Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ТК "Скарабей"

-> Лікувальні тури на курорти світу -> Лікувальні тури до Вірменії

-> Лікувальні тури до Вірменії

Замовити тур

Санаторії та готелі:

Єреван - столиця Республіки Вірменія.

Майже на рівній відстані від двох потужних гірських масивів - чотириглаву Арагац і величного двоголового Арарату, символу Вірменії, розкинувся один з найдавніших міст світу - Єреван, якому в 2008р. виповнилося 2790 років. Це був час, коли тільки-тільки зароджувався Карфаген, а Риму ще не було взагалі. Місто Єреван був заснований в 782 г до н.е. царем Урарту Аргішті I, який і спорудив фортецю на пагорбі Арін-Берд, назвавши її Еребуні. Єреван - одне з найдавніших міст світу отримав свою назву саме від цієї фортеці.

Столицею Вірменії Єреван став вважатися тільки в ХХ столітті в 1920 році. До цього моменту місто було маленьким, спустошеним війнами і землетрусом і називався Еривань. З 1930 року в Єревані почалася інтенсивна забудова під керівництвом архітектора Олександра Таманяна. Йому вдалося створити неповторний образ міста, з використанням елементів зодчества стародавніх вірменських будівельників: кам'яного різьблення, прикрасою орнаментом. Таманян став застосовувати в будівництві головне природне багатство Вірменії - туф. Це камінь вулканічного походження, дуже легкий, міцний і красивий. Камінь має безліч відтінків, але тільки рожевий прижився в місті. З 1936 року столиця Вірменії офіційно стала називатися Єреваном.

Єреван знаходиться на різних висотах над рівнем моря. Середня його висота - 1100м, проте амплітуда коливань в межах міста доходить до 400м. Нерівності рельєфу Єревана майстерно використовуються для створення архітектурного ансамблю міста. Це особливо помітно в ущелину Раздан. Сучасний Єреван розкинувся у мальовничій Араратській долині на площі в 300 кв. км і побудований за принципом кола, від якого променями розходяться вулиці. Центральна частина міста, облямована кільцем бульварів, прикрашає Площа Республіки. Навколо площі розташовані і утворюють архітектурний ансамбль: будівля готелю «Mariott Armenia», будівля Уряду Вірменії з головним годинником країни на вежі, будівля Міністерства закордонних справ Вірменії, будівля Національного історичного музею, Центральний поштамт, картинна галерея Вірменії і музей революції Вірменії. Перед будівлею Національного історичного музею Вірменії знаходяться «співаючі» фонтани, одночасно змінюють свій цвет.В Єревані знаходиться сховище древніх рукописів - Матенадаран, де зібрано понад шістнадцять тисяч рукописів різного об'єму і віку. В експозиції виставкового залу Матенадарана знаходяться найдавніші пам'ятники вірменської писемної культури - фрагменти пергаментів V-VI століть, рукописи IX-X і наступних століть, скам'янілі фрагменти рукописів, знайдені в печерах. Хронологічна послідовність розміщення експонатів представляє національну письмову культуру починаючи з часів виникнення писемності і до XIX століття.

З півночі на захід Єреван перетинає ущелину річки Раздан з мальовничим комплексом водних басейнів, рукотворних озеленених кам'янистих схилів. Через ущелину перекинутий міст «Ахтанак», а з нього відкривається чудова панорама міста.

Через ущелину перекинутий міст «Ахтанак», а з нього відкривається чудова панорама міста

Великі перепади висот обумовлюють мікрокліматичних неоднозначність окремих районів міста. Температурна різниця між низинними і піднесеними частинами міста Єреван доходить до 5С. Кількість сонячних днів в році в Єревані доходить до 270, але літні Єреванські вечора відрізняються приємною прохолодою і свіжістю. Єреван - місто кліматичних контрастів. Весна коротка і буйна, буквально за кілька днів прокидаються всі фруктові дерева. Літо спекотне і сухе (середня температура липня + 26С, максимальна + 41С). Але осінь м'яка, тепла, безвітряна і, як правило, тривала. Зими частіше бувають суворі і багатосніжні, але бувають і більш м'які. Середня температура взимку - 6С, абсолютний мінімум - 31С. Середня річна кількість опадів - від 300 до 370мм.

