Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Cities XL 2012 і Cities XL Platinum - розшифровка попереджень в грі - Stevsky.ru - огляди смартфонів, ігри на андроїд і на ПК

  1. Cities XL Platinum і його відмінності від попередніх версій гри - Cities XL 2012 і Cities XL 2011
  2. Доступність послуг перевезення вантажів (компанія постраждала від нестачі послуг перевезення вантажів...
  3. Доступність послуг перевезення пасажирів
  4. Якість життя (компанія постраждала від низької якості життя в околицях)
  5. У цій будівлі потрібні досвідчені робітники (робочі без досвіду)
  6. Вартість проживання незадовільна
  7. Ця будівля не пов'язано з дорогою, ця будівля не пов'язане з ратушею
  8. Люди змушені битися за їжу! (В місті дуже мало магазинів і люди змушені годинами стояти в черзі за їжу)
  9. Людям нудно! Через відсутність доступних розваг люди готові збунтуватися
  10. Гостра нестача електроенергії (це підприємство постраждав отнехваткі електроенергії)
  11. Питання користувачів по грі Cities XL Platinum і Cities XL 2012
  12. Cities XL в контакті

Cities XL Platinum і його відмінності від попередніх версій гри - Cities XL 2012 і Cities XL 2011

Економічні стратегії тим і цікаві, що в них реалізовані складні економічні взаємозв'язки, за якими треба стежити. Недостатньо відділень поліції - висока злочинність - люди спішно виїжджають з міста. Мало садів і парків - погана екологія - знову населення зменшується. Це приклади якраз з гри Cities XL 2012. Але не завжди в грі все зрозуміло. Начебто робиш все правильно, а в бухгалтерії негативний баланс і на карті купа попереджуючих значків. Зараз спробуємо розібратися з кількома схожими ситуаціями в одній з кращих, на мій погляд, економічних стратегій сучасності.

У 2013 році вийшло продовження серії - Cities XL Platinum. Ні ігровий движок, ні принцип гри в порівнянні з попередніми версіями Cities XL 2012 і Cities XL 2011 залишилися незмінними. Додані нові будівлі, трохи відкоригована графіка в режимі максимального наближення, трохи підправлений економічний баланс. В іншому ж перед нами точно та ж гра, що і раніше!

До речі, сьогодні можна пограти вже і в Cities XX L 2015 года!

Доступність послуг перевезення вантажів (компанія постраждала від нестачі послуг перевезення вантажів в околицях)

Якщо підприємство стоїть без роботи, то воно не сплачує податки і ви, отже, втрачаєте дохід. Зазвичай якщо вибрати простоює підприємство, зазначене відповідним значком, то у вікні, можна прочитати причину простою. Нерідко ця причина - доступність послуг перевезення вантажів (навпроти цього напису стоїть червоний індикатор).

Вирішувати проблему потрібно будівництвом додаткових доріг в околиці. Зрозуміти рівень завантаженості трас допоможе шар "Транспорт" - "Рух" (Панель рівнів з правого боку екрану), а щоб розвантажити їх, часом доводиться перекладати кілька кварталів доріг, замінюючи їх на дороги з більш високою пропускною здатністю.
Перевезення вантажів потрібна промисловим підприємствам і офісах, тому якщо будувати окремий технополіс, що логічніше, ніж чим розміщувати підприємства переможе житлових кварталів, його необхідно постачати мережею широкосмугових доріг і проводити швидкісне шосе до житлових кварталах. Однак нерідко буває, що підприємство не працює з зазначенням на недолік послуг перевоозкі вантажів, а ніяке розширення мережі доріг вже не допомагає. Це говорить про те, що дуже висока щільність промислових підприємств в обраному районі і пора відбудовувати новий технополіс. Можливо також, що є дисбаланс між промисловими підприємствами, заводами і високими технологіями. Зазвичай саме останніх буває занадто багато.
Цікавий момент пов'язаний з міжнародним сполученням: при установці в районі порту (аеропорту) індикатор "Доступність послуг перевезення вантажів" у підприємств в окрузі швидко зеленіє. Допомагає також і проведення додаткової дороги до краю карти, зазначеного фіолетовим кольором. Тобто в визначення "послуги перевезення вантажів" також входить міжміський перевезення. Однак хочу застерегти: міжміські перевезення по швидкісних шосе стоять дуже багато грошей, тому подумайте добре перед тим, як робити наголос швидкісне шосе в край карти!
Ну, і звичайно, при активному розвитку міста і досягнення населення в 1 мільйон жителів вже пора будувати КАД. Або хоча б кілька напівкіл зі швидкісних шосе з розв'язками. Інакше проблема з перевезенням вантажів буде вас переслідувати ще довго.

