Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гроші на Балі. Яку валюту брати на Балі?

  1. Яку валюту брати на Балі?
  2. Який курс долара до індонезійської рупії?
  3. Де краще міняти валюту на рупії?
  4. Які банківські карти приймають на Балі?
  5. Чайові на Балі
  6. 🔥 Наші палаючі добірки 🔥

Кожен, хто планує поїздку, цікавиться тим, яка валюта використовується на Балі, яку валюту брати з собою долари або євро, де її міняти. У цій статті ми відповімо на ці питання і дамо кілька рекомендацій.

На острові Балі, як на всій території Індонезії є своя національна валюта - Індонезійська рупія.

На даний момент, на Балі в обігу знаходяться купюри гідністю в 100.000, 50.000, 20.000, 10.000, 5.000, 2.000 і 1.000 рупій і монети в 1000, 500, 200 і 100 рупій.

Тим туристам, які тільки приїхали в Індонезію, радимо в перші дні приїзду дуже уважно перераховувати здачу, яку Вам віддають. Багато купюри індонезійської рупії різного номіналу дуже схожі один на одного і може знадобитися деякий час, щоб до них звикнути і впевнено їх розрізняти.

Яку валюту брати на Балі?

Долари або Євро. Можна і те і інше, але зазвичай беруть долари, але дуже важливо пам'ятати, що доларові купюри повинні бути випущені після 1996 року, а краще після 2004 року, інакше у Вас можуть виникнути серйозні проблеми з їх обміном, їх ніхто не буде брати, а якщо обміняє, то курс буде дуже низьким. Це пов'язано з великою кількістю якісних підробок доларів, випущених в ці роки.

Радимо також привозити купюри гідністю 50, а краще 100 доларів, курс обміну на них вище.

Який курс долара до індонезійської рупії?

Курс рупії до долара постійно змінюється, але в середньому становить 1 USD = 9000 IDR.

Щоб швидко прикинути скільки буде рублів буде коштувати той чи інший товар, потрібно розділити ціну в рупіях на коефіцієнт 352 - це і буде приблизна вартість в рублях.

Де краще міняти валюту на рупії?

Місцеві гроші будуть потрібні Вам відразу після прильоту на острів, тому має сенс обміняти відразу невелику суму прямо в аеропорту. Міняти має сенс рівно стільки валюти, скільки потрібно щоб дістатися до найближчого банку.

Курс в аеропорту Денпасара не вигідно. Пункти обміну валют, розташовані у всіх туристичних зонах острова, теж не кращий варіант. Найкраще міняти валюту на індонезійські рупії в спеціальних пунктах, які називаються "authorized money changer" і "no comission". Там і курс хороший і безпечніше, але все одно радимо перераховувати купюри дуже уважно.

Звичайно, отримати рупії на Балі можна також через банкомат, знявши їх з Вашої доларової карти, але варто враховувати, що банк візьме за це конвертація відсоток, який сильно залежить від жадібності банкіра.

Де ще не варто міняти валюту? Якщо прогулюючись по острову, ви побачите вуличного міняйла, що пропонує дуже вигідний курс, то радимо обходити його стороною, обдурить.

Які банківські карти приймають на Балі?

Варіантів кілька, але зазвичай туристи користуються банківськими картами систем Visa »і« MasterCard ». Ними ви зможете розрахуватися в будь-якому магазині або торговому центрі Балі, або в будь-якому іншому місці, де є можливість оплати банківськими картами.

Чайові на Балі

Таке поняття як "чайові" на Балі офіційно відсутній, але якщо Вам сподобалося обслуговування, то можна подякувати персонал залишивши понад рахунок кілька доларів.

У ресторанах чайові зазвичай складають від 5 до 10 відсотків від суми замовлення, але не більше 3 доларів.

Водіям дають зазвичай близько 3 000 рупій - це приблизно 0.33 долара, гіду - 5, в носієві від 1 - 2. При поїздки на таксі зазвичай показання лічильника округлюються в більшу сторону до 500 рупій - це і будуть чайові.

🔥 Наші палаючі добірки 🔥

  • Тури на Балі від 59 800

    Тур на Балі (Кута) на 11 ночей в готелі (12 з перельотом, 24 січня - 05 лютий) за 59 800 з людини в готель Pondok Sari 2 *. У готелю хороший рейтинг.

  • Хороша четвірка на 11 днів за 65 000

    Гарячий тур на Балі (Танжунг Беноа) на 11 ночей (01 листопада - 12 листопада) за 65 000 на готель Tijili Benoa Hotel 4 * До моря 50 метрів. Готель - хороша нова четвірка. Поруч відмінний пляж.

  • На 10 днів від 53 500

    Найдешевший гарячий тур на Балі (Кута) на 10 ночей (14 листопада - 24 листопада) за 53 500 в готель Bali Bungalow Hotel 3 * До моря 250 метрів.

  • Промокодом до 5 000 на всі тури

    До 15.10.2018 даруємо промокодом до 5 000 ₽ на тури по всьому світу!

🔥🔥🔥 Ми створили групи в VK і на Facebook , Де будемо робити добірки з палаючими турами і дешевими авіаквитками. Вступайте в них, підписуйтесь на Telegram канал і будите першими отримувати найсмачніші пропозиції.

Календар кращих цін на авіаквитки на Балі

Кращі ціни на тури на Балі

Яку валюту брати на Балі?
Який курс долара до індонезійської рупії?
Де краще міняти валюту на рупії?
Які банківські карти приймають на Балі?
Яку валюту брати на Балі?
Який курс долара до індонезійської рупії?
Де краще міняти валюту на рупії?
Де ще не варто міняти валюту?
Які банківські карти приймають на Балі?

Новости