Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Під час весняних канікул на Гродненщині в пришкільних таборах відпочинуть 8 тисяч дітей. Відпочинок для них буде організовано з підтримкою держави

- Починаючи з цих весняних канікул, значно збільшується охоплення дітей оздоровленням, - розповів начальник Гродненського обласного управління Республіканського центру з оздоровлення та санаторно-курортного лікування населення Анатолій Гончар. - Якщо раніше під час осінніх, зимових і весняних канікул в таборах відпочивали 5 200 школярів, то зараз їх кількість зросла до 8 тисяч. При цьому збільшення охоплення оздоровленням наших дітей не повинно позначитися на якості оздоровчого процесу - це основне завдання, що стоїть перед організаціями - власниками таборів. На здешевлення перебування дитини в таборі виділяється 4,2 рубля в день.

Табори відкриються на шість днів на базі освітніх і спортивних шкіл. Передбачається триразове харчування, різноманітні заняття за інтересами. Школярі зможуть відвідувати різні гуртки та секції. А ті, хто пропускав навчання, наприклад, через хворобу, зможуть надолужити згаяне на додаткових заняттях.

Кожен з шести днів роботи табору буде наповнений цікавими справами, цікавими і пізнавальними заходами. Заплановані екскурсії в музеї і на підприємства, походи в кіно, конкурси та спортивні змагання, відвідування басейнів і аквапарку. У кожному пришкільному таборі для зручності батьків буде працювати чергова група.

У кожному пришкільному таборі для зручності батьків буде працювати чергова група

Як запевнили в обласному управлінні Республіканського центру з оздоровлення та санаторно-курортного лікування населення, буде організований дієвий контроль за діяльністю пришкільних таборів з боку всіх зацікавлених служб.

На весняних канікулах хлопці зможуть не тільки відпочити, а й з користю провести час, допомогти тим, хто цього потребує. Заплановано проведення спільної акції головного управління освіти і комітету з праці, зайнятості та соціального захисту облвиконкому. Учні 5-11-х класів, учасники шкільних волонтерських загонів відвідають пенсіонерів, одиноких людей похилого віку, допоможуть їм по господарству, наведуть порядок в їх будинках і на присадибних ділянках.

У дні канікул працюватимуть всі спортивні зали та басейни. Цікаво можна буде провести час в установах додаткової освіти. У багатьох районах хлопці зможуть взяти участь в інтерактивних розважально-пізнавальних програмах у вигляді молодіжних квестів.

У багатьох районах хлопці зможуть взяти участь в інтерактивних розважально-пізнавальних програмах у вигляді молодіжних квестів

Планується значно більше, ніж в минулі роки, оздоровити дітей Гродненщини і влітку. У таборах зможуть відпочити до 60 тисяч хлопців. Торік улітку було оздоровлено 48 800 дітей.

Торік улітку було оздоровлено 48 800 дітей

Гродненська правда

Новости