Доступність послуг перевезення пасажирів

У житлових районах міста в Cities XL 2012 може не вистачати послуг перевезення пасажирів. Буває таке і в промислових районах, але рідше. Виходом з цієї ситуації завжди буде установка автобусної станції і прокладка автобусних маршрутів по районам міста. Створення громадського транспорту стає доступно при досягненні 50 тис. Жителів в місті.
Всі автобусні маршрути в Cities XL 2012 кільцеві. На одну станцію може замикатися 3 або 12 маршрутів. Кожен маршрут може обслуговуватися маленькою маршруткою, стандатним автобусом або автобусом двоповерховим. Міняти тип транспорту на маршруті можна в будь-який момент, наприклад, як тільки система скаржиться, що маршрут перевантажений. А ось міняти напрямок маршруту і кількість зупинок після його створення вже не можна. Хочете щось підправити - видаляйте маршрут і створюйте заново. Панель громадського транспорту викликається натисканням на кнопку зі значком автобуса в верхній частині екрану, прямо над кнопкою "Пауза". Рекомендації по запуску громадського транспорту в Cities XL 2012 наступного: орієнтуйтеся на реальний світ! Робіть багато локальних маршрутів плану північ-південь і захід-схід і пару приміських, що везуть працівників в технополіси і назад. Ви здивуєтеся, наскільки схоже функціонує громадський транспорт в грі і в реальному світі!
Ще один вид пасажирського транспорту в грі Cities XL 2012 - метро. Воно стає доступно при населенні в 100 тисяч жителів. Для метро потрібно побудувати центральну будівлю, після чого можна прокладати гілки. Добудувати гілку пізніше, на жаль, не можна. Тому або будуйте метро тільки коли місто вже розтягнувся на всій відведеної поверхні карти, або відразу ставте все станції, а потім "нарощуйте" навколо райони. Останній варіант не дуже зручний, так як вартість обслуговування системи метро досить висока, а окупатися це задоволення буде тільки при високій щільності житла навколо станцій.

Якість життя (компанія постраждала від низької якості життя в околицях)

Найскладніша проблема в грі Cities XL 2012. Деякі підприємства можуть призупинити свою діяльність через низьку якість життя в околицях (індикатор "якість життя" у властивостях промислового підприємства або офісу - червоний), що призводить до втрати доходу від оподаткування, так як ті, що припинили роботу компанії грошей в бюджет не платять, а потім і зовсім може привести до банкрутства, якщо ви нічого не зробите.
"Якість життя" в грі Cities XL 2012 - поняття дуже розмите і на ранніх етапах розвитку міста таке формулювання не виникає: підприємствам для нормального функціонування досить мати необхідну кількість робочих необхідного класу в окрузі або щоб їх було достатньо в місті в цілому (гра видає попередження "нам потрібні досвідчені робітники" або "досвідченим робочим ніде жити"), а від житлових районів до промзон простягалися шляху громадського транспорту. Однак, починаючи з населення в 300-500 тисяч жителів поява таких попереджень дуже ймовірно, а при наближенні до 1 мільйону і зовсім неминуче! Деякий час досить буде підтримувати задоволеність жителів рівнем охорони здоров'я, освіти, безпеки (поліція) і захисту від пожеж. Однак при наближенні до заповітного мільйона цього вже буде недостатньо і доведеться витрачатися на дорогі споруди з розділу "Пам'ятки", у властивостях яких зазначено "Підвищує якість життя в околицях". Причому будувати такі підприємства потрібно в безпосередній близькості від "страждають" підприємств. Незадоволеність якістю життя відчувають зазвичай підприємства високотехнологічної галузі та офіси, причому, чим вище щільність забудови, тим гостріше стає їх невдоволення.
Вічно незадоволені якістю життя і представники таких верств населення, як еліта і адміністратори. Їх якийсь час можна заспокоювати будівництвом розважальних закладів обох мастей (спортивних і культурних), магазинів і парків відпочинку, але при досягненні високої щільності житлового будівництва і великої кількості громадян певного класу це стає робити все важче і важче. У місті з населенням в 1 мільйон жителів еліта буде незадоволена якістю життя навіть в районі, з усіх боків обставленому розважальними, спортивними, культурними закладами, забезпеченому лікарнями, школами і поліцейськими дільницями. Часом навіть будівництво якоїсь пам'ятки не рятує ситуацію або лише ненабагато пом'якшує загальне невдоволення. В такому випадку єдиним виходом із ситуації буде знесення будинків з незадоволеними громадянами та розробка нових житлових районів з меншою щільністю населення, але з більш високою забезпеченістю всіма благами цивілізації, в тому числі транспортним зв'язком з іншим містом. Еліта вважає за краще селитися в районах, відведених під туристичні готелі, які легко знайти, вибравши в панелі рівнів справа розділ "Ресурси" - "Відпустка".

