Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Перу

столиця
Ліма

Географія
Держава в Південній Америці. Межує на північному заході з Еквадором, на півночі з Колумбією, на сході з Бразилією, на південному сході з Болівією і Чилі. На заході омивається Тихим океаном. На заході, уздовж берега Тихого океану, вузька смуга пустельних берегових рівнин (Коста). На схід від - гірський пояс Анд (Сьєрра), висотою до 6768 м (гора Уаскаран). На сході - Амазонська низовина (Сельва), що переходить на півдні в предгорную рівнину (Монтанья).

Ліма
Висота міста над рівнем моря: 150 метрів над рівнем моря
Авіапереліт: Ліма пов'язана по повітрю з головними містами світу і є головним пунктом повітряних шляхів з містами всередині країни.
Нaземний шлях: Ліма пов'язана автодорогами з усіма містами країни. До Ліми можна доїхати по Панамериканського шосе і по Центральному шосе країни.
Пам'ятки історичного центру міста: Головна площа - спроектована і побудована в 1535 році, в рік заснування міста, в центрі площі розташований бронзовий фонтан (1650 г). Кафедральний Собор Ліми. Церква і Монастир Св. Франциско: комплекс знаменитий своїми катакомбами.
Клімат: У Лімі кліматичні умови зазвичай розділимо на два відмінні одна від одної пори року; з жовтня по квітень: літо з сонячними днями і відсутність дощів; з травня місяця по вересень: гаруас, це мелкоморосящій дощик і дуже висока вологість.
Національна кухня: Ceбіче: філе свіжої риби або морепродукти, нарізані дрібними шматочками і замариновані соком лимона маленького, заправлено цибулею, червоним гострим перцем чилі, подається з кукурудзяними вареними зернами (або нарізаними кружечками кукурудзою) і з солодкою картоплею Камото.
Суп Паріуела: концентрований суп з риби і морських продуктів.
Друге блюдо: Лoмo сальтадо: м'ясо, нарізане довгими, тонкими шматочками, засмажене з пір'ям лука, помідора і змішане зі смаженою картоплею, подається з білим рисом.
Десерти: Maсаморра морада: густий кисіль з фіолетового маїсу з сухофруктами і свіжими фруктами. Суспірія а-ла-Лімен: збитий крем з додаванням відвареного згущеного молока і ванілі.

Наска
Висота над рівнем моря: Чінча, Піско і Паракас розташовані на рівні моря; Іка - 406 метрів над рівнем моря, Пальпа - 347 метрів над рівнем моря і Наска - 588 метрів над рівнем моря.
Як дістатися: В місто Іку можна прилетіти з Ліма (1 година в дорозі). За Панамериканських шосе з Ліми в Паракас 3 години їзди; до Іки 4 години; і до Наски 6 годин їзди на автотранспорті.
Що робити: Археологія, спостереження за природою, водні види спорту: дошка з вітрилом і водні лижі, прогулянки на човнах, пішохідні походи,
велосипедний спорт, спуск по дюнах на дошці / sandboard /, їзда на конях.
Туристичний збір у розмірі Екскурсії з гідом; політ над лініями Наски і Пальпа з Іки і Наски (триває 45 хвилин); пішохідні походи з наметами; подорож по пустелі на спеціально пристосованих для піщаних дюн джипах, поїздка на моторних човнах на острови Балестас.
Місця пам'ятки: акведуки до-іспанського періоду: Кантайос (5 ​​км на схід від Наски); розкопки стародавнього цвинтаря Кахуачі (17 км на північ від Наски) і руїни поселення інків Taмбо Колорадо в долині навколо міста Піско.
Хуакачіна - грязелікарня на березі озера в пустелі, розташованого в оазисі, знаходиться в 5 кілометрах від міста Іки.
Клімат: Протягом всього року сухої, жаркий клімат без дощів.

Куско
Висота над рівнем моря: Куско: 3360 метрів над рівнем моря; Священна долина 2900 метрів над рівнем моря.
Як дістатися: По повітрю: виліт щодня з Ліми (55 хвилин), з Арекипи (35 хвилин), з Пуерто Мальдонадо (30 хвилин) і з Ла Пас, Болівія (1 година - виліт через день). За ж / д шляху: з Пуно, 384 км за 10 годин. По шосе: на автобусі з Ліми; Тисячі сто тридцять одна км, 19 годин в дорозі; з Пуно до Куско 389 км (6 годин); з Арекипи до Куско 518 км (10 годин).
Що робити: Екскурсії по музеях і відвідування соборів і церков, ринки і торгові ряди місцевих ремісників і сувенірів, екологічний туризм, пішохідні походи, велоспорт, спуск на байдарках по гірських річках, сходження до вершин Анд, стрибки з висоти (bungee jumping), польоти на аеростаті, прогулянки на конях. Національна та міжнародна кухня, різні народні святкування і традиційні торговельні ярмарки в сел. Чінчерос і Писак.
Рeкомендаціі: Акліматизація. У перші години перебування в місті не рекомендується робити сильних фізичних зусиль; їжа повинна бути легкою і рекомендується пити чай з листя рослини коки (mate de coca).
Пам'ятки: Кафедральний собор, церква «Компанія Ісуса» (церква єзуїтського ордену), монастир Санто-Домінго, старий район народних умільців та митців - Баррі Сан Блас, археологічний комплекс фортеці Саксахуаман, включаючи храм Keнко, фортеця Пука-Пукара і Тамбомачай. У Священній долині варто подивитися археологічний комплекс Писак і Ольянтайтамбо. У 185 км від Куско знаходиться археологічний комплекс Чокекірао (головна площа, складські приміщення, система Анденес - тераси де вирощували с / г культури і платформи для проведення релігійних церемоній).
Клімат: Існують два, що відрізняються погодними умовами, пори року: сухий період з травня по серпень, холодно рано вранці і до вечора (вночі може з'явитися іній); і період дощів з грудня по березень.
Кухня: Лава: кукурудзяний суп з молодого маїсу з бобами.
Кесо Капчі: холодна страва з козячим сиром, боби, картопля і цибуля, заправлене вершками і місцевим перцем.
Чічарон кін Моті: свиняче, смажене на салі м'ясо з сухим маїсом.
Чіріучу: тушковане м'ясо курки або морської свинки, смажена коржик з кукурудзяної муки, сир з козячого молока, гострий перець рокіт і річкові сухі водорості.

