейфелева вежа в Парижі
  4. Замок Нойшванштайн в Германи
  5. Моаї на острові Пасхи
  6. Томбукту в Малі
  7. Собор Святої Софії в Стамбулі
  8. Собор Василя Блаженного в Москві
  9. Акрополь в Афінах
  10. Статуя Свободи в Нью-Йорку
  11. Ангкор в Камбоджі

Новости