Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новини - Росія і Китай: возимо по-новому. Вантажі і новини вантажоперевезень автотранспортний вантажний портал transler - портал вантажоперевезень

Новий порядок автомобільних вантажоперевезень між країнами набуде чинності з 1 січня 2019 року.

Як повідомляє Агентство автомобільного транспорту Мінтрансу Росії, з 1 січня 2019 року автомобільні вантажоперевезення між Росією і Китаєм будуть здійснюватися за новим порядком. Він дозволить відмовитися від чинного в даний час маршрутного принципу, за яким доставка вантажів можлива тільки між заздалегідь узгодженими точками і тільки в прикордонній зоні, до30 кілометроввглубь країн.

З нового року перевізники обох країн зможуть вільно паритетно пересуватися територіями Росії та Китаю. Доставка вантажів буде здійснюватися без перевантаження і зміни перевізника. Основний принцип автоперевезень - «від дверей до дверей» - запрацює в повну силу.

Це стане можливим завдяки практичному застосуванню нової Угоди між урядами Росії і Китаю про міжнародне автомобільне сполучення, яка підписана 8 червня цього року. Сторони вже поінформували одна одну про завершення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності даної угоди.

- Нова угода є драйвером розвитку транспортного коридору між Азією і Європою і російсько-китайських автомобільних перевезень. Воно сприятиме кратного збільшення торгового обороту, розвитку інфраструктури, спрощення процедур та скорочення строків доставки товарів, - підкреслив заступник міністра транспорту РФ Микола Асаул, керівник російської делегації в рамках Робочої групи з автомобільного транспорту і автомобільних дорогах 22-ого засідання Підкомісії з питань співробітництва в області транспорту Комісії з підготовки регулярних зустрічей глав урядів РФ і КНР.

Захід відбувся 20-22 серпня в Санкт-Петербурзі. У Робочій групі взяли участь заступник Міністра транспорту КНР Дай Дунчан, директор Департаменту держполітики в галузі автомобільного та міського пасажирського транспорту Мінтрансу Росії Олексій Бакіров, заступник керівника Росавтотранс Руслан Лужецький, представники транспортних організацій та відомств Росії і Китаю.

Делегації високо оцінили результати проведеного в травні цього року тестового автопробігу вантажного і пасажирського транспорту за маршрутом Далянь - Маньчжурія - Забайкальск - Новосибірськ і погодилися відкрити цей маршрут для нерегулярного пасажирського і вантажного сполучення. При цьому вивантаження і навантаження вантажів може відбуватися в пунктах, розташованих на протязі зазначеного маршруту.

При цьому протягом цього року всі транспортні засоби, які здійснюють перевезення між Росією і Китаєм, повинні бути обладнані супутниковими навігаційними системами. Для практичної реалізації потрібно протягом стислих термінів забезпечити впровадження цифрових технологій з використанням систем супутникової навігації ГЛОНАСС і Бейдоу. Для цих цілей сторонами створюються пілотні зони, роботи по яким повинні бути повністю завершені до кінця 2018 року.

У зв'язку зі збільшенням обсягів перевезень сторони домовилися провести додатковий обмін дозволами. Так, російські перевізники отримають 18 тисяч бланків «С» і 500 штук бланків «В». Також делегації узгодили попередній контингент дозволів на наступний рік. Російським компаніям безперешкодне пересування забезпечать 82 тисячі дозволів на двосторонні перевезення вантажів, 1000 штук - на перевезення вантажів в / з третіх країн, 200 штук - на транзитні перевезення вантажів, 3400 штук - на нерегулярні пасажирські перевезення (в тому числі для МАПП Пограничний - Суйфеньхе - 400 штук) і 250 штук - на регулярні пасажирські перевезення.






Дивіться також: Всі новини .

Новости