Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Все про Литву. Литва - інформація про країну. Відпочинок в Литві, екскурсійні тури в Литву, лікування в Литві. Тури до Вільнюса, комбіновані тури в Прибалтику від Відерштраль

  1. Карта Литви Екскурсійні тури в Литву - це прогулянки по середньовічним міським вулицям, насичений...
  2. Валюта в Литві
  3. Клімат і погода в Литві
  4. Мова в Литві
  5. Релігія в Литві
  6. пам'ятки Литви
  7. Часовий пояс Литви - GMT +02: 00
  8. Митні правила і зобов'язання Литви
  9. Магазини і шоппінг в Литві і Вільнюсі
  10. транспорт Литви
  11. Лікування в Литві, оздоровлення дітей
  12. Основні міжнародні аеропорти Литви
  13. Пляжні курорти Литви:
  14. Лікувально-оздоровчі курорти Литви:
  15. Гірськолижні курорти Литви:
  16. Відео про Литву, відпочинок в Литві з Києва

Карта Литви

Карта Литви

Екскурсійні тури в Литву   - це прогулянки по середньовічним міським вулицям, насичений запахом хвої повітря морських курортів, романтичні стародавні замки, знайомство з самобутніми народними промислами і творчістю литовських художників і музикантів Екскурсійні тури в Литву - це прогулянки по середньовічним міським вулицям, насичений запахом хвої повітря морських курортів, романтичні стародавні замки, знайомство з самобутніми народними промислами і творчістю литовських художників і музикантів.

У Литві ми пропонуємо:

  • Послуги з прийому в Литві: готелі, трансфери, екскурсії, сервіс в аеропорту.
  • Групові екскурсійні програми.
  • Програми за індивідуальним запитом.
  • СПА-готелі.
  • Лікування в санаторіях Литви, відпочинок в Литві.

Литва - одна з незалежних суверенних держав Прибалтики. Розташована на узбережжі Балтійського моря з приголомшливими пляжами, свіжим морським бризом, казковими просторами, розсипом історичних і архітектурних постаментів і пам'ятників старовини.

Тури в Литву : Приморська Паланга (Maritime Palangа), славетні оздоровниці Друскінінкай (Druskininkai), заповідна Куршская коса (The Curonian Spit) або Бірштонас (Birštonas) і різні приголомшливі місця можуть бути привабливі будь-якому охочому отримати відпочинок в Литві, отримавши всю інформацію на власні очі про Литву.

Литовська республіка розташовується поблизу західній частині Східноєвропейської рівнини і з непередаваними красотами пам'ятки в Литві. За Балтійської морської гладі лежить мінімальний відрізок шляху до Швеції та Данії. У Північній частині Литви розташувалася найбільш протяжна по кілометражу сухопутна територіальна межа з Латвією, сусідньою країною. На сході і південному сході знаходиться Білорусь (Belarus), на південному заході - Росія (Russia), Калінінградська область, а на півдні -Польща (Poland), Європ.

Столиця Литви - Вільнюс.

Найбільші міста: Каунас (Kaunas), Клайпеда (Klaipeda), Шауляй (Siauliai), Паневежис (Panevezys).

Головна річка - Німан, може подарувати незабутній відпочинок в Литві. Велику частину території займає низинна рівнина, горбиста на заході і сході. Клімат в Литві типовий для помірних широт, підпорядкований сирому повітрю Атлантики. Із заходу на схід переходить від морського до континентального.

Одним з вкрай важливих природних ресурсів в Литві є бурштин, є запаси торфу і стройсирья. 24,94% території в країні це саме сосново-листяні змішані ліси і насадження, 16,9% - зелені поля, свіжі луки і соковиті пасовища, 6,8% - болотиста місцевість, трясовини. Литовські землі насичені мережею водних річок і глибоких озер.

День незалежності Литви - 16 лютого.

населення Литви

Територія держави 65 299 км2, населення - близько 3,59 млн. Чоловіків і жінок. Крім литовців тут проживають так само росіяни, поляки, білоруси та українці.

Валюта в Литві

З 1 січня 2015 року Литва увірвалася в єврозону. З цього моменту офіційною валютою став Євро.

Клімат і погода в Литві

Середня температура зима-літо приблизно виводиться по 2м місяців, це січень -9 ° С і липень + 18 ° С.

Мова в Литві

Офіційна мова Литви і 1 н з офіційних мов Євросоюзу є литовський.

Релігія в Литві

У Литві церква і держава відокремлені один від одного. Сама релігія як державна відсутня. І тим не менше країна є по католицької: 79,3% сповідують римо-католицьку релігію.
Інші релігійні громади: греко-католиками, євангелістами-лютеранами, мусульманами-сунітами, євангелістами-реформатами, євангелістами-методистами, євангелістами-баптистами, православними, старообрядцями, караїмами, іудеями.

пам'ятки Литви

Великим центром туризму в Литві залишається Вільнюс, насичений історичними та архітектурними пам'ятками і старовинними пам'ятками. Давня столиця - Тракай (Trakai), дивовижний Каунас (Kaunas), морська красуня Клайпеда (Klaipeda), соковита Паланга (Palanga) з її піщаними пляжами і лікувальними лікарнями і санаторіями, хвойні ліси Бірштонас (Birstonas) і всесвітньовідомого курорту Друскінінкай (Druskininkai).

