Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Яка валюта в Дубаї

  1. Обмін валюти
  2. З чим їхати?
  3. Безпека

Ще півстоліття тому територія Об'єднаних Арабських Еміратів була шматочок пустелі на краю величезного Аравійського півострова. Зараз ця крихітна країна вважається однією з найбагатших і найвпливовіших країн світу. Спочатку була нафта. Але грамотне управління перетворили її не стільки в нафтову державу, скільки побудовану на торгівлі, туризмі, продажу та оренди нерухомості.

Дубай - це не тільки місто, а цілий емірат (регіон) в складі ОАЕ. Тому, все те, що відбувається в масштабах країни, то відноситься і до Дубаї. Єдині закони, гроші, транспорт. Якщо ви збираєтеся на відпочинок в Емірати, ми розповімо яку валюту брати з собою в Дубай.

В ОАЕ в цілому і в Дубаї зокрема діє національна валюта - дирхам ОАЕ.

Її міжнародне значення - AED (Arab Emirates Dirham). На цінниках в місцевих магазинах її часто вказують як DH або Dhs.

1 дирхам дорівнює 100 філсам.

Курс на початок листопада 2016 року такий:

  • 1 дирхам ОАЕ = 17,31 російських рублів;
  • 100 російських рублів = 5,78 дирхам ОАЕ;
  • 1 дирхам ОАЕ = 0,27 доларів США;
  • 1 долар США = 3,67 дирхам ОАЕ;
  • 1 дирхам ОАЕ = 0,25 Євро;
  • 1 Євро = 4,08 дирхам ОАЕ.

Дірхам ОАЕ з'явився в 1973 році після об'єднання декількох еміратів в єдину державу.

В обігу знаходяться паперові гроші номіналом: 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500, 100 AED. А також монети номіналом: 1 AED, 25, 50 fils. Монетки 1, 5, 10 fils були вилучені з обігу, але їх можна придбати в сувенірних крамницях. Для колекції можна купити цілий набір монет і купюр. Гроші в ОАЕ дуже красиві. На них віддруковані пам'ятники архітектури, тварини, символи країни. Все це прикрашено незрозумілою нам арабською в'яззю.

Обмін валюти

Курс дірхама ОАЕ, як це не прикро, міцно пов'язаний з курсом американського долара. Співвідношення валют практично не змінювалося з 70-х років минулого століття. Останнє падіння рубля по відношенню до долара також спричинило за собою зміну співвідношення цін у валютній парі дирхам - рубль.

У Дубаї можна обміняти будь-яку валюту, навіть рублі (у великих обмінниках). У магазинах приймають дирхами, євро і долари США по курсу. Здачу при цьому здають в дірхамах, але можуть і не здати. Наприклад, ви вирішили щось купити вартістю в 20 дирхам. По курсу ви повинні заплатити близько 5,5 доларів США. Якщо ви дасте 6 доларів, продавець може зробити вигляд, що так і повинно бути. Вважайте свої гроші!

Де можна обміняти валюту? Та де завгодно! Курс скрізь приблизно однаковий. Перший обмінний пункт вас зустріне прямо в аеропорту, також є банки, обмінні пункти в готелях, в торгових точках. До речі, вважається, що в готелі курс найнижчий.

З чим їхати?

ОАЕ - країна багата і технологічно просунута. Тут можна розплатитися карткою практично скрізь. Тому картку бажано мати з деякою сумою грошей. Вона вам може знадобитися в готелі, при заселенні на ній зарезервують депозит. При виїзді його повинні повернути, за вирахуванням ваших витрат в номері.

Більшість туристів на практиці вже переконалося в тому, що в поїздці потрібно розподіляти кошти в кілька «кишень»:

  • карта (краще рублева, щоб не думати про курс конвертації);
  • готівкові на дрібні витрати.

Везти з собою краще долари. В аеропорту поміняти їх на дирхами. Решту коштів тримати на мапі і розплачуватися нею в магазинах, ресторанах та інших цивілізованих місцях. Туристи, що побували в ОАЕ, кажуть, що при оплаті картою, продавець запитує в якій валюті проводити операцію. Просіть в рублях. Так ви не втратите гроші на різниці курсів. З карти ви теж можете зняти гроші в будь-який момент - це дуже зручно.

Безпека

Гроші - це завжди ризик їх втратити. ОАЕ країна багатих людей, але їх тут меншість. Більшість же приїжджі з інших країн Перської затоки, Індії, Середньої Азії. Обслуговуючий персонал на 100% складається з емігрантів. Тому в Дубаї потрібно бути дуже уважним і обережним. Перевіряйте курс, перш ніж розплатитися іншою валютою, відмінною від місцевої. Прорахуйте заздалегідь суму на калькуляторі. Особливо якщо це велика покупка.

На східних базарах карткових терміналів ви не знайдете, хоча і сюди вони скоро доберуться. Перевіряйте гроші. Заздалегідь подивіться, як виглядають дирхами, щоб вам не підсунули іншу - дешевшу валюту. Торгуйтеся - це Схід!

Читайте також де знаходиться Дубай і скільки летіти до Дубаї з Москви .

Не дозволяйте продавцеві / офіціантові забирати вашу карту в ресторанах і магазинах, нехай принесуть термінал до вас або Супроводьте його самі. Намагайтеся не розплачуватися картою в таксі і в незрозумілих місцях. Не використовуйте банкомати без розпізнавальних знаків, а також в темних, безлюдних місцях.

Одиноким білим жінкам на вулицях ОАЕ не дуже-то раді. Намагайтеся не пересуватися поодинці, візьміть в оренду автомобіль. Не показуйте наявність значних сум грошей або дорогих речей. Справа навіть не в законах шаріату, просто вас можуть елементарно обдурити або пограбувати.

Приємної подорожі в казковий Дубай!

Де можна обміняти валюту?
З чим їхати?

Новости