Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ара вай-вай ...

У Франції депутати нижньої палати в четвер, 22 грудня, більшістю голосів висловилися за введення кримінальної відповідальності за заперечення геноциду вірмен в Туреччині в 1915 році, повідомляє Associated Press.

За даними агентства, голосування проводилося підняттям рук і точна кількість голосів не підраховувалася За даними агентства, голосування проводилося підняттям рук і точна кількість голосів не підраховувалася. Далі законопроект надійде на розгляд Сенату.

Згідно із законопроектом, заперечення геноциду вірмен пропонується карати роком в'язниці і штрафом в 45 тисяч євро. Проти такого заходу виступають Туреччина і багато етнічних турки. У четвер біля будівлі французького парламенту в знак протесту зібралися близько чотирьох тисяч вихідців з Туреччини, а також близько п'ятдесяти вихідців з Азербайджану.

Як передають ЗМІ, з посиланням на турецький канал TRT, у відповідь на дії французьких парламентаріїв Анкара у четвер відкликала свого посла з Франції. У середу, 21 грудня, прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, за даними The Guardian, заявляв про готовність також вислати французького посла з Анкари.

За інформацією TRT, найближчим часом очікується виступ Ердогана з офіційною реакцією на рішення французьких депутатів. Раніше лідер турецького уряду заявляв, що його країна виступає категорично проти міжнародного визнання подій 1915 року геноцидом. За його словами, в історії Франції були не менш помітні події, наприклад, репресії в Алжирі та Руанді, але їх ніхто геноцидом називати не поспішає.

У Франції, за даними AFP, проживають близько 500 тисяч етнічних вірмен, і Ніколя Саркозі бачить в них джерело підтримки на майбутніх президентських і парламентських виборах, які пройдуть, відповідно, в квітні і червні 2012 року.

джерело: http://glavred.info

Новости