Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гроші на Шрі Ланці. Яку валюту краще брати з собою і де міняти

  1. Курс ланкійської рупії до рубля, долара, євро, гривні та інших валют
  2. Яку валюту брати з собою в Шрі-Ланку
  3. Чи можна поміняти рублі / гривні на рупії в Шрі Ланці
  4. Чи можна розплачуватися в Шрі Ланці в доларах або в євро?
  5. Чи можна платити карткою в Шрі Ланці
  6. Чи можна зняти гроші з рублевої банківської карти
  7. Читайте також

Як і в більшість азіатських країн, в Шрі Ланку краще брати долари або євро, ніж рублі. На відміну від Таїланду, тут не важливо, великі чи дрібні купюри. Поміняти вигідно гроші можна в аеропорту або в банках. У готелях, як правило, курс значно гірше. Не радимо вам міняти гроші на ринках і на пляжі у бич боїв.

Так виглядають сучасні гроші в Шрі-Ланці
Так виглядають сучасні гроші в Шрі-Ланці

Курс ланкійської рупії до рубля, долара, євро, гривні та інших валют

  • На сьогоднішній день середній курс близько 170 рупій за 1 долар. Найвигідніший курс, який зустрічався - 172 рупії. Тобто за 100 доларів вам дають приблизно 17.000 рупій в залежності від курсу.
  • Скористайтеся конвертером валюти справа, щоб подивитися актуальний курс ланкійських рупій до валюти вашої країни.
  • Як зручніше переводити суму в рупіях в рублі? Розділити на 10 і помножити на 4. Або поділити суму в рупіях на 2,5. Такими хитрими обчисленнями виходить приблизна сума в рублях. Приклад: 5000 рупій = 2000 руб або 1000 рупій = 400 руб. З нинішнім курсом не дуже зручно вважати. Використовуйте конвертер валюти в телефоні.

Де вигідніше міняти гроші в Шрі-Ланці

Міняти гроші вигідно в аеропорту Коломбо. Але в банках на острові курс приблизно такий же. Так що можете сміливо поміняти доларів 300 в аеропорту, а далі в міру необхідності в банках того містечка, в якому ви зупинилися. Для обміну валюти необхідно пред'явити закордонний паспорт або його копію.

Яку валюту брати з собою в Шрі-Ланку

Найкраще брати долари або євро. Нам попадалася інформація на рівні чуток, що долари вигідніше, ніж євро. Поміняти гроші можна в будь-якому банку. У 2018 року ми міняли в аеропорту тайські бати. Так що, якщо у вас залишилися якісь азіатські гроші з інших поїздок, то в аеропорту можна поміняти без проблем. Є навіть рублі.

Чи можна поміняти рублі / гривні на рупії в Шрі Ланці

Поміняти рублі на рупії в Шрі Ланці можна в аеропорту після прильоту. У пляжних зонах швидше за все немає, жодного разу в банках не траплялися курси російської та української валюти. А якщо можна, то напевно, курс буде невигідний. Наприклад, в Таїланді з третьої спроби мені вдалося поміняти російську тисячу рублів, так що можливо тут якось теж вийде.

Чи можна розплачуватися в Шрі Ланці в доларах або в євро?

Офіційно немає, всі розрахунки в Шрі Ланці тільки в ланкійських рупіях. Але на практиці виявилося, що цілком реально заплатити за готель або таксі доларами. Також в різних туристичних місцях, типу сувенірних магазинів, ювелірних і тп ви зможете розрахуватися в доларах. Не можна розплачуватися доларами в супермаркетах, ресторанах і великих магазинах. У транспорті теж не приймуть іноземні гроші.

Чи можна платити карткою в Шрі Ланці

Так, можна платити рублевої картою. Але приймають карти тільки у великих супермаркетах і великих готелях. У кафе і ресторанах, в місцевих магазинчиках і гестхаусах приймають оплату тільки готівкою. Оплата карткою в Шрі Ланці зустрічається поки дуже рідко.

Чи можна зняти гроші з рублевої банківської карти

Так можна. Ви можете знімати гроші з рублевої карти відразу в шрі-ланкійських рупіях в банкоматах. Ми знімаємо без комісії в банкоматі HSBC. Щодо інших банків не знаю, може скрізь зараз вже немає комісії. Детальніше про це читайте в статті: Як зняти готівку в банкоматі .

Читайте також

Так виглядають застарілі купюри, які зараз вже не використовуються:

Так виглядають застарілі купюри, які зараз вже не використовуються:

Як зручніше переводити суму в рупіях в рублі?
Чи можна розплачуватися в Шрі Ланці в доларах або в євро?

Новости