Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

70 студентів з Гродно їдуть в студзагін в Сочі

Сімдесят студентів ГрГУ імені Янки Купали на валізах: незабаром вони вирушать на берег Чорного моря, щоб отримати перший трудовий досвід і заодно відпочити.

Цю прекрасну можливість їм надає Білоруський республіканський союз молоді. Шостий рік з числа найактивніших гродненских студентів він формує загони для роботи в дитячому спортивно-оздоровчому комплексі «Перлина Росії» в Анапі. В основному студенти працюють вихователями, а також в службі сервісу. У будь-якому випадку це тісне спілкування з дітьми. А так як більшість студотрядовцев в майбутньому педагоги, цей досвід для них безцінний.

В першу чергу через можливість попрактикуватися у майбутній професії студентка філологічного факультету Анна Щука вирішила друге літо провести в Анапі. На цей раз вона буде командиром студентського загону «Діти Німану». На зустрічі з хлопцями перед поїздкою вона зі знанням справи розповіла, що їх очікує в два найближчих місяці.

- Вихователі відповідальні не тільки за безпеку дітей, а й за те, щоб їх відпочинок був яскравим і незабутнім. Підготовка ігор, конкурсів і свят потребують проявити фантазію, згадати своє дитинство, а також всі, чому нас вчили в університеті. Головне, поставитися до справи з душею. Тоді воно принесе задоволення і дітям, і вихователям, - розповідає Аня.

За словами дівчини, робота вихователя гідно оплачується. Крім того, графік дозволяє відпочити, насолодитися чорноморським узбережжям, відвідати головні місцеві визначні пам'ятки.

- Не тільки за досвідом їжу в Анапу, а й за незабутніми враженнями, яскравими емоціями, новими знайомствами. Деякі мої товариші, хто вже бував там, до сих пір підтримують зв'язок з хлопцями з Росії. Мені дуже хочеться розпитати у російських студентів про їх студентське життя, розповісти про нашому вузі і країні, - каже студент другого курсу факультету інноваційних технологій машинобудування Євген Сукцарел.

Купалівці відправляться в Анапу на двох автобусах. В дорозі проведуть близько двох діб. У «Перлині Росії» вони змінять своїх товаришів по вузу, які працюють там вже деякий час.

До слова, за результатами минулого трудового семестру «Діти Німану» названий кращим студентським загоном, які працювали за межами Білорусі.

Десятки студзагонів сформовані на Гродненщині: педагогічні, сільськогосподарські, сервісні. У них вже попрацювали і продовжують працювати понад тисячу молодих людей.

Фото Віталія ДЕРНЕЙКО

Жанна БАЙГОТ

"ДП"

Переглядів статті: 253

Новости