Мачу Пікчу
Висота над рівнем моря: Maчу-Пікчу 2 400 метрів над рівнем моря
Як дістатися: На поїзді: по залізничній колії з Куско, 110 км, до станції селища Мачу-Пікчу. Час у дорозі від 3 до 4 годин, в залежності від поїзда (маршрутний чи туристичний). З селища Мачу-Пікчу приблизно 20 хвилин підйому на автобусі до археологічної пам'ятки - міста Мачу-Пікчу.
Рекомендації: мінімум 1 день для відвідування Мачу-Пікчу і 5 - 7 днів для відвідування прилеглих пам'яток між Мачу-Пікчу і Стежкою інків. Стежка інків становить 39 км і потрібно мінімум 3 або 4 дня, щоб її пройти, тобто всього 4 або 5 днів, включаючи переїзди і відвідування Мачу-Пікчу.
Радимо проводити екскурсію з ночівлею на місці або в селищі. У період дощів брати з собою плащі; в сухий період - головний убір, сонцезахисний крем і крем від мошкари. Дотримуватися правил, встановлених для Святині Мачу-Пікчу.
Клімат: Кращі місяці для відвідування: з квітня по жовтень. З листопада по березень літні місяці, короткочасні дощі і вологість; з квітня по жовтень (зимовий період) сонячно і сухо.

Пуно - озеро Тітікака
Висота над рівнем моря: Пуно: 3 827 метрів над рівнем моря; Озеро Тітікака: 3810 метрів над рівнем моря.
Як дістатися: По повітрю: Щоденний виліт літаків з Ліми (1 година 30 хвилин) і з м Арекипи (30 хвилин) до аеропорту м Хульіакі. Звідти по дорозі до міста Пуно 50 хвилин їзди.
Потягом: з Куско (10 годин).
Автотранспортом: з Куско (6 годин по шосе); з Арекипи (5 годин по шосе), з Болівії, Ла Пас (5 годин маршрутним автобусом або мікроавтобусом).
Чим зайнятися: Екскурсії по місту, околицях і на острови озера такі, як Taкіле, Aманті, Урос, Aнапія і Суасо.
Рeкомендаціі: Необхідно мати головний убір і крем від сонця. Необхідна акліматизація: не робити великих фізичних зусиль в перший день, приймати тільки легку їжу і пити чай з листя коки.
Місця пам'ятки: Селища на березі озера: Чукуіто і Помата і оглянути похоронні башти (Чульпас); селища Лампа, Пукара, Айаварі (кам'яний ліс в Тінахані). А також острова Taкіле, Aманті, Aнапія, Суасо і незабутні плаваючі острови Урос.
Клімат: Ідеальні місяці для поїздки: з квітня по жовтень; з січня по березень період дощів; вдень сильна сонце, а ночі холодні.

клімат
Екваторіально-субекваторіальний, гірський. Середньомісячні температури на узбережжі 15-25 ° С, в Андах, на плоскогір'ях від 5 до 16 ° C, на рівнині 24-27 ° С. Опадів від 700 до 3000 мм на рік.

населення
Понад 27 млн. Чоловік. У сучасному Перу населення умовно поділяється на три частини за кількістю ландшафтних груп в країні. Найбільш заселені коста (узбережжя Тихого океану) і сьерра (прилеглі гірські долини), найменше - сельва Амазонки на сході країни. Значна частина населення має змішане походження. У столиці та на узбережжі проживає певна кількість (10% населення) переважно європейського (в основному іспанського, але також французького, італійського та німецького - пізніші іммігранти кінця 19 - почав 20 століть) походження, які становлять політичну і економічну еліту сучасного Перу. Поряд з ними в столиці проживають групи азіатів, переважно китайського та японського походження, також грають важливу роль в економічному житті країни. Більшість населення кости - іспаномовні метиси католицького віросповідання. У горах і на сході країни переважають люди індіанського походження, складові близько 45% населення країни.

Різниця в часі
Московське час мінус 8 годин

Мова
Багато індіанці вже в значній мірі асимільовані і говорять іспанською мовою. Якщо на початку XX століття він був рідним лише для третини перунацев, то до 1960 року - для більш ніж 60%, в даний час - для більш ніж 80%, хоча мови індіанців (напр. Кечуа) теж є офіційними, але також відчувають сильне вплив іспанського, який, в свою чергу, являє собою своєрідну суміш іспанської та індіанських мов.

Валюта
новий Сіль

Віза
Громадянам РФ для відвідування Перу з метою «Туризм» віза ставиться після прильоту.

митниця
На територію Перу дозволено безмитне ввезення: 400 сигарет, 50 сигар або 250 г тютюну; 3 літри міцних спиртних напоїв; 3 літри вина; 2 флакона парфумів (тобто тільки для особистого користування). Заборонено вивезення археологічних цінностей і тварин, що охороняються.


Новости