Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт Шереметьєво / Sheremetyevo (Москва, Росія) SVO: особистий досвід

  1. Офіційне таксі в Шереметьєво
  2. Маршрутки та автобуси в Шереметьєво-D
  3. Обмін валюти зі сльозами
  4. Бардак в Шереметьєво-D на травневих святах
  5. Шереметьєво: про Терміналі З
  6. Відсутність допомоги в Шереметьєво при подорожі з дітьми
  7. Термінал D: з чотирьох виходів працює один
  8. Бізнес-зал в Шереметьєво-D
  9. Перше знайомство з Шереметьєво-D
  10. Некоректна робота касирів в паркувальному кіоску
  11. Медична страховка - в аеропорту Шереметьєво

Офіційне таксі в Шереметьєво (грудень 2013)
Маршрутки та автобуси в Шереметьєво-D (квітень 2013)
Обмін валюти зі сльозами (14.05.13)
Бардак в Шереметьєво-D на травневих святах (Квітень-травень 2013)
Шереметьєво: про Терміналі З (Травень 2012)
Відсутність допомоги в Шереметьєво при подорожі з дітьми (27 серпня 2011)
Термінал D: з чотирьох виходів працює один (Червень 2011)
Бізнес-зал в Шереметьєво-D (Липень 2010)
Перше знайомство з Шереметьєво-D (Травень 2010)
Некоректна робота касирів в паркувальному кіоску (10.01.2010)
Медична страховка - в аеропорту Шереметьєво (Грудень 2008 року)

Офіційне таксі в Шереметьєво

Автор: littlefurry Дата, рейс: грудень 2013

Скористалася з волі випадку послугами офіційного таксі в Шереметьєво, була вражена. Забігаючи вперед, відповім на найпопулярніше питання з коментів на Фейсбук: я не замовила таксі заздалегідь, тому що спочатку не знала, скільки покину аеропорт (забула в літаку Айпад, співробітники Аерофлоту допомагали мені його забрати), а потім не хотілося чекати 40 хвилин, поки таксі приїде - вирішила звернутися до тих, що вже в аеропорту стоять, нехай дорожче, але відразу . Таксі з емблемою "Шереметьєво" на парковці стояло, я бачила.

Загалом, йду до стійки, оплачую 2200 р, після чого прийняв гроші чоловік звертається до сусіда і питає, скільки до бутова. "900". Відраховує цю суму, вручає мужику в жовтій форменого жилетці, посади, говорить, дівчину в машину
- в яку?
- в першу, номер тільки запам'ятай

Мене проводжають до парковки, де вручають гроші водієві, машина виявляється першою, дійсно - не "таксі-Шереметьєво", а то, що в народі називається "бомбила".

Чесно, до цього моменту я була впевнена, що між офіційним таксі аеропорту і причепу на виході "таксі потрібно?" є різниця. Виявляється, її немає.

PS. Водій адреса в пошук, почув "їдьте прямо 5 км" і запитав: "це десь поруч тут?". Ю.Бутово від Шереметьєво. Втім, навігатор там про людське око: на МКАД кілька "тримайтеся правіше" були проігноровані, а потім поворот через 3 смуги і відразу питання "ми правильно їдемо?". Загалом, спасибі, що живий.

Офіційне таксі в Шереметьєво   (грудень 2013)   Маршрутки та автобуси в Шереметьєво-D   (квітень 2013)   Обмін валюти зі сльозами   (14 ru-travel

Маршрутки та автобуси в Шереметьєво-D

Автор: Aarre Дата, рейс: квітень 2013

Перед терміналом D - кілька проїжджих рядів.

1 - для підгодованих таксі.
2 - для автобусів. Причому автобус на Планерну і автобус на Річковий вокзал зупиняються в різних місцях.
3 - для маршруток, які далі їдуть в Шереметьєво - А, В, С. І для приватного транспорту і лівих таксі.
4 - для маршруток, які їдуть до метро. Зупинки не у однієї точки, а поруч. І для приватного транспорту і лівих таксі.

Кидатися з валізами - незручно, тому що ніде нічого толком не позначено. Але якщо розібратися, то зроблено все логічно.

