Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віденський вальс, віденський бал, бал, бал у Відні

Фото etoday.ru/Vienna ball

Віденський бал здобув славу настільки респектабельного і урочистої події, що ось уже багато років його намагаються відтворити в багатьох столицях світу. На таких балах присутній бомонд, преса, дипломати. Блищать красуні, ллється шампанське. Неодмінною супутнім атрибутом балів є благодійність.

Перш ніж продовжити читання, пройдіться по посиланню: com/watch?v=U4J0MKsG_is&feature=related> http://www.youtube.com/watch? v = U4J0MKsG_is & feature = related . Це Той Самий Віденський вальс. Проникніться настроєм!

Проміжок часу після Різдва і перед Великим Постом, попереднім Великодня, традиційно вважався в Європі святкової часом. Всюди влаштовувалися розважальні заходи, танцювальні вечори, карнавали і ходи. Бали були повсюдно: у палацах і залах, в будинках і приміських кафе. Люди вбиралися в свої кращі одягу та віддавалися веселощам, танцювали, насолоджувалися життям. Щорічним гранд-подією 19 століття у Відні став «Придворний бал», потрапити на який могли лише знатні особи, наближені до двору. Згодом бал перейменувався в «Оперний», оскільки його почали проводити в стінах знаменитої Віденської опери. Дамам пропонувалося вдягати маски, і це напевно давало їм певний кураж при виборі кавалера в танці!

Кожен «гранд-бал» ставав предметом обговорення всієї країни. Туалети придворних дам і їх прикраси, оздоблення залу і звучала музика, настрій і розмови ... Від уваги людей не вислизала жодна деталь! Будь жест отримував своє трактування, будь-який погляд міг стати приводом для розмов. Пам'ятайте, як сестри Попелюшки в однойменному фільмі обговорювали свою поїздку на бал? - «Принц подивився на мене 3 рази і один раз зітхнув!» - Не виключено, що через це бали стали підкорятися строгому регламенту!

Але головних «бальних» правила - всього три:

1.Соблюдать дрес-код

Чоловікам належить смокінг і метелик, жінкам - вечірній або коктейльне плаття.

2.Прібить вчасно

Спізнюватися на бал - неприпустимо. Точність, ввічливість королів, - ось золотий стандарт бального таймінгу.

3.Танцевать!

Танцювати на балу - обов'язково! Зрозуміло, якщо ви прийшли на бал в якості гостя, а не в якості глядача (до речі, від вашого статусу залежить і ціна квитків: стороннім спостерігачам відвідування балу обійдеться дешевше).

Фото Kateryna Larina / Shutterstock.com

Впізнаєте? Це ритм вальсу, головного бального танцю. Штраус, Шуберт, Бетховен, Моцарт і Гайдн - «зіркові» композитори балу. Їх легкі, витончені, грайливі мелодії придумані саме для того, щоб створювати запаморочливо святковий настрій. Як же чарівно під них кружляти в танці!

Між іншим, перед відкриттям бального сезону школи танців переживають звичайний бум своєї популярності: адже кожна пара вважає за свій обов'язок взяти хоча б кілька уроків вальсу.

Все дійство підпорядковується розпорядженням танцмейстером, який керує і оркестром, а сам танець підпорядкований найсуворішим правилам етикету. Так, кавалерам належить запрошувати дам на танець шанобливим, але стриманим поклоном, а після закінчення танцю - проводжати їх на місце. Якщо дама прийшла на бал зі своїм кавалером, то протанцювати весь вечір лише з ним одним вважається нечемним, але при цьому і приймати більше трьох запрошень поспіль від чужого кавалера - некомільфо!

Віденський бал завжди відкривається полонезом, який виконують дебютанти - молоді юнаки та дівчата, бездоганно рухаються в такт музиці. Наряди дівчат - пишні, в підлогу, білі сукні (плаття білого кольору дозволено лише дебютантка, у всіх інших випадках це моветон). Наряди юнаків - фраки. Кожна з двохсот дівчат стискає в руці букет, а на її голові блищить діадема. Чарівне видовище!

Потім до танцюючих приєднуються інші гості, звучить музика, і всі з нетерпінням чекають, коли пролунають акорди головного танцю вечора: Віденського вальсу. Такий вечір залишається в пам'яті на все життя.

Навіть якщо Віденський бал - поки не в вашому розкладі, влаштуйте грандіозну вечірку: настав час вбиратися в бальні сукні. Адже бальний відкрито!

Чи бували ви на цьому балу? Поділіться враженнями в коментарях до цієї статті!

Є питання? Задайте їх експерту по туризму - Наталії Герасименко!

Читайте цікаві статті в тему:

«Частина 1. Місто, створений для балів»

«Частина 2. Скарби Відня»

«Dolce - означає« солодкий »: ТОП-5 міст-ласунів»

«Міста-ласуни: зустрічайте нову п'ятірку!»

Com/watch?
Пам'ятайте, як сестри Попелюшки в однойменному фільмі обговорювали свою поїздку на бал?
Чи бували ви на цьому балу?
Є питання?

Новости