У країні створена маса різноманітних туристичних маршрутів для відпочинку в Литві, що включає відпочинок на Балтійському узбережжі, швидких річках і глибоких озерах, доступне лікування в зручних готелях, базах і санаторіях, відвідування старовинних литовських міст з переглядом Литовських пам'яток.

У країні створена маса різноманітних туристичних маршрутів для відпочинку в Литві, що включає відпочинок на Балтійському узбережжі, швидких річках і глибоких озерах, доступне лікування в зручних готелях, базах і санаторіях, відвідування старовинних литовських міст з переглядом Литовських пам'яток

Країна можливо є одним з найстаріших культурних центрів Східної Європи та прародителькою відомих світових поетів Ю. Балтрушайтиса і Е. Мажелайтіса, музичного композитора і першокласного живописця М. Чюрльоніса, популярного письменника Й. Марцінкявічуса.

Vilnius з 1994 року увійшов до переліку світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

Кожен, хто приїжджає до Вільнюса, може знайти там те, що близьке його серцю: романтичний Старе місто, невеликі затишні кафе і ресторани з оригінальною національною кухнею, різні стилі архітектури від бароко до модерну, масу розважальних заходів і життєрадісну атмосферу, привітне ставлення до приїжджих .

Але все прийдуть до спільного знаменника, що Вільнюс - це незабутній і вкрай чудове місто старовинних храмів і соборів, соковитих парків і сквериків, що складають і підживлюють атмосферу. Подорож по Литві не залишить вас байдужим ні в якому разі.

Часовий пояс Литви - GMT +02: 00

Австрійське час віддалене від київського на 2 години.

Митні правила і зобов'язання Литви

В'їжджає, який досяг 17-річного віку, можливо вільно провезти на територію Литви (в лапках додано кількість для ввезення на літаку):
- 40 (200) сигарет або 20 (100) сигарил або 10 (50) сигар або 50 (250) гр. курильного тютюну;
- 1 л. Міцних спиртних напоїв понад 22 градусів або 2 л. спиртних напоїв менше 22 градусів фортецею + 4 л. негазованої вина + 16 л. пива
- лікарські препарати для особистого використання (крім наркотичних і психотропних засобів; рецептурні ліки - тільки при наявності рецепта від лікаря)
- автомобільне паливо (бензин або газ) не більше 10 л. в каністрі, додатково до паливного баку Вашого авто
- дозволені для ввезення та продукти харчування, різні товари, сума приблизно до 700 євро

Готівкову валюту обов'язково потрібно задекларувати, якщо їх сума (еквівалент в різних валютах, включаючи дорожні чеки) перевищує 10 000 Євро (ввезення і вивезення).

Заборонені до ввезення в Литву:
- М'ясо і м'ясні продукти всіх видів
- Молоко і молочні продукти

* Виняток - молочне харчування для грудних дітей.

Магазини і шоппінг в Литві і Вільнюсі

Торгово-розважальний центр є ключовим інститутом в кожному литовському місті. 1000 магазинів продають всі види товарів. Звичка провести вечір або суботу в торгових центрах, як правило, відомих як «торгові та розважальні центри», цілком звична. Багато торгові центри в центрі міста і, як правило, більше, ніж можна було б очікувати від розміру міста. Шопінг та відпочинок в Литві на море це 100% радість і ейфорія.

Кожен з 4-х основних міст Литви має свій власний центр Akropolis. Є й нові бренди: Озас (Вільнюс) і Мега (Каунас) є найбільшим.

Литва також має широку мережу супермаркетів, більшість з яких також продати майже всі види товарів під одним дахом, навіть якщо різноманітність товарів менше, ніж у великому торговому центрі.

Торгові центри та супермаркети працюють 7 днів на тиждень з раннього ранку до 22:00 або 23:00 вечора. Продажу алкоголю заборонено в нічний час з 1 вересня.

Базари і ярмарки залишаються одним з популярних спосіб робити покупки. Це може бути дешевше, але не завжди. Можливо Ви переплачуєте, походіть по магазинах навколо і торгуйтеся. Базари поступово обладнали в західному стилі, які в основному спрямовані на людей, які вважають за краще органічну їжу. Ціни на таких точках можуть бути вище.

Якщо ви хочете купити сувеніри можна купити і на вулицях, часто відвідуваних туристами (основні містах та курортах) або в супермаркетах. Супермаркети в основному запропонують товари масового виробництва, такі як футболки, чашки і магніти на холодильник. Вуличні кіоски додатково пропонують широкий вибір традиційних ремесел, бурштину та відносно дешеві картини. Торгуйтеся!

Ярмарки є ще одним хорошим варіантом для сувенірів. Зазвичай збігаються з місцевими релігійними і світськими святами вони приваблюють багатьох (в тому числі майстрів), які перетворять центри міста в великі торгові простори на вихідних. Красуня Литва, відпочинок на узбережжі чудового моря Вам піде на користь.

