Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ставки ПДВ для вантажоперевезення і кур'єрських послуг в ОАЕ

  1. Поділіться цією статтею про ОАЕ в соціальних мережах:

Питання: «Яка ставка ПДВ буде застосовуватися по відношенню до різних кур'єрських і вантажних послуг компанії? Наприклад, якщо компанія перевозить вантажі всередині країни, а також здійснює експорт та імпорт документів і посилок. При цьому компанія платить мито від імені своїх клієнтів. Чи будуть застосовуватися різні підходи до розрахунку ПДВ на кожну з цих послуг? »

Як розповіли податкові експерти, внутрішні перевезення в ОАЕ обкладаються ПДВ за 5% -ною ставкою. Експорт документів і посилок розглядається як експорт будь-яких товарів за межі Ради співробітництва країн Затоки, в яких введено ПДВ. Відносно таких послуг застосовується нульова ставка ПДВ.

Якщо товари імпортуються платником податків з країн, що не входять до Ради співробітництва країн Затоки, і товари потім перевозяться в іншу державу-член Ради, ПДВ сплачуватиметься в першому пункті імпорту. За словами експертів, ПДВ може бути відшкодований лише в країні призначення.

За умови, що компанія зареєстрована як платник податків, для імпорту документів і посилок вона повинна буде застосовувати механізм зворотного нарахування ПДВ. Тому компанії необхідно буде нараховувати 5% ПДВ від вартості імпортованих товарів, але вона повинна мати можливість на отримання податкового вирахування, так як на вхідний ПДВ поширюються звичайні правила відшкодування ПДВ.

І нарешті, що стосується митних зборів, імпортовані товари будуть обкладатися ПДВ за 5% -ною ставкою, при цьому для розрахунку ПДВ береться їх вартість з урахуванням мита.

Технічне обслуговування

Питання: «Компанія займається установкою і обслуговуванням ліфтів, укладає контракти з основним підрядником або клієнтом на встановлення ліфтів. Чи повинна компанія стягувати з них ПДВ незалежно від того, чи йде мова про житлової або комерційної нерухомості? І якщо потрібно стягувати ПДВ, чи потрібно стягувати плату за контрактами, які вже раніше були підписані на один рік або кілька років і частково їх дія поширюється на 2018 рік? Зараз ситуація незрозуміла, так як раніше вважалося, що житлова нерухомість не обкладається ПДВ. »

Податкові фахівці пояснюють, що відповідно до виконавчими положеннями, затвердженими Федеральною податковою службою, житлова нерухомість дійсно не обкладається податком. Проте, це правило стосується тільки тих, хто купує або продає таку нерухомість, але не тих, хто обслуговує житлові об'єкти. Як пояснюють експерти, у випадку з компанією, про яку йде мова в заданому питанні, вона повинна стягувати 5% -ний ПДВ зі своїх клієнтів за установку ліфтів починаючи з 1 січня 2018 р незалежно від того, про який тип нерухомості йде мова.

Починаючи з 1 січня 2018 року компанія повинна також нараховувати ПДВ на вартість своїх робіт з технічного обслуговування.

TRN для складів

Питання: «У компанії 2 склади. Один з них знаходиться на території Фрізона аеропорту Шарджі (зона SAIF), а другий - в промисловій зоні Шарджі. У них різні номери торгових ліцензій. Щоденна діяльність компанії здійснюється за межами цих складів. Склад у Фрізона SAIF використовується для зберігання товарів і транспортування товарів тільки із зони SAIF на інший склад. Під час реєстрації для сплати ПДВ компанія не врахувала, що діяльність, яка здійснюється з другого складу, також підлягатиме оподаткуванню ПДВ. Чи можна присвоїти йому той же податковий реєстраційний номер (TRN) або він повинен бути зареєстрований окремо? Чи можна це зробити зараз? Яка процедура? »

За словами експертів податкової служби, якщо підприємства, завідувачі обома складами, є філіями одного і того ж юридичної особи, вони будуть розглядатися як єдиний платник ПДВ. Тому компанія не може реєструвати кожну філію або склад окремо. Для обох філій необхідна буде тільки одна реєстрація для сплати ПДВ, і буде застосовуватися один TRN. Саме у випадку з компанією, про яку йде мова в питанні, рекомендується направити заяву у Федеральну податкову службу і оповістити про своє бажання внести зміни в ліцензію складу, що знаходиться в промисловій зоні, а також замінити зареєстровану адресу на адресу даного складу, якщо ця філія буде здійснювати основну діяльність.

Стаття опублікована: 23.01.2018

Читайте також: Як відкрити компанію в ОАЕ

Поділіться цією статтею про ОАЕ в соціальних мережах:

Читайте ще цікаве по темі:

Дитячі автомобільні крісла в ОАЕ повинні отримати знак якості в 2018

13 березня '18

Кабінет міністрів ОАЕ видав резолюцію №27 від 2017 року, яка вступила в силу на початку березня.

Читати далі

В ОАЕ пряма образа чи наклеп караються законом

14 січня '19

Які образи при особистому спілкуванні і в соціальних мережах переслідуються законом в ОАЕ

Читати далі

Стаття Експерта

Процедура реєстрації компанії в ОАЕ

17 червня '16

Як зареєструвати компанію в ОАЕ, які документи потрібно підготувати і на що звернути увагу.

Читати далі Чи будуть застосовуватися різні підходи до розрахунку ПДВ на кожну з цих послуг?
Чи повинна компанія стягувати з них ПДВ незалежно від того, чи йде мова про житлової або комерційної нерухомості?
І якщо потрібно стягувати ПДВ, чи потрібно стягувати плату за контрактами, які вже раніше були підписані на один рік або кілька років і частково їх дія поширюється на 2018 рік?
Чи можна присвоїти йому той же податковий реєстраційний номер (TRN) або він повинен бути зареєстрований окремо?
Чи можна це зробити зараз?
Яка процедура?

Новости