Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дощ, вітер і повені створили проблеми в регіонах Грузії

  1. За даними Національного агентства навколишнього середовища, на всій території країни негода збережеться...
  2. Через дощі розлилася річка Огаскура і затопила західну частину Кутаїсі, в тому числі і територію, прилеглу...

ТБІЛІСІ, 16 жовтня - Новини-Грузія. Дощі, ураганний вітер і зсуви у високогірних регіонах і шторм на чорноморському узбережжі - по всій Грузії розбушувалася негода.

Проливні дощі обрушилися на всю Грузію від Західної до Східної - дощ іде і в Кахетії, в Телавськом і Сігнахскій районах. Погана погода встановилася і в високогірних регіонах - в Рача і Сванетії.

За даними Національного агентства навколишнього середовища, на всій території країни негода збережеться до вівторка, 17 жовтня.

По всій Грузії відбувається поширення холодних і вологих повітряних мас. Даний процес викликає зниження температури повітря, місцями дуже сильний, дощ, в високогірних зонах випадання снігу і вітру, а також сильний шторм на узбережжі. Очікувані сильні опади можуть викликати сходження зсувів і вихід річок з своїх берегів, - попереджають синоптики.

Безперервний дощ створив проблеми в Кутаїсі, де від місцевих жителів в центр невідкладної оперативної помочи надійшло до 300 повідомлень. Затоплені житлові будинки та підвали, а також освітні та медичні установи. Через рясні опади затопленими виявилися перші поверхи та підвали шкіл № 32 і №35. Рятувальні служби провели оперативну евакуацію учнів і педагогів.

Через дощі розлилася річка Огаскура і затопила західну частину Кутаїсі, в тому числі і територію, прилеглу до Здено парламенту Грузії. Рятувальні бригади МВС знаходяться на місці і здійснюють роботи по відкачці води.

Рятувальні бригади МВС знаходяться на місці і здійснюють роботи по відкачці води

Повінь в Кутаїсі. Фото МВС Грузії

Крім того, рятувальники оперативно надали допомогу двом пологовим будинкам в Кутаїсі. Рятувальники все ще зайняті відкачуванням води на території чотирьох лікарень, де виявилися затоплені перші поверхи та підвали. Працівники рятувальних служб продовжують роботу в надзвичайному режимі.

У Високогірній Аджарії в зв'язку з сильним дощем і вітром, посилився процес сходження зсувів. В даний момент голова уряду Аджарії Зураб Патарадзе разом з головою і депутатами Верховної ради Аджарії знаходяться в районній адміністрації Хуло для вирішення проблем, створених негодою.

В даний момент голова уряду Аджарії Зураб Патарадзе разом з головою і депутатами Верховної ради Аджарії знаходяться в районній адміністрації Хуло для вирішення проблем, створених негодою

Оперативна зустріч глави уряду Аджарії в Хуло. Фото з фейсбук-сторінки Зураба Патарадзе

Негода створила проблеми і жителям адміністративного району Кобулеті. Через сильний дощ у деяких адміністративних одиницях зійшли зсуви, а ураганний вітер пошкодив дахи житлових будинків. У Цихисдзірі і Букнарі обмежено водопостачання, без електроенергії залишилися мешканці селищ Зеніт, Хуцубані, Цихисдзірі і Зеда Самеба.

фото ქობულეთის მუნიციპალიტეტი • Kobuleti Municipality

Безперервний дощ створив проблеми і жителям регіону Гурія. Річка Супса вийшла зі своїх берегів, в результаті чого було затоплено приватні двори і перші поверхи будинків Озургетського району. Протягом декількох годин було обмежено рух автомобільного транспорту. З метою безпеки патрульні екіпажі перекрили вулиці.

В адміністративному районі Чохатаурі в результаті дощу і вітру затоплено будинки, вулиці і дороги. В ущелині Суребі пошкоджена нова дорога, будівництво якої наближається до кінця. За словами представників районної адміністрації, розмір збитку поки невідомий.

Чохатаурі, фото Громадського телебачення Грузії

У місті Поті в результаті сильного вітру обрушилися кілька дерев, в декількох районах відсутня подача електроенергії. За словами заступника мера міста Поті Ніколоза Гріголія, всі відповідні служби працюють в надзвичайному режимі.

«На даний момент вітер не завдав серйозної шкоди місту. У мерії на всі вхідні повідомлення здійснюємо моментальне реагування. Здійснюються роботи по прибиранню повалених дерев. Бригади «Енерго Про Джорджіа» з ранку проводять відновлювальні роботи. За інформацією гідрографічної служби, на чорноморському узбережжі оголошено штормове попередження », - заявив Ніколоз Гріголія.

Фото ქალაქ ფოთის მუნიციპალიტეტის მერია - Municipality of Poti City

Новости