Вірменія багата природними лікувально-оздоровчими факторами: поряд з унікальними термальними джерелами, джерелами мінеральної води, гірничо-кліматичними курортами, надра Араратській долини мають потужні пласти кам'яної солі, яка створює неповторний лікувальний мікроклімат в соляних печерах і має лікувальні властивості.

Спелеолечебніци в Єревані знаходиться на території Аван-Арінджского солерудника. Спелеолечебніци - це ціле містечко площею в 4000 кв.м, вирубаний в товщі природної кам'яної солі на глибині 235 метрів від поверхні землі. Тут влаштовані лікувально-діагностичні кабінети, спортивне містечко, галереї для лікувальної ходьби, ніші для відпочинку і сну. Подібні підземні оздоровниці функціонували ще задовго до створення спелеолечебніци в Єревані - у Україна , Італії , Німеччині , Польщі , Угорщини , Але там використовувалися природні печери або відпрацьовані шахти з видобутку кам'яної солі. Спелеолечебніци в Єревані вперше в світі була побудована за спеціальним проектом, розробленим Інститутом галургії (Ленінград). У 1985 році підземна частина центру була завершена, а 5 травня 1987 року надійшли перші хворі. Саме день 5 травня, був оголошений Міжнародним днем ​​боротьби з астмою, але це символічний збіг.
Спочатку лікарня була відділенням спелеотерапії Республіканської клінічної лікарні ім.Леніна. Практика і наукові дослідження, які проводяться спільно з ВНДІ-пульмонології, довели, що спелеотерапія - абсолютно самостійний напрям в медицині, тому в 1989 році спелеолечебніци знайшла статус республіканської лікарні.

Практика і наукові дослідження, які проводяться спільно з ВНДІ-пульмонології, довели, що   спелеотерапія   - абсолютно самостійний напрям в медицині, тому в 1989 році спелеолечебніци знайшла статус республіканської лікарні

Оптимальний спосіб подорожі в Єреван - повітрям . З Москви щодня відправляється до 7 рейсів в Єреван. Політ займає від 2 год 35 хв до 3 год. Аеропорт Єревану «Звартноц» розташований в 14 км від центру міста. Доїхати від аеропорту до Оперного театру можна на таксі за 10 USD або на автобусі № 107 за 0,7 USD.

наземні кордону Вірменії з Азербайджаном і Туреччиною закриті, тому дістатися можна тільки через Грузію і для цього буде потрібно грузинська віза. Відстань від Москви до Єревану по автодорозі - 2250 км, є автобусні рейси як до Єревана, так і через Тбілісі з пересадкою. Діяв раніше прямий шлях з Росії в Вірменію через Адлер і Абхазію зараз закритий через грузино-абхазького конфлікту. Поїздка на поїзді з Москви зажадає заїзду спочатку в Азербайджан, а потім до Грузії і від Москви займе не менше 4-х діб.

Місто обслуговують 2 аеропорту: Еребуні і Звартноц, а з 1981 року в місті працює метрополітен і складається з однієї лінії з десятьма станціями. Єреванське метро працює з 6:30 ранку до 11 вечора. Потяги ходять кожні 5 хвилин. Вартість проїзду - 100 AMD. Таксі в Єревані - зручний і недорогий вид транспорту, частіше сума не буде понад 1000 AMD. Крім того, таксі можна орендувати на цілий день за 20 USD.

Курс обміну валют: 1 USD = 367 AMD, 1 EUR = 530 AMD

Якщо Ви зацікавлені, будь ласка, зв'яжіться з нами.

Уточнюйте ціни перед бронюванням у менеджерів!

Контакти для бронювання лікувального туру: +7 (495) 943-41-57.

Переконайтеся в правильності вашого вибору. Врахувати всі показання та протипоказання, взяти до уваги основні і супутні захворювання, зможе тільки досвідчений лікар. Всі матеріали сайту носять інформаційний характер і не замінюють консультації лікаря.

відпочинок, санаторно-курортне лікування і лікувально-оздоровчі тури в Росії і за кордоном. грязелікування, водолікування , кріотерапія , мануальна терапія, озокеритолечение , спелеотерапія, лікування на сірководневих і радонових джерелах , Бальнеотерапія в Підмосков'ї, в містах Росії , Вірменії, Болгарії, Угорщини, Італії, Литви, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччині , Словенії,

Туреччини, Чехії і Білорусі.

Новости