Обмін валюти зі сльозами

Автор: Parasotchenko OR Дата, рейс: 14.05.13

14 травня я вилітала з Tермінала "D" в Нью-Йорк. На стійці реєстрації з'ясувалося, що оплатити за перевіз собаки можна тільки в рублях, валюту готівкою не приймали, хоча при замовленні квитка ніхто про це не попередив, сказали тільки, що вартість становить 200 євро. Мені запропонували поквапитися і спуститися на перший поверх обміняти валюту в касах обміну, що я і поспішила зробити, тому що часу залишалося вкрай мало. Об 11 годині я вже була біля каси. Дві дівиці-касирку голосно сміялися біля стінки, а на двох віконцях відразу значилися таблички: "Технічна перерва". Я звернулася з проханням поміняти валюту, так як у мене дуже мало часу. У відповідь не почула ні слова, був кинутий тільки зневажливий погляд, ніби я прошу позичити грошей. Через кілька хвилин одна з касирок все-таки сіла в крісло. Наївно вважаючи, що мене зараз обслужать, я знову повторила своє прохання: "Поміняйте місцями будь ласка, а то я можу запізнитися на літак".

Дівиця невдоволено буркнула: "Читати розучилися ?!" і посунула табличку "Технічна перерва". Тоді я поінтресовалась, скільки часу займе ця перерва. У відповідь прозвучало: "5 хвилин". Ці 5 хвилин перетворилися в 15! Весь цей час дівчина читала якийсь лист, реготала і весело перемовлялися з іншого касиркою, яка як і раніше стояла біля стіни. Тоді я запитала: "Чому ж відразу обидві каси закриті на перерву?". Відповіді не було. Касирка прийняла серйозний вигляд і стала перераховувати гроші з каси. Вона діставала пачки купюр, складала їх в лічильну машинку, оглядалася назад на свою напарницю, яка ніби прилипла з чашкою чаю до стіни, Пересміхаються і знову перераховувала гроші, повільно складаючи кожну пачку назад в касовий апарат. Все це було схоже на знущання. Час йшов. До відльоту у мене залишалося 17 хвилин. Коли ж я в черговий раз звернулася з проханням увійти в моє становище, дівчина як з ланцюга зірвалася і стала кричати: "Це гроші! Не зрозуміло ?!". У мене навернулися сльози. У цей момент друга касирка села в крісло, я відразу ж поспішила до цього віконця. Тільки я простягнула гроші в ящик, як різким рухом вона закрила його і закричала: "Що прилипли сюди? Ідіть в банкомат! Мозгов не вистачає здогадатися ?!".

Сльози текли від образи і відчаю. Крізь сльози я видавила: "Що ж Ви за люди". Касирка з першого віконця, закриваючись від сміху рукою, сказала: "Давай, Поревит, угу". З таким ставленням я ще жодного разу не стикалася. Перед цими дівчатками стояв дорослий чоловік, старший за них, зі сльозами - розтоптаний хамським ставленням до себе. У мене залишалися хвилини, і я розуміла, що кожна хвилина могла врятувати становище. Я дістала хустку, і в цей момент до мене зглянулися. Дівиця взяла у мене гроші і повільно, ніби демонструючи свою значимість, стала перераховувати російські купюри.

Мокра від задухи і з заплаканим обличчям, oт обмінника я летіла до ліфта, потім до каси оплачувати квиток за собаку. Hе пам'ятаю, як я пройшла паспортний контроль і митницю - тільки, коли я сіла в літак, через хвилину, воно вже котилося, готуючись до зльоту.

На жаль, я не запам'ятала, що це був за банк, в якому мені з такими складнощами міняли гроші, не записала я і прізвища дівчат, які затьмарили мою поїздку. Але не важко при бажанні з'ясувати імена і прізвища цих хамок. Питання в іншому. Якщо в аеропорту, образно кажучи, хоч один гвинтик виходить з ладу, весь мехаізм, вся система роботи зводиться до нуля. Чому б керівництву аеропорту не подбати про своїх клієнтів належним чином, не відрегулювати злагоджену роботу всіх звеьев однієї системи? Чому в міжнародному аеропорту виникають такі труднощі з обміном валюти, та ще серед білого дня - 11 годин дня, і обидві каси зариваються на технічну перерву? Чому не подбати про те, щоб обслуговували людей професіонали, які не будуть вести себе так, ніби торгують насінням на базарі?

Бардак в Шереметьєво-D на травневих святах

Автор: Aarre Дата, рейс: квітень-травень 2013

Довгоочікуване сталося: ще на презентації проекту Шереметьєвського терміналу Д я сказала всім, кому могла, що підйом тільки на ліфтах - без можливості піднятися по сходах або ескалатору - це непристойно. Потім я багато раз літала, не бачила черг у ліфтів і дуже дивувалася, як їм це вдається. І ось я полетіла перед травневими святами. Вуаля.