У цій будівлі потрібні досвідчені робітники (робочі без досвіду)

Як це не дивно, але дане попередження зовсім не зобов'язує вас відбудовувати житлові квартали для досвідчених робітників або робочих без досвіду, як того вимагає попередження. Іноді досить просто побудувати лінію громадського транспорту (автобус або метро) від житлових кварталів до району промислових підприємств, які потребують працівників. Цим ви знизите рівень безробіття по місту і збільшите імміграцію обраного класу населення. Якщо ж у вас побудовано недостатньо житла для необхідних робочих, то це знову ж можна зробити в будь-якому районі міста, забезпеченому послугами міських служб та розважальних закладів, а потім провести лінію транспорту.

Вартість проживання незадовільна

Попередження про те, що вартість проживання незадовільна, нерідко з'являється в заселених районах на споруджуваних будинках або на вже існуючих. Причому промислові підприємства вимагають, наприклад, адміністраторів, ви будуєте для них житло, а вони ні в яку не хочуть заселятися, заявляючи, що вартість проживання незадовільна. Причому безпосередньо впливати на вартість проживання ви не можете!
Податки, що збираються з кожного будинку в Cities XL 2012 різняться залежить від класу мешканців і від щільності забудови. Через тире буде вказано розмір податків для житлових районів з низькою щільністю забудови, середньої і високої (для всіх верств населення встановлені 25% податків).
Робочі без досвіду: 25 - 50 - 125
Досвідчені робочі: 50 - 100 - 250
Адміністратори: 100 - 200 - 500
Еліта: 200 - 400 - 1000
При збільшенні або зменшенні відсотка податкового тягаря в панелі бюджету суми податків будуть змінюватися. Якщо мешканці будинку не задоволені податками, або якістю життя або охороною здоров'я, або чим-небудь ще, то податки, сплачувані з цього будинку, знижуються або взагалі зводяться до нуля. Все це можна підправити: підтягнути охорону здоров'я, побудувати пару закладів культурно-розважального характеру, але ось що робити, коли мешканці не задоволені вартістю проживання?
В даному випадку іноді допомагає перебудова кварталу на будинку з більш низькою щільністю заселення. І навіть якщо претензія до вартості проживання у нових мешканців залишиться, то вони хоча б почнуть платити податки!
Зазвичай за попередженням "Вартість проживання незадовільна" слід ще кілька в тому ж дусі, наприклад "Рівень зайнятості незадовільний", "Організація дозвілля незадовільна" і т.д. Якщо кинути сили на вирішення цих проблем, то загальна задоволеність обраного класу трохи зросте і індикатор, що відноситься до вартості проживання, змінить колір з червоного хоча б вже на помаранчевий.

Ця будівля не пов'язано з дорогою, ця будівля не пов'язане з ратушею

Кілька будинків, підставляється автоматично при забудові цілого кварталу, погано встановлюються на нерівну поверхню і "розходяться з дорогою" на віртуальні півметра. Якщо знести їх точковим видаленням і поставити на їх місце нові, то найчастіше проблема йде. Відсутність зв'язку з ратушею може бути також при поганій стикуванні доріг різного калібру або доріг з мостами. Слід ретельно перевіряти, наближаючи камеру, що дороги стикуються на одному рівні.

Люди змушені битися за їжу! (В місті дуже мало магазинів і люди змушені годинами стояти в черзі за їжу)

У цьому випадку все просто: побудуйте магазини там, де їх не вистачає. Скористайтеся панеллю рівнів "Задоволеність" - "Магазини", щоб оцінити ситуацію і встановіть кілька великих магазинів в тих місцях, де відчувається їх нестача. Секція магазинів поменше теж не завадить, але не перестарайтеся: надлишок магазинів в місті Cities XL 2012 так само як і їх недолік, ні до чого доброго не приводить!

