Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Молоді архітектори запропонували проект прозорого поліцейської дільниці

  1. Будинок творчості юних: 8 молодих архітектурних студій
  2. Copwatch: Дії поліції на «Стратегії-31»
  3. Олександр Петунин, співавтор проекту: «Ми, звичайно, хотіли б запропонувати такий проект місту. Хоча...

Молоді архітектори oneione придумали, як змінити ставлення громадян до російських правоохоронних органів. Замість стандартних поліцейських учаcтков вони пропонують встановлювати прозорі бокси, в яких правоохоронці працюватимуть на очах у публіки. Таке нововведення, вважають співробітники студії, виявиться набагато ефективніше, ніж перейменування міліції в поліцію.

Середньостатистична відділення - це сіра будівля, відгороджене від громадян залізними гратами. У жителів склалося безліч стереотипів про те, що відбувається за його дверима. За проектом onieone інноваційний ділянка складається з двох частин: скляного куба, де знаходяться робочі місця поліцейських, і невеликий бетонної прибудови з камерами попереднього ув'язнення і підсобними приміщеннями.

Прозорість в буквальному сенсі повинна змінити ставлення до поліцейських. Подібні ділянки є у всьому світі. Наприклад, в Грузії вони з'явилися два роки тому. До цього грузинське МВС вважалося осередком корупції і свавілля. Після реформи ставлення до відомства різко змінилося: тепер, згідно зі статистикою, правоохоронцям довіряють не 10% населення, як раніше, а 87%.


Молоді архітектори oneione придумали, як змінити ставлення громадян до російських правоохоронних органів Будинок творчості юних: 8 молодих архітектурних студій
Петербурзьким поліцейським видали підручники толерантності
Copwatch: Дії поліції на «Стратегії-31»

Поліцейську дільницю в Грузії Поліцейську дільницю в Грузії. Автор: Дмитро Чістопрудов, www.chistoprudov.livejournal.com Поліцейську дільницю в Грузії. Автор: Дмитро Чістопрудов, www.chistoprudov.livejournal.com



Олександр Петунин, співавтор проекту: «Ми, звичайно, хотіли б запропонувати такий проект місту. Хоча зараз він носить скоріше концептуальний характер. Точні розрахунки поки зробити не можна, тому що потрібно врахувати дуже багато факторів. Ми не першопрохідці в цій справі, прозорі поліцейські ділянки існують у багатьох країнах, навіть в Грузії. А для Росії зараз це як ніколи актуально. Скляний обсяг символізує відкритість і дозволяє бачити те, що відбувається всередині. Поліція в буквальному сенсі виявляється тут під наглядом громадян. Але і поліцейські, завдяки прозорим стін, можуть контролювати те, що відбувається навколо. Глухий обсяг з грубого бетону, в свою чергу, нагадує про невідворотність покарання для злочинців ».

Відеопрезентація проекту


фотографії: oneione , www.chistoprudov.livejournal.com

Новости