У міжнародному крилі на першому поверсі у ліфтом стовпилася величезний натовп, яка штовхалася, давила один одного валізами і візками і дуже нервувала. І було чому. Стоячи в хвості черги я проводила очима три ліфти наверх, не наблизилася до їх дверей ні на крок, але зате отримала кілька синців.

Виматюкався, вибралася з натовпу, вже скупчилася і позаду мене, і пішла через весь термінал до ліфтів крила внутрішніх авіаліній. Там з третього заходу мені вдалося пропхатися в ліфт, оказавшесь затиснутою між візком і гірськими лижами (хтось летів з ними на травневі свята!).

Ну і звичайно ж, потім мені довелося через весь термінал топати назад, тому що якби він був тричі fast drop, але для міжнародних вильотів він - в міжнародному крилі.

На паспортному контролі і контролі безпеки черзі були цілком звичайні, а ось в магазинах дьюті-фрі можна було забути про покупки - народ змітав усе, що лежало.

Пішла в кафе, стала там чекати рейсу і трохи його не пропустила, бо хоч це і було найближче кафе до потрібного гейт, але в ньому взагалі не було чутно, що оголошують в аеропорту, зате чудово і голосно ігрет своя музика. Мабуть, це бізнес-рішення таке.

Дороговкази в Ш-D, до речі, так і не стали зрозумілими. Уже вкотре я пішла не туди в пошуках гейта. А жінка поруч з нашим гейтом металася в пошуках туалету і втекла вдалину, хоча потім я помітила що він є ось прямо тут, але тільки з іншого боку стінки, і ніяких згадок про нього на покажчиках навколо.

Користувач форуму travel.ru

Шереметьєво: про Терміналі З

Автор: 600427 Дата, рейс: травень 2012

Виліт з аеропорту "Шереметьєво-С" комусь здасться зручним, а комусь не дуже: "Аероекспрес" до терміналу "С" не підходить, що незручно при плануванні і, зрозуміло, дотриманні.

Зате всім, хто живе в "верхньої" частини Москви, Твері, Зеленограді, і готовий розоритися на 1'300 рублів на таксі (це не для Твері, зрозуміло) проблем особливих немає.

Сам термінал "С" простий як коробка для взуття.

У самому терміналі, нагадую, є торцева курилка з прозорим, що не тонованим склом, з якої відкривається прекрасний вид на перон і знаменитий Шереметьєвський "гриб". Народ там активно знімає перон ...

Вибір магазинів за рік, схоже, зменшився, але ми, тим не менш, і славно одьютіфрілісь, і поїли.

NordWind-му на третє море

Відсутність допомоги в Шереметьєво при подорожі з дітьми

Автор: Ген В.К. Дата, рейс: 27, серпня 2011

27 серпня 2011 я проводжав дочку з двома дітьми (5 місяців і 6 років). При проході через зелений коридор терміналу F, секція одна тисяча п'ятсот тридцять вісім для реєстрації та здачі багажу, проводжаючих далі входу не пустили і дочки з дитиною на руках самої довелося ставити багаж з візка на транспортер для просвічування, потім знову на візок і знову з візка на багажний транспортер. Ніякої допомоги з боку співробітників терміналу дочки надано не було, а мене не пустили їй допомогти. Це нелюдяно! Співробітники прекрасно все бачили, і ніхто навіть не спробував допомогти. Навіть коляску не допомогли скласти. Якщо перевірка і здача багажу вимагає значних фзіческіх зусиль, чому не організована допомога, як в аеропортах Іспанії.

Термінал D: з чотирьох виходів працює один

Автор: 600427 Дата, рейс: червень 2011

Покинувши борт літака в SVO-D особливих пригод не очікуєш. Їх і не було. Дивно тільки що найграндіозніший зал терміналу D зі скляно-дерев'яним склепінням відданий під ... зал прикордонного контролю. Хоча, може бути, в цьому є особливий сенс.

Видача багажу без пригод.

Ложка дьогтю була на виході. Архітектори зробили зал прильоту витягнутим уздовж дороги і влаштували 4 основних виходу для зручності прибувають. Ця задумка дозволяє розосередити автотранспорт по всій довжині терміналу. Однак деякі розумники експлуатанти терміналу зметикували, що 4 виходи це дуже марнотратно, і залишили працюючим тільки 1 один найдальший ... підлість в тому, що за деякими потреб необхідно переміститися до 4-му виходу. В цьому випадку потім доведеться топати (з багажем, тому безкоштовна візок буде благом) в протилежний кінець терміналу. Але це ще не все. Експлуатанти не спромоглися зробити цю ситуацію прозорою і однозначно позначити працює вихід.