Людям нудно! Через відсутність доступних розваг люди готові збунтуватися

Ще одна складна проблема в грі Cities XL 2012. На ранніх стадіях розвитку міста, при населенні до 150 тисяч осіб, дозвілля організовується досить просто: в центрі житлового кварталу встановлюється одне з розважальних закладів з розділу "Комерція" - "Дозвілля" - "Спортивний дозвілля" або "Культурне дозвілля", ніж більш дороге , тим ефективніше для обраної області. Правда, в разі щільної забудови одного закладу може бути недостатчно, і доводиться будувати кілька. Але ось при збільшенні щільності забудови і загального числа жителів в місті можна ставити одне, два, три розважальних установи в певному районі, а задоволеність жителів в окрузі не зрушиться з місця! На жаль, тут немає універсального рішення проблеми і найшвидше рішення - знести квартали з незадоволеними, перебудувавши їх заново. Можливо, тут же, але з меншою щільністю забудови, можливо, в іншому місці, де задоволеність дозвіллям вище. Але ставити ще й ще дорогі розважальні установи в одному і тому ж місці, що не приносять помітного ефекту, на мій погляд дещо необдумано ...

Гостра нестача електроенергії (це підприємство постраждав отнехваткі електроенергії)

Просто побудуйте в околицях підприємства, що потребує електроенергії, електростанцію. Чим більше електростанція, тим більше радіус її впливу. Вітряки в даному випадку, на жаль, не сильно допомагають.

населення 5000
Робочі без досвіду, середня щільність
Міські служби - Освіта
Заводське виробництво, мала щільність
Дозвілля
Комунальні служби: вода, електрика, утилізація, паливо
Мости з пропускною спроможністю до 60 машин в хвилину
10 000
Дороги з пропускною спроможністю 80 машин в хвилину
Мости з пропускною спроможністю 80 машин в хвилину
Досвідчені робочі, середня щільність
Важка промисловість - середня щільність
Міські служби - Безпека (поліція)
15 000
Адміністратори - низька щільність
Високі технології (промислові об'єкти) - низька щільність
20 000
Порт (за винятком тих карт, де єдиний зв'язок між містами - море)
Офіси - середня щільність
Міські служби - Пожежна безпека
Міські служби - Довкілля
50 000
Адміністратори - середня щільність
Заводське виробництво - середня щільність
Громадський транспорт - автобус
75 000
Важка промисловість - висока щільність
Робочі без досвіду - висока щільність
Магазини - висока щільність
невеликий аеропорт
100 000
Еліта - низька щільність
Високі технології - середня щільність
Автострада з пропускною спроможністю 160 машин в хвилину (на автостраду не можна встановлювати зупинки автобусів)
Громадський транспорт - метро
Перша пам'ятка, що підвищує якість життя
Мости з пропускною спроможністю 160 машин в хвилину
150 000
Досвідчені робітники - висока щільність
Заводське виробництво - висока щільність
великий порт
Магазини з розряду "Виняткові"
Нові пам'ятки, що поліпшують якість життя
250 000
Нові пам'ятки, що поліпшують якість життя
500 000
Еліта - середня щільність
Офіси - висока щільність
Швидкісні шосе, трафік до 320 машин в хвилину
великий аеропорт
750 000
Адміністратори - висока щільність
Високі технології - висока щільність
1 000 000
Еліта - висока щільність

Питання користувачів по грі Cities XL Platinum і Cities XL 2012

Найцікавіші запитання користувачів і відповіді на них додані до статті:

У мене народ незадоволений рівнем туризму. Але коли я хочу будувати готелі у мене вся карта червона) І ніде не можна побудувати (((Що робити ??

- Став пам'ятки. Навколо них почне потроху зеленіти, ось туди готелі і можна розмістити.
- Строй ще одне місто на карті типу "Париж", і т.п. На ньому розміщуєш дохера туристичних готелів і потім передаєш ці ресурси головному місту. Те ж саме і з сільським господарством.

