Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки коштує номер в регіональних готелях?

Літня відпустка дає можливість не тільки побувати в заморських краях, а й ближче пізнати свою рідну країну. Однак якщо ви не бажаєте обмежуватися одноденними екскурсіями, а хочете оглянути білоруські пам'ятки протягом декількох відпускних або вихідних днів, вам доведеться подбати про нічліг.
Скільки ж просять за двомісний номер в регіональних готелях?

Як з'ясував кореспондент, плата за нічліг в різних готелях Білорусі досягає декількох сотень тисяч рублів на добу і варіюється в залежності від їх комфортабельності і віддаленості від обласних центрів.

Наприклад, в Гомелі, в однойменному готелі за двомісний двокімнатний номер підвищеної комфортності ( «люкс») попросять 400 тисяч рублів, за стандартний номер на двох - не набагато менше: 380 тисяч рублів. Хоча, якщо буде бажання, можна зупинитися і в номері економ-класу: за нього доведеться віддати всього 170 тисяч. Ще одна гомельська готель - «Надзея» - готова поселити пару гостей за суму від 280 до 520 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ще одна гомельська готель - «Надзея» - готова поселити пару гостей за суму від 280 до 520 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

У Гродно, в готелі «Білорусь», мандрівники зможуть відпочити за 297-320 тисяч рублів в двокімнатному номері. А ось гродненський комплекс «Німан» готовий поселити своїх гостей в комфортному однокімнатному аж за 620-770 тисяч рублів.
У Бресті, в готелі «Буг», двомісний однокімнатний номер коштує від 260 до 340 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А за двокімнатний номер для двох мешканців доведеться віддати вже 430 тисяч. Приблизно такі ж ціни і в інших Брестських готелях. Наприклад, в готелі «Молодіжна» двомісний однокімнатний номер коштує 240-366 тисяч рублів, а двокімнатний «люкс» - 597 тисяч.

Наприклад, в готелі «Молодіжна» двомісний однокімнатний номер коштує 240-366 тисяч рублів, а двокімнатний «люкс» - 597 тисяч

У Могильові можна зупинитися в готелі під назвою «Губернська». Хоча ціни тут, можливо, не всім припадуть до смаку. За двомісний однокімнатний номер просять 690-990 тисяч, а за такий же «напівлюкс» доведеться віддати 1,2 мільйона рублів. Дешевший варіант - в готелі «Могильов»: стандартний двомісний однокімнатний номер тут обійдеться мандрівникам в 170-240 тисяч рублів.
У Вітебську готельні ціни також «на рівні» - двомісний номер на одну кімнату «потягне» на 290-380 тисяч рублів, а на дві - вже на 347-560 тисяч рублів.
Вирішили подивитися визначні пам'ятки недалеко від Мінська? В Заславль за двомісний однокімнатний стандартний номер доведеться викласти 400 тисяч, за двокімнатний «люкс» - вже 580 тисяч рублів.

В Заславль за двомісний однокімнатний стандартний номер доведеться викласти 400 тисяч, за двокімнатний «люкс» - вже 580 тисяч рублів


У знаменитому Несвіжі, де колись постійно жили некороновані королі Великого князівства Литовського Радзивілли, ціни майже такі ж. У місцевому «Городейський фільварку» кімнату для двох пропонують за 340 тисяч, а в готелі «Несвіж» можна переночувати за 200 тисяч в однокімнатному номері і за 560 тисяч - в двокімнатному.
Набагато доступніше ціни в готелях, розташованих в районних центрах. Так, в місті Глибоке Вітебської області (батьківщині Павла Сухого, Язепа Дроздовича, Ігнатія Буйницького) за двомісний однокімнатний номер візьмуть приблизно 157 тисяч рублів, а якщо ви захочете двокімнатний номер, то він обійдеться вам трохи дорожче: в 171-209 тисяч рублів.

Так, в місті Глибоке Вітебської області (батьківщині Павла Сухого, Язепа Дроздовича, Ігнатія Буйницького) за двомісний однокімнатний номер візьмуть приблизно 157 тисяч рублів, а якщо ви захочете двокімнатний номер, то він обійдеться вам трохи дорожче: в 171-209 тисяч рублів

У стародавньому Пінську Брестської області (в райцентрі і в районі збережені цікаві історичні архітектурні пам'ятники, незаймана і унікальна природа), можна відпочити в готелі «Аеліта». За двомісний однокімнатний номер доведеться віддати приблизно 200 тисяч рублів, за двокімнатний - 270 тисяч. А інша Пінська готель - «Хвиля» - взагалі готова прийняти двох гостей за 150 тисяч рублів.

Так що висновок очевидний: зібралися подивитися рідні пам'ятки і бюджетно відпочити - тоді зупиняйтеся на нічліг в невеликих районних центрах. Однак враховуйте, що «особливість» білоруського регіонального готельного сервісу - це практично повна відсутність організації харчування.
Наприклад, якщо ви часто подорожуєте по Європі і звикли до того, що повечеряти не проблема в численних ресторанчиках, а сніданок - шведський стіл - входить у вартість готельного номера, в білоруському варіанті вас може підстерігати жорстоке розчарування.
Задавайте відповідні питання при заселенні і думайте про те, як і де вам поїсти, заздалегідь.
Вдалого вам відпочинку і нових вражень!

Підписуйтесь на TIO.BY в Telegram і Yandex Zen

Скільки ж просять за двомісний номер в регіональних готелях?
Вирішили подивитися визначні пам'ятки недалеко від Мінська?

Новости