Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гроші Балі або як відчути себе мільйонером

  1. Гроші Балі або як відчути себе мільйонером Написано 20: 02h в Про Балі автор admin Балі,...
  2. Як отримати заповітні рупії: банкомати і обмінні пункти

Гроші Балі або як відчути себе мільйонером

Написано 20: 02h в Про Балі автор admin

Балі, як відомо, входить до складу Республіки Індонезія, і тому на острові в ходу індонезійська рупія. Гроші Балі можуть ввести в замішання на перших порах - такої кількості нулів більшість наших співвітчизників не бачило з часів 90-х років. Однак дуже скоро вимірювати ціни в тисячах і мільйонах рупій стає справою звичною. Якщо місцеві жителі говорять вам, що шльопанці стоять 30 рупій, сміливо множте це на тисячу (і ділите на два, бо в багатьох місцях торгуватися не забороняється).

Гроші Балі. знайомство

Гроші Балі представлені банкнотами і монетами
Гроші Балі представлені банкнотами і монетами. Номінали банкнот:

  • 100 тисяч рупій
  • 50 тисяч рупій
  • 20 тисяч рупій
  • 10 тисяч рупій
  • 5 тисяч рупій
  • 2 тисячі рупій
  • 1 тисячу рупій

Гроші Балі в формі монет для більшості розрахунків досить марні, однак ми все одно їх перерахуємо:

  • 1 тисячу рупій
  • 500 рупій
  • 200 рупій
  • 100 рупій

Також іноді вам можуть зустрітися монети з отворами посередині. Такі балийские гроші мають китайське походження. У минулому вони застосовувалися для невеликих покупок, проте зараз вони мають лише релігійне значення - їх використовують для найрізноманітніших церемоній в якості підношень духам і богам.

На даний момент (березень 2016 року) курс індонезійської рупії складає приблизно 13 тисяч за один американський долар і близько 15 тисяч за євро. Для того, щоб орієнтуватися в цінах, ви можете приблизно приймати 10 тисяч рупій за один долар або 1 тис рупій - 5,5 рублів. Щоб не забивати собі голову розрахунками, стежте щодня за курсом рупії на цій сайті https://www.calc.ru/kurs-IDR-RUB.html

Як отримати заповітні рупії: банкомати і обмінні пункти

Якщо ви збираєтеся на Балі, вам необхідно вирішити, яким чином ви будете отримувати індонезійські рупії
Якщо ви збираєтеся на Балі, вам необхідно вирішити, яким чином ви будете отримувати індонезійські рупії. Як ви можете здогадатися, є два способи обзавестися грошима на Балі. Гроші Балі можна знімати з місцевих банкоматів або ж розмінювати іноземну валюту. Кожен спосіб має свої нюанси, про які ми вам і розповімо.
Якщо ви збираєтеся приїжджати на Балі з готівкою і розмінювати їх на місці, ви повинні знати кілька речей. По-перше, рублі тут практично не обмінюють. Навіть якщо ви знайдете обмінний пункт, де російську валюту приймають, курс буде таким, що ви почнете вважати навіть Сбербанк оплотом гуманізму і людяності. Так що привозите з собою долари або євро. В аеропорту Балі функціонує обмінний пункт, однак курс в ньому далеко не найвигідніший, тому ми радимо вам розміняти вам лише суму, необхідну для трансферу з аеропорту в місце, де ви забронювали житло. Намагайтеся не купувати гроші Балі у вуличних міняйлів - їх курс може здатися більш вигідним, але вони майже напевно спробують вас обрахувати. Якщо вже ви і зважитеся на подібну угоду, перевірте свої гроші мінімум двічі. Майте на увазі, що в багатьох обмінних пунктах курс залежить від номіналу банкноти. Так, дуже багато місця виділять за одну сто-доларову купюру трохи більше балийских грошей, ніж за п'ять десятидоларових. Також далеко не скрізь ви зможете обміняти американські долари 1996 року випуску і старше.
Якщо ж ви вирішили приїжджати на Балі з банківською картою, вам також потрібно знати пару нюансів щодо грошей Балі. Знайти банкомат в більшості туристичних районів Балі не складе особливих труднощів. Яким би не був номінал вашої банківської карти - рублевих або валютним - банкомати видають гроші індонезійськими рупіями. Частина автоматів завантажена купюрами номіналом у 100 тисяч рупій, інша - банкнотами в 50 тисяч рупій. Найкраще прихопити з собою карту, прив'язану до рахунку у вільно конвертованій валюті (доларах США або євро). Це допоможе мінімізувати розміри комісій при знятті грошей з рахунку. Розмір комісії в середньому складає близько 3%. Як і в багатьох інших азіатських країнах, в Індонезії, в тому числі і на Балі, платіжна система MasterCard використовується ширше, ніж Visa. Майте на увазі, що розмір суми, яку можна одноразово зняти з вашої картки, обмежений в кращому випадку 3 мільйонами рупій.

Важливо !!! Чи не знімайте гроші в банкоматах, розташованих на вулиці! Так як ризикуєте повернутися додому і виявити, що хтось в Індонезії зняв усі ваші гроші з карти. Знімати гроші треба в охоронюваних місцях: банках або супермаркетах.

Як бачите, нічого особливо складного в використанні грошей на Балі немає. Можливо, спочатку ви будете плутатися з нагромадженнями нулів, але період адаптації займе дуже короткий час. Ласкаво просимо в країну рупієвим мільйонерів!

Новости