Як передавати ресурси? Не можу розібратися з тим що пише гра типу "торгуйте"

- У головному меню (зверху зліва кнопочка XL) перший пункт - торгівля. Дозволяє торгувати всіма доступними ресурсами, в тому числі і робітниками, між своїми містами або з всемогутнім Omnicorp, у якого всіх ресурсів по максимуму.
Рухаємо бігунки, обмінюємо ті ресурси, які в надлишку, на ті, яких не вистачає. Наприклад, на карті з надлишком нафти і відсутністю родючих районів доведеться міняти нафту на продукти харчування. Для цього рухаємо бігунок "Паливо" вправо, а бігунок "Піщ.промишленность" - вліво.
В умовах нестачі ресурсів частина з них доведеться все ж купувати за гроші (перший бігунок). Ну, або скористатися читом (Головне меню - Чити - Додати 10 жетонів), який додає по 10 жетонів кожному вашому ресурсу.

Що робити якщо будівля не має зв'язок з ратушею?

- Відбудувати будівлю заново, краще в іншому місці. Якщо наблизити по-максимуму, то ви побачите, що будівля стоїть на пагорбі і від дороги до парадного входу є розрив. Ставте будівлі на рівній поверхні або уважно підводите до них дороги

У мене вічно пише брак офісних послуг! Що робити?

- ... �� при цьому у вас повно офісів?
Слід уважно вивчити задоволеність адміністраторів і еліти, основних працівників офісів. Якщо у них низька задоволеність, то вони і працювати нихрена не хочуть, та ще можуть валити з міста. Підвищувати задоволеність потрібно різними методами: покращувати транспортну оснащеність, розвивати соціальну інфраструктуру, будувати розважальні установи. Якщо нічого не допомагає, то будувати будівлі, що поліпшують якість життя, і, звичайно ж, знижувати податки для адміністраторів і еліти.
Також можна знизити податки для офісів.
Іноді буває, що офісах не вистачає для повноцінної роботи яких-небудь послуг. Наприклад, послуг перевезення вантажів або пасажирів. Тоді потрібно починати боротися з цією проблемою, тоді і офіси підтягнуться.
Також не варто будувати дуже круті офіси. Вони занадто прівіредліви до всього.

Де працює еліта? Для них є Високі технології але у них низька потреба в еліті.

- Еліта з'являється при населенні 100 000 жителів і до популяції в півмільйона можливо будувати тільки будиночки з низькою щільністю еліти, так що розмістити на мапі велика кількість представників цієї верстви населення в будь-якому випадку буде важкувато. Однак еліта приносить найбільше податків, тому їх треба працевлаштовувати. Ось куди:
Високотехнологічні підприємства середньої щільності - низька потреба
Важка промисловість високої щільності - низька потреба
Високі технології високої щільності - середня потреба
Офісні будівлі високої щільності - середня потреба
Виняткові офісні будівлі (із зірочкою) - від середньої до високої потреби
У розділі комерція:
Виняткові магазини - середня і висока потреба
Деякі бізнес-готелі - середня і висока потреба
Деякі туристичні готелі - середня і висока потреба
У розділі міські служби:
Деякі навчальні заклади - середня і висока потреба
У розділі оформлення - пам'ятки:
Деякі пам'ятки - середня потреба
Як бачите, знайти примение еліті не так вже й складно. Проблема в тому, що більшість цих будівель вносить до бюджету міста помітний дефіцит, який повинні нівелювати податки з еліти, але ви їх отримаєте тільки в тому випадку, якщо еліті все буде подобатися.
Ми виходимо на черговий виток благоустрою міста, коли знову потрібно підвищувати якість життя, щоб еліта не відмовлялася жити і працювати в нашому місті.

А як будувати пляжні будинку? У мене постійна відсутність зв'язку з ратушею, навіть якщо дорога з'єднана правильно.

- Потрібно пляжну доріжку з'єднувати з найближчим перехрестям, а не просто підводити до дороги

Неможливо побудувати метро, заважають будинки і дороги, де його будувати? Як нормальне метро побудувати?

- Потрібно видалити кілька будинків і доріг, потім можна буде відбудувати заново

Cities XL в контакті


Схожі матеріали:

Нові матеріали з цієї тематики:

Старі матеріали з цієї тематики:

Все це можна підправити: підтягнути охорону здоров'я, побудувати пару закладів культурно-розважального характеру, але ось що робити, коли мешканці не задоволені вартістю проживання?
Що робити ?
Як передавати ресурси?
Що робити якщо будівля не має зв'язок з ратушею?
Що робити?
? при цьому у вас повно офісів?
Де працює еліта?
А як будувати пляжні будинку?
Як нормальне метро побудувати?

Новости