Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки і яку валюту брати з собою до В'єтнаму

  1. Найдешевші квитки з Москви в Хошимін і назад
  2. Яку валюту брати з собою до В'єтнаму
  3. Де обміняти гроші в Нячанге
  4. Курс валюти В'єтнаму до рубля і долара
  5. Де зняти гроші
  6. Скільки брати грошей до В'єтнаму
  7. Найдешевші квитки з Москви в Хошимін на рік вперед

Національна валюта В'єтнаму - в'єтнамські донги. Позначаються вони абревіатурою VND. Формально донг ділиться ще й на «копійки» - так звані «су», але через їхню малу цінності вони виключені з обороту. Через велику інфляції в країні мінімальної стала купюра номіналом в 100 донгів (23 копійки), а максимальна - 500'000 донгів (+1175 рублів).

Через велику інфляції в країні мінімальної стала купюра номіналом в 100 донгів (23 копійки), а максимальна - 500'000 донгів (+1175 рублів)

Найдешевші квитки з Москви в Хошимін і назад

З 2003 року національний банк В'єтнаму став випускати пластикові (полімерні) банкноти замість бавовняних. Це істотно продовжує термін їх життя. Їх неможливо порвати руками або пошкодити водою, тому сміливо можна з ними купатися або забувати в пральній машині.

Дизайн купюр не відрізняється різноманітністю. На великих банкнотах зображений портрет Хо Ши Міна. Всі вони злегка різних відтінків, але недосвідчений або просто нетверезий турист через неймовірного кількості нулів легко може сплутати купюру в 10'000 донгів і 100'000 донгів, ніж частенько користуються спритні торговці і таксисти. Примітно, що на купюрі номіналом 200 донгів зображений білоруський трактор.

Яку валюту брати з собою до В'єтнаму

Ми приїхали до В'єтнаму з Таїланду , Тому прямо в аеропорту вільно обміняли залишилися тайські бати на в'єтнамські донги. Найкраще конвертуються в країні американські долари. Причому найвигідніше мати купюри номіналом $ 100, оскільки їх обмінюють за більш вигідним курсом. Це ж правило ми помітили в тайських обмінниках. В Росії такої градації немає. З собою до В'єтнаму можна взяти і російські рублі, але обміняють вам їх по грабіжницьким курсом (наприклад, в Російському інформаційному центрі в Нячанге).

Гроші до В'єтнаму краще брати і готівкою, і на банківських картках - в співвідношенні 50/50 для більшої безпеки і диверсифікації. Готівкові гроші можуть вкрасти, а картки заблокувати. Обов'язково підключіть інтернет-банк, щоб мати можливість перевести гроші на доступний вам картковий рахунок.

До речі, ми користуємося картою Тінькофф . Це вигідний валютний курс, підвищений кешбек 5% на оплату транспорту і 1% на всі покупки, плюс 8% відсотків на залишок. Карта ніколи не блокується, і у всіх банкоматах світу гроші знімаються без комісії. Оформити карту онлайн можна тут .

Де обміняти гроші в Нячанге

Обміняти валюту у В'єтнамі можна практично скрізь: в аеропорту, магазині, аптеці , Ресторані, туристичній агенції або готелі. Безпечніше і вигідніше обмінювати гроші в банку. Курс обміну донга на рублі або долари приблизно скрізь однаковий. Для цієї операції вам буде потрібно закордонний паспорт .

У В'єтнамі працюють більше десятка різних комерційних банків, кілька з яких - державні. З 2007 року у В'єтнамі працює В'єтнамсько-Російський Спільний Банк (VRB). Російські громадяни можуть відкривати рахунки, карти і депозити. В інших банках, наскільки мені відомо, призупинили обслуговування російських громадян у зв'язку з «нестабільної економічної ситуації в Росії».

Курс валюти В'єтнаму до рубля і долара

Курс національної валюти В'єтнаму до долара стабільний вже більше п'яти років, як, власне, майже всі азіатські валюти. Курс Донга до долара дорівнює приблизно 21'000 донгів за долар. Тому вигідніше брати з собою долари (готівкою і на доларової карті).

Курс валюти В'єтнаму до рубля останнім часом вкрай нестабільний, але останні три місяці пристрасті вщухають. На сьогодні (травень 2015 г.) за 10'000 донгів дають 23 рубля. Для порівняння, коли ми приїхали до В'єтнаму на початку березня за 10'000 донгів давали 31 рубль. Тобто, ціни за цей час для нас впали приблизно на третину.

Щоб швидко в розумі переводити в'єтнамські донги на російські рублі, досить ціну множити на 23 і прибирати три нуля. Наприклад пляшка пива Saigon у В'єтнамі варто 10'000 донгів. Це 23 рубля. Детальніше про ціни ми писали тут .

Де зняти гроші

Одного разу в Хошиміні ми вирішили зняти з банківської картки близько 40 тис. Рублів. За березневого курсу це було близько 16 млн. Донгів. Прийшли в Agribank, протягнули карту. Нам сказали, що комісія за зняття буде 3%. Довелося погодитися. Надалі Сбербанк зняв з нас ще 1%. А через два дні перерахував конвертацію по більш невигідним курсом. У підсумку ми втратили близько 2 тис. Рублів на комісії за просте зняття грошей з картки.

Виявилося набагато вигідніше знімати в банкоматі, причому одного конкретного банку - MB Bank. За один раз можна зняти не більше 3 млн. Донгів. Банк не бере комісію за зняття, зате Ощадбанк за кожну транзакцію знімає по 100 рублів. Але на сьогодні це найвигідніший спосіб. Банкомати інших банків також приймають будь-які картки Visa або MasterCard, але крім 100 рублів, сам банкомат може зняти додатково близько 20-40 тис. Донгів (50-100 рублів).

Більшість банкоматів у В'єтнамі є будки, де працює потужний кондиціонер - і клієнтові приємно, і банкомат не нагрівається від спеки. Багато туристів використовують їх як холодні капсули, щоб перевести дух на прогулянці.

Багато туристів використовують їх як холодні капсули, щоб перевести дух на прогулянці

Скільки брати грошей до В'єтнаму

Ми вже писали, скільки витратили грошей в березні і квітні цього року в Таїланді і В'єтнамі. Упевнений, що для сім'ї з трьох осіб можна добре жити у В'єтнамі на 60-70 тис. Рублів на місяць, не сильно стискуючи в витратах. Причому дана сума у ​​нас виходить з оплатою дитячого садка для Вані (близько 15 тис. Рублів), якщо не брати до уваги його, можна сміливо заявити, що жити родині можна на 50 тис. Рублів. Це приблизно можна порівняти з рівнем життя в Росії. У В'єтнамі можна економити на їжі, медицині, проїзді і одязі. Але переплатити за житло , Комунальні послуги та розваги.

Найдешевші квитки з Москви в Хошимін на рік вперед

Рекомендуємо статті по темі:

Новости