Торг можливий тільки на базарах, ринках, сувенірних стендах і ярмарках. Ціна може бути знижена на 10% -30%.

Покупки в Вільнюсі

Найстаріший і найбільший торговий центр Akropolis (Шешкіне р-н), добре відомі не тільки для людей, по всій Литві, але і в Білорусі.

Є багато елітних магазинів на проспекті Гедиміна (Нове місто), в Гедиміна 9 торгових центрів. На жаль, парковка дорога (литовськими стандартами). Торгові центри та відпочинок на морі, Литва не дасть вам нудьгувати і подарує масу позитивних вражень.

З огляду на розповіді про чудеса в Вільнюсі ви можете купити собі релігійні товари. Християнські релігійні картини, в тому числі копій знаменитого Божого Милосердя живопису, продаються на південній стороні воріт Зорі.

транспорт Литви

Оренда авто і дорожня безпека: важливо переглянути справність персонального автомобіля і не прострочену страховку на випадок дтп. Користуйтеся пасками безпеки, за це можуть оштрафувати.

Дороги і траси, що з'єднують основні міста, зазвичай відповідають євро стандартам. Є дороги, без покриття або польові, на рівень гіршої якості. Найчастіше взагалі не видно розмітка, освітлення вкрай мало і бажає кращого. Взимку дорожнє покриття погіршуються, адже дороги не особливо очищаються від сніжної кірки і льоду.

Пам'ятайте, що швидкісна межа - 60 км / год (в містах), 90 км / год за межами міст, 130 км / год на швидких трасах.
Важливо! На трасі Вільнюс і Каунас, заданий межа до 100 км / ч.
Перевищення припустимої швидкості на 10 км / год карається штрафом.

Дорожня поліція: Вільнюс, Giraites 3, тел. (370-2) 33-1168.

Влітку в'їзд в курортні зони - платний.

Автобус - часом найкомфортніше і швидкісне засіб повідомлення в Литві. Мережа автобусних шляхів охоплює всю Литву, в той час коли залізничні є далеко не скрізь.

Є приватні автобуси, від перевізників. Ціна проїзду вище, ніж в державних, але їхати Ви будете швидше.

ЖД квитки на потяги можна придбати на будь-якому вокзалі Литви в касі №5. При цьому каси 1-4 пропонують купити ж / д квитки на внутрішні потяги.
Приїжджаючи на відпочинок, на Балтійському морі, Литва вас зачарує і оздоровить. Відпочинок з дітьми в Литві вас порадує, дешева ціна на тури, доступні пам'ятки.

Лікування в Литві, оздоровлення дітей

Литва відома своїми мінеральними лікувальними водами!
На території республіки є такі групи лікувальних мінеральних вод: специфічних складових і властивостей, бромні та йодні, по газовому увазі все води Литви азотні.

За іонним складом перемагати сульфатно-хлоридні, сульфатні і хлоридні води різного катіонного змісту. Є 1 але виняток - північ країни (близько гіпсоносние відкладення).

Рівень мінералізації вод питного призначення варіює від 1,9-5,1 г / л (лікувально-столові) до 5-8 г / л (лікувальні води). Води бальнеологічного призначення виділені сильно мінералізованими (М = 10-25 г / л) і розсолів (М = 52-183 г / л) водами.

Кращі пропозиції щодо турам це - Литва Паланга (відпочинок на морі), Литва Куршська коса, Неринга (пляжний відпочинок), Литва Друскінінкай (аквапарк, санаторії).

Основні міжнародні аеропорти Литви

Міжнародні аеропорти є в Вільнюсі, Каунасі, Паланзі, Шяуляє. Адреси та телефони:

Вільнюс - Rodunes kelias 2, тел. (3 70 2) 306-066, 739-305, 739-306;
Каунас - Kauno raj., Тел. (3 70 7) 399-396;
Паланга - Liepojos pl.1, тел. (3 70 36) 52-020;
Шяуляй - Lakunu g. 3, тел. (3 70 1) 542-005.

Пляжні курорти Литви:

Паланга, Неринга

Лікувально-оздоровчі курорти Литви:

На території Литви виявлено два основних типи лікувальних грязей: торф'яні і сапропелеві. Сапропелеві грязі мають родовища в трьох озерах, два з яких, Латас і Друсконіс, знаходяться на курорті Друскінінкай.

Гірськолижні курорти Литви:

Курорт Анікшчяй (Anykščiai, Kalita), бальнеологічний курорт Бірштонас (Birstonas) - відомий своїми готелями з мінеральними ваннами, Бірштонас (Birstonas), Друскінінкая (Druskininkai) - SNORAS Snow Arena.

Відео про Литву, відпочинок в Литві з Києва

Литва відпочинок вже досить довгий час по праву вважається одним з найбільш популярних і улюблених у туристів і відпочиваючих. На сторінках операторського сайту www.WRS.com.ua Ви знайдете все про відпочинок в країні до найдрібніших подробиць. Кращі тури в Литву з Києва швидко підберуть менеджери компанії Відерштраль. Швидко, якісно і доступно - наш девіз! Гарячі тури в Литву подарують Вам незабутні враження і істотну економію!

Новости