Замість цього кожен з непрацюючих адресує до сусіднього, ну і так далі. Дуже нерозумно, по-радянськи.

Мені зрозумілі причини, що спонукали закрити всі виходи крім 1-го: після Домодєдово і позначеної лютості в боротьбі з терористами на виході стоїть рамка з інтроскопів 2 службовців енто справу обслуговуючі. 4 виходи - 4 рамки, 4 інтроскоп і 8 службовців. Архітектор ж не був в курсі, що в 2011 в Домодєдово вибухне бомба ... Проте, все це вийшло вкрай по-радянськи ...

ru-travel

Бізнес-зал в Шереметьєво-D

Автор: nikolkaya Дата, рейс компанії: Липень 2010

Новий лондж бізнес-класу в Терміналі Д ніяк не можна назвати гідним. Чекали-чекали відкриття, і ось будь ласка: крісла незручні, кольору і світло дратівливі, зони для курців немає і шампанського навіть не пропонують. Не уявляю хто там за "дизайнера" ​​був.

nikolkaya

Перше знайомство з Шереметьєво-D

Автор: Соня Бірюкова Дата, рейс: травень 2010

1. У пасажирських залах немає розеток, якщо чекаєш рейсу довго, то ні телефон зарядити, ні з ноутбуком усамітнитися.

2. Посадкових місць скрізь достатньо.

3. Формальності пройшла швидко (але у мене була електронна реєстрація). Єдине, що не дуже зрозуміло, де паспортний контроль - виявилося, що покажчик на нього є, але його видно, коли заходиш за розсувні двері в самому центрі терміналу.

4. Не зручно, що треба просвічувати багаж на вході в термінал і утворюється черга всіх людей з автобуса - просвечіватель-то один! Взуття знімати треба. Але в принципі все швидко - у мене зайняло 15 хвилин.

5. Автобус підвіз мене відразу до зони вильоту, правда кружляв перед цим ... Взагалі, дорога від експреса до терміналу зайняла хвилин 4-5, але відчуття що кручу-верчу - заплутати хочу, тому що візуально до терміналу рукою подати. На зворотному шляху автобус також відразу був на 1 поверсі і повіз відразу на експрес без заїздів куди-небудь.

6.

У зоні реєстрації є кафе hippopotamus, в зоні очікування є fridays, costa, crust - є, де посидіти. З duty free гірше - 2 Коробченко з дуже маленьким вибором, але видно, що просто ще не відкрили нормальні магазини - навколо купа магазинів в процесі оформлення.

Некоректна робота касирів в паркувальному кіоску

Автор: Вікторія Дата, рейс: 10.01.2010

Неодноразово дивуюся некоректності роботи касирів в терміналах оплати парковки. Заїхали на паркінг аеропорту Шереметьєво-2 рівно о 6.28 ранку, виїхали в 7.21, тобто до 1 години не вистачало 7 хвилин. Незважаючи на це, касирка видала мені чек - на 1 годину 11 хвилин, і запросила 200 рублів. Як це розуміти? Чесно кажучи, набридло - обдурити намагаються все і на кожному кроці.

Медична страховка - в аеропорту Шереметьєво

Автор: Key Дата, рейс: грудень 2008 р

Тим, хто забув про те, що йому потрібна страховка для поїздки за кордон, і згадав про це в самий останній момент, може бути корисно: оформити медичну туристичну страховку в Шереметьєво-2 можна в касах 17, 22 і 26.

Чесно, до цього моменту я була впевнена, що між офіційним таксі аеропорту і причепу на виході "таксі потрібно?
Водій адреса в пошук, почув "їдьте прямо 5 км" і запитав: "це десь поруч тут?
Втім, навігатор там про людське око: на МКАД кілька "тримайтеся правіше" були проігноровані, а потім поворот через 3 смуги і відразу питання "ми правильно їдемо?
Дівиця невдоволено буркнула: "Читати розучилися ?
Тоді я запитала: "Чому ж відразу обидві каси закриті на перерву?
Не зрозуміло ?
Тільки я простягнула гроші в ящик, як різким рухом вона закрила його і закричала: "Що прилипли сюди?
Мозгов не вистачає здогадатися ?
Чому б керівництву аеропорту не подбати про своїх клієнтів належним чином, не відрегулювати злагоджену роботу всіх звеьев однієї системи?
Чому в міжнародному аеропорту виникають такі труднощі з обміном валюти, та ще серед білого дня - 11 годин дня, і обидві каси зариваються на технічну перерву?

Новости