Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сидячі ванни для маленьких ванних кімнат: переваги і недоліки, розмір, ціна, фото »SanDizain.ru

  1. Переваги та недоліки сидячих ванн
  2. Види і форми виробів
  3. Розміри компактного сантехнічного обладнання для ванної кімнати
  4. Середня вартість сидячих ванн
  5. Як правильно вибрати ванну: відео

Особливість багатоповерхових будинків старих будівель - малогабаритні квартири Особливість багатоповерхових будинків старих будівель - малогабаритні квартири. Вони мають не тільки невелику житлову площу, а й маленькі ванні. Щоб кімнати гігієни були зручними та комфортними, необхідно їх правильно обладнати сантехнікою. Сидячі ванни - оптимальний варіант для цих цілей. Але перш ніж купити таку ванну, потрібно ознайомитися з усіма її достоїнствами і недоліками. У даній статті представлена ​​інформація про такі ваннах, їх розміри, види і цінах.

Переваги та недоліки сидячих ванн

Сидячі ванни встановлюють не тільки в квартирах, вони часто зустрічаються в лікарнях і санаторіях. Такі вироби ідеально підходять для купання тяжкохворих людей (наприклад, мають проблеми з опорно-руховим апаратом), а також для проведення лікувальних процедур. Завдяки великій кількості переваг, їх популярність зростає з кожним роком.

Важливо! При покупці сидячих ванн варто звертати увагу на їх вартість і фірму-виробника, так як товар із заниженою ціною не може бути якісним і довговічним.

Переваги сидячих ванн:

  1. Невеликі розміри (вони не займають багато місця, достатньо компактні, ідеально підходять для малогабаритних санвузлів).
  2. Економія води (важливо на сьогоднішній день, коли тарифи на комунальні платежі дуже високі).
  3. Можливість приймати ванну в сидячому положенні, що дуже зручно для хворих людей, інвалідів та вагітних жінок.

Сидяча ванна - відмінне рішення для зовсім маленьких ванних кімнат

Крім достоїнств, які характерні сидячих ванн, існують також і недолік - маленькі розміри (дорослій людині незручно приймати водні процедури). Так що перш ніж встановити подібний виріб у себе вдома, потрібно зважити всі його «за» і «проти», щоб незабаром не пошкодувати про свій вибір.

Види і форми виробів

У продажу можна знайти сидячі ванни, які відрізняються між собою за формою і матеріалом виготовлення. Любителям класики ідеально підійдуть квадратні або прямокутні вироби, а ось трикутні або овальні - для цінителів усього незвичайного і нестандартного. Крім форм, сидячі ванни відрізняються між собою за матеріалом виготовлення. Виробники пропонують:

Виробники пропонують:

Чавунна сидяча ванна

Чавунні сидячі ванни. Такі вироби мають багаторічну історію. Вони досить практичні, здатні довго зберігати тепло, мають тривалий термін служби. Їх основний недолік - велика вага і швидка псування емалевого покриття.

Порада! Акриловий вкладиш допоможе швидко реставрувати чавунну ванну, яка втратила свій презентабельний зовнішній вигляд через тривале використання.

Сталеві вироби. Сталеві ванни, на відміну від чавунних, мають невелику вагу. Вони не доставляють клопоту при транспортуванні, досить легко монтуються і демонтуються.

Сталева сидяча ванна

Їх основні недоліки:

  • необхідність правильного догляду за поверхнею покриття (в іншому випадку ванна швидко покриється іржею);
  • матеріал сприяє швидкому охолодженню води.

Важливо! Сталеві ванни не рекомендується встановлювати в лікувальних установах.

Акрилові ванни - найпопулярніші на сьогоднішній день. Вони виготовляються із сучасних матеріалів, добре тримають тепло, не вимагають спеціального догляду за поверхнею. Фахівці рекомендують саме такі вироби встановлювати в квартирах, санаторіях або лікарнях.

Акрилова ванна з дверцятами

Розміри компактного сантехнічного обладнання для ванної кімнати

У будівельному магазині можна знайти кілька видів сидячих ванн, що відрізняються між собою за розмірами. Вони бувають:

  • 100 х 70 см;
  • 120 х 70 см;
  • 150 х 70 см;
  • 120 х 110 см.

Широкий вибір сантехнічного обладнання дозволить придбати відповідне виріб для конкретної кімнати гігієни. Найпопулярніший варіант - 120 х 110 см. Такі ванни гармонійно вписуються в загальний інтер'єр приміщення, і дуже зручні для щоденного використання.

Важливо! Сучасна новинка - сидячі ванни з дверцятами. Вони ідеально підходять для купання людей з порушенням роботи опорно-рухового апарату.

Середня вартість сидячих ванн

Вітчизняні виробники, також як і імпортні, пропонують своїм покупцям різні сидячі ванни, які відрізняються між собою і за ціною, і за якістю. Кожен домовласник здатний самостійно підібрати товар, відповідний йому по ціновій політиці і потрібним характеристикам.

Кожен домовласник здатний самостійно підібрати товар, відповідний йому по ціновій політиці і потрібним характеристикам

Вартість сидячої ванни може значно відрізнятися в залежності від моделі та виробника

Популярні моделі та середні ціни на них:

  • Riho Petit без гідромасажу 120 x 70 см - 20 540 руб .;
  • Relisan Polina 120 x 120 см - 24 562 руб .;
  • Alpen Venus 120 х 120 см - 26 280 руб .;
  • Roca Contesa 120 x 70 см - 7 690 руб .;
  • Універсал Каприз 120 х 70 см - 11 540 руб. і т.д.

Порада. При покупці сидячої ванни не варто орієнтуватися тільки на товари від імпортних виробників, вітчизняні вироби нічим не поступаються іноземному якості!

Сидяча ванна - оптимальне рішення для малогабаритної квартири. Компактний виріб не тільки гармонійно впишеться в приміщення, але і стане його незамінним доповненням. Встановіть таку функціональну ванну в своєму будинку, і її незамінність зможете оцінити на особистому досвіді.

Як правильно вибрати ванну: відео

Сидячі ванни: фото

Сидячі ванни: фото

Новости