Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Обмін валюти Таїланд

Бат (грошова одиниця Таїланду) по курсу орієнтовно дорівнює рублю, тому у російських туристів зазвичай не виникає арифметичних труднощів при розрахунку в місцевій валюті Бат (грошова одиниця Таїланду) по курсу орієнтовно дорівнює рублю, тому у російських туристів зазвичай не виникає арифметичних труднощів при розрахунку в місцевій валюті. Провести обмін валюти в Таїланді можна практично на кожному кроці, але міняти рублі на бати (це можна зробити в деяких аеропортах і на великих курортах) категорично не рекомендується: дуже невигідний курс.

Більшість іноземців привозять в Таїланд долари або євро. Трохи більш переважно виглядає долар, але, якщо у вас вже є готівкові євро, обмінювати їх на долари не варто, тому що вийде дорожче. Торговці в Таїланді приймають тільки бати, спробувати розрахуватися доларами можна тільки з гідами НЕ тайського походження.

Бат складається з 100 сатангов, які майже не використовуються. Можна зустріти монети по 1, 2, 5 і 10 батів, купюри гідністю в 20, 50, 100, 500 і 1000 батів. При обміні потрібно набрати певну кількість дрібниці, тому що традиційну відмовку таксистів і дрібних торговців щодо відсутності здачі ніхто не відміняв.

При обміні потрібно набрати певну кількість дрібниці, тому що традиційну відмовку таксистів і дрібних торговців щодо відсутності здачі ніхто не відміняв

Невелику суму в межах 100 доларів на транспортні витрати можна поміняти в аеропорту відразу після прибуття. Решту грошей краще зберегти до банківського обмінного пункту. Послугами готелів краще не користуватися, вони пропонують грабіжницькі курси, хоча потрібно знати, що працюють готельні обмінники цілодобово, так що в разі крайньої необхідності можна скористатися їх послугами.

Банки в Таїланді працюють зазвичай по буднях і закриваються рано, але обмінні представництва банків є у всіх великих магазинах. Працюють вони без вихідних, як правило, з 10 ранку до 10 вечора.

Обмінні пункти легко знайти по міжнародній написи "Exchange" і виставленого на загальний огляд курсу валют. Долари змінюють залежно від номіналу купюри: чим він вищий, тим вигідніше курс, різниця доходить до 3%. Старі купюри, випущені до 1993 року, можуть взагалі не прийняти, побоюючись підробок. Євро обмінюють за єдиним курсом.

Дорожні чеки можна перевести в готівку тільки в банках і банківських обмінниках. При цьому стягується приблизно 30 батів з операції (з одного чека), але курс на обмін чеків трохи вище (близько 3%). При покупці чеків в Росії банки беруть близько 0,5% з суми.

Зняти гроші з міжнародних пластикових карт можна в будь-якій точці Таїланду. Знайти банкомат з меню англійською мовою цілком реально, хоча їх трохи менше, ніж в Росії.

З кожної операції по карті беруть 150 батів, отримати за один раз можна не більше 20000 батів. Банк, який випустив карту, бере свої відсотки за зняття грошей в іншій валюті. Картки приймають до оплати в крупних магазинах і ресторанах, в невеликих можуть взяти додаткову комісію до 3%.

Шахрайство і крадіжки банківських карт і чеків трапляються, тому потрібно ще до приїзду дізнатися, куди звертатися для їх відновлення.

Новости