Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Обмін валюти в Таїланді | Поради по обміну | Курс обміну

  1. Національна валюта
  2. Історія валюти
  3. Курс обміну
  4. Поради по обміну
  5. Поради мандрівникам

Коли ви прилітаєте в аеропорт, насамперед вас цікавить швидке отримання багажу, а в голові ви починаєте міркувати про обмін валюти в Таїланді, де ж вигідно поміняти привезені долари, євро, рублі на тайські бати.

Побутує помилкова думка, що в туристичних країнах за будь-які приватні послуги можна розрахуватися доларами. Але в Таїланді все неоднозначно: тайці з максимальним недовірою ставляться до валюти іншої країни.

Ми поділимося декількома слушними порадами щодо вигідного обміну валюти.

Ми поділимося декількома слушними порадами щодо вигідного обміну валюти

Національна валюта

Національною валютою Таїланду - є Бат (ТНВ). Один бат - 100 сатангов. Випускають купюри номіналом по 5, 10, 20, 50, 100, 500, 1 000 бат.

Історія валюти

Тайський бат існує з квітня 1928 року. Раніше грошовою одиницею країни (колись - Сіам) був Тікаль. Багато донині називають бат тіккалем.

Банкноти Тайя з барвисто вираженим національним колоритом, з портретом короля Фдулядета Пуміпон в дубляжі водяних знаків (номінал банкноти дублюється арабськими цифрами).

Банкноти Тайя з барвисто вираженим національним колоритом, з портретом короля Фдулядета Пуміпон в дубляжі водяних знаків (номінал банкноти дублюється арабськими цифрами)

Курс обміну

У Таіе обмінний курс залежить від номіналу банкноти - чим більше купюра, тим вигідніше обмін.

Приблизний курс обміну:

  • ЄВРО - 37,8962 бат
  • РФ Рубль - 0,5675 бат
  • Долар - 33,9856 бат
  • Україна, Гривня - 1,3040 бат

ЄВРО - 37,8962 бат   РФ Рубль - 0,5675 бат   Долар - 33,9856 бат   Україна, Гривня - 1,3040 бат

Поради по обміну

Порада перша: не міняйте гроші в аеропорту у вашій країні, звідки ви вилітаєте - ви завжди будете отримувати готівку по дуже низьким курсом при обміні валюти вашої країни на місцеві бати. Дочекайтеся прибуття в місце призначення.

Порада друга: не робіть обмін валюти в аеропортах Бангкока, Чиангмая, Пхукета.

Багато туристів по приїзду в Таїланд обмінюють валюту в аеропорту, але за дуже низьким курсом. Якщо ви подорожуєте через туроператора, то їдьте в готель, розміститеся спокійно, вирушайте в найближчий обмінник на вулиці, ваш гід підкаже, де краще здійснювати обмін валюти в Таїланді в районі вашого розташування.

У разі самостійної поїздки вам просто необхідно мати при собі готівку тайські бати, хоча б для оплати проїзду до місця призначення. Тоді іншого виходу, крім як обміняти сотню доларів в аеропорту, у вас немає.

Порада третя: якщо ви вирішите знімати гроші в банкоматі, то рекомендуємо скористатися апаратом банку Bangkok Bank - при знятті не стягується жодної плати (крім комісії вашого банку), в разі роботи з іншими банкоматами з вас ще спишеться комісія банку, який видає вам гроші.

Порада третя: якщо ви вирішите знімати гроші в банкоматі, то рекомендуємо скористатися апаратом банку Bangkok Bank - при знятті не стягується жодної плати (крім комісії вашого банку), в разі роботи з іншими банкоматами з вас ще спишеться комісія банку, який видає вам гроші

Рада четвертий: оплачуйте покупки вашої банківською картою в усіх перелічених місцях: мережеве магазинах на кшталт 7Eleven, Big C, аптеках, ресторанах, екскурсійних агентствах, комісій за транзакцію не буде.

Тільки будьте пильні, не робіть оплату карткою в сумнівних місцях, в іншому випадку можете стати жертвою шахраїв.

Порада п'ята: ні в якому разі не проводите обмін валюти в готелях Таїланду - як і всюди в світі, курс тут буде занижений.

Порада п'ята: ні в якому разі не проводите обмін валюти в готелях Таїланду - як і всюди в світі, курс тут буде занижений

Поради мандрівникам

І наостанок, частенько валютний курс скаче вгору-вниз досить відчутно, стежте за ним. Якщо курс став помітно більш вигідним, то міняйте валюту швидше, так як завтра він знову підніметься.

Приємного відпочинку і шопінгу в Таїланді.

Новости