Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Митні правила В'єтнаму

  1. Загальна інформація
  2. Безмитно дозволено ввозити:
  3. Ввезення / вивезення валюти
  4. Що заборонено ввозити і вивозити
  5. вивіз фруктів

Загальна інформація

При в'їзді до В'єтнаму ви зобов'язані заповнити митну декларацію, якщо у вас є предмети, що підлягають декларуванню. Потім вона пред'являється при виїзді з країни.

Ввезення побутової та обчислювальної техніки (в т.ч. ноутбук) до В'єтнаму теоретично підлягає обов'язковому декларуванню. Вся незадекларовану техніка буде дозволена до вивозу тільки при оплаті митних зборів або наявності чека про її придбання в місцевих торгових організаціях.

Рекомендується зберігати докази всіх витрат, понесених в країні в період перебування. Заборонено вивезення національної валюти, предметів мистецтва та антикваріату, ювелірних прикрас і предметів народного промислу без відповідного документального оформлення.

Також не забувайте, що тут діє система повернення податку Vat Refund, що дозволяє вам повернути частину вартості дорогих покупок при виїзді. Детальніше про Vat Refund у В'єтнамі тут ... .

Безмитно дозволено ввозити:

  • до 400 сигарет, 100 сигар або 500 г. тютюну
  • до 2 л. алкогольних напоїв міцністю до 22 градусів або 1,5 л. міцніших алкогольних напоїв, до 3 літрів інших алкогольних напоїв або пива.
  • до 5 кг. чаю, до 3 кг. кава
  • інші товари для особистого вживання загальною вартістю не більше 5 0000 донгів (близько 250 доларів США, см. валюта В'єтнаму, курс обміну ).

Ввезення / вивезення валюти

Ввезення і вивіз іноземної конвертованої та національної валюти з В'єтнаму не обмежений, але необхідно декларувати будь-яку іноземну валюту в еквіваленті понад 5 тис. Доларів США, а також національну валюту в сумі понад 15 000 000 донгів. Також декларуванню підлягає золото загальною вагою понад 300 грамів.

Само по собі декларування нічим вам не загрожує, нічого сплачувати з цієї суми не доведеться. Тому не варто ризикувати в таких випадках, і чесно все задекларувати.

Що заборонено ввозити і вивозити

Заборонено ввезення / вивезення наркотиків і нарковмісних медпрепаратів без лікарського припису на їх застосування (санкції за ввезення наркотиків вкрай високі, аж до смертної кари), вогнепальної зброї, порнографії, друкованої продукції, компакт-дисків, аудіо- та відеозаписів, що ображають місцеві традиції, антикваріат , живих диких тварин, чучела черепах, корали, рідкісні рослини.

На наступні предмети не встановлено ніяких обмежень по кількості, але їх необхідно декларувати (заповнити митну декларацію) при в'їзді при перевищенні певної кількості (суми). При цьому якщо ви заповнюєте митну декларацію, то вам необхідно проходити не через зелений, а через червоний митний коридор.

  • Іноземна валюта в сумі понад 5000 доларів США, включаючи російські рублі в перерахунку.
  • В'єтнамська валюта в сумі понад 15 000 000 донгів (приблизно 40834.66 руб., См. валюта В'єтнаму і курс її обміну ).
  • Золото вагою понад 300 грам.
  • Золото і ювелірні прикраси не для особистого використання.
  • Відеокасети, CD та DVD диски. Їх також можуть у вас тимчасово вилучити при в'їзді для перевірки з подальшим поверненням.

вивіз фруктів

Офіційно на вивезення фруктів з В'єтнаму митних заборон немає, але теоретично, деякі обмеження може встановлювати служба з ветеринарного і фітосанітарного контролю. На практиці, при вивезенні фруктів вони нікого цікавлять, так що можете вивозити їх без проблем, аби це було в розумних некомерційних кількостях.

Іноді можна зустріти інформацію, що фрукти з В'єтнаму можна вивозити тільки в пластикових контейнерах. Це повна нісенітниця, оскільки митна служба ніяк не регулює, в якому вигляді фрукти можна провозити на борту літака. Це все в компетенції конкретної авіакомпанії, який ви летите. Зазвичай фрукти в багаж не здаються, а перевозяться в ручній поклажі в будь-якій зручній упаковці (пластиковий контейнер, просто пакет, рюкзак), якщо інші правила не встановлені авіакомпанією.

Новости