Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Валюта в Індії

  1. Трохи історії: як рупії набули сучасного вигляду
  2. Обмін валюти в Індії


На сьогоднішній день національна валюта Індії виражається в індійських рупіях: яскравих і екзотичних купюрах, які зуміли відстояти свою вагомість в світовому економічному співтоваристві. Влада країни все більше наполягають на тому, щоб туристи при відвідуванні індійських міст використовували рупії, зміцнюючи її таким чином і підвищуючи рівень стабільності. Гроші в Індії не викликають ніяких претензій з боку мандрівників, часто стаючи навіть красивим сувеніром, привезеним з собою додому.

Трохи історії: як рупії набули сучасного вигляду

Загальновідомий факт з історії Індії говорить про те, що країна довгий час перебувала під керівництвом влади Великобританії, які посилали на цю територію своїх солдатів і простих громадян Королівства. Саме такий стан призводить до того, що еквівалентом рупій були англійські пенси, і вартість 1 рупії визначалася не інакше як 16 пенсів.
Мабуть, саме індійська рупія є найбільш кольоровий валютою в світі. Після позбавлення від британського впливу виробництво грошових одиниць ожило, і стандартні відтінки охри і оливок замінили всіма кольорами веселки. Така різноманітність в оформленні зробило гроші відмінною рисою країни, тому ніхто більше не задається питанням, яка валюта в Індії.
Не так давно, в 2009 році, влада провела конкурс на кращий дизайн символу рупій, який закінчився в наступному році перемогою знака «Ра», що належить індійському алфавітом Деванагарі, що використовується як в хінді, так і в стародавньому санскриті. Аверс монет прикрашений зображенням Махатми Ганді - найбільшого філософа, мислителя і політика не тільки Індії, а й усього світу.

Обмін валюти в Індії

З причини того, що влада країни пропагують якомога ширше використання національної валюти туристами, на території Індії діють численні обмінні пункти, в яких можна зробити обмін валюти Індії. Найбільш вигідний курс визначається банками відповідно до режиму плаваючого валютного курсу; каси працюють в основному в будні дні з 10.00 до 14.00, а в суботу - з 10.00 до 12.00.
Крім того, операції з обміну грошей можна зробити також в ювелірних крамницях, поштових відділеннях, готелях і навіть магазинах. Однак існує одна відмінність: при обміні в банках можна отримати спеціальну квитанцію, яка дозволяє поміняти гроші назад при виїзді з країни, проте сума не повинна перевищувати 25% від початкової.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 14.11.2014


фотографії

Популярні статті



Новости