Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Еміграція для геїв і лесбіянок

  1. Еміграція: плюси в порівнянні з беженство
  2. До чого слід бути готовими
  3. Еміграція за допомогою лотереї «Грін кард»
  4. Еміграція через навчання
  5. Програми обміну для молоді
  6. Еміграція через роботу
  7. Де шукати роботу в іншій країні
  8. Що якщо Ви не зможете швидко знайти роботу або втратите її?
  9. Self-employed
  10. Еміграція через туризм
  11. Еміграція за національною ознакою
  12. Еміграція через брак

Серед російських ЛГБТ, що ставлять перед собою мету виїхати з країни, склався стереотип, що найкращим і найпростішим способів є отримання притулку. Тим не менш, це не так. У цьому матеріалі ми розглянемо аргументи, чому «отримання притулку» - найгірший і некомфортний шлях, вдаватися до якого слід в крайньому випадку, при відсутності інших варіантів. Серед російських ЛГБТ, що ставлять перед собою мету виїхати з країни, склався стереотип, що найкращим і найпростішим способів є отримання притулку

1923 рік, лайнер «Бремен» з емігрантами з Німеччини біля берегів США

Після публікації матеріалу «Притулок для ЛГБТ в іншій країні: питання і відповіді» редакція Out-Traveler.ru отримала безліч відгуків, коментарів, питань. Коротко ми постаралися відповісти на них, доповнивши матеріал поясненнями.
Однак, беручи участь в дискусія по темі ЛГБТ-еміграції, ми зіткнулися з тим, що дуже багато геїв і лесбіянок, плануючи виїхати з Росії в іншу країну, чомусь відразу починають розглядати варіант отримання притулку по ЛГБТ-ознакою, не розглядаючи традиційні способи виїхати . Чи не бентежать їх і очевидні «мінуси» такого рішення, але ж їх чимало. Коротко продублюємо їх з матеріалу «Притулок для ЛГБТ в іншій країні: питання і відповіді» :

1. Шлях цей досить некомфортний і в ряді випадків принизливий (ступінь залежить від країни і міста звернення), Вам доведеться вивертати всю свою таємницю і доводити право на отримання притулку. Зокрема, доводити, що Ви не просто гей або лесбіянка, а дійсно піддавалися переслідуванню, загрозу життю і здоров'ю. Біженці - це тягар для будь-якої держави, їх десятки тисяч з усього світу, тому всіма силами Вас постараються відправити додому.

2. Доки не буде розглянуто позитивно Ваша справа (процес може зайняти і рік), Ви не маєте права працювати. Протягом усього цього періоду Ви будете повністю залежати від тих людей, до яких зверніться за допомогою (допомога з адвокатом, перекладачем, заповненням документів, талонів на харчування, вирішенням побутових питань). Для кого-то, може, це і не критично, а кому-то роль «мішка з картоплею», який не в силах контролювати ситуацію, зовсім не до душі.
Якщо Ви досить відомий ЛГБТ-активіст, і Вас є кому дати притулок, збирати гроші на проїзд в транспорті, шампунь і зубну пасту - непросте рішення.

3. Можливо, Ви будете жити в таборі з біженцями з інших країн. В Європі це найчастіше біженці з країн Азії та Африки, налаштовані гомофобно. Умови спартанські: загальні кімнати, туалет і душ - на поверсі. Якщо Ви приїхали з дитиною / дітьми, за станом здоров'я потребуєте якихось ліках, спеціальній дієті - ситуація ще більше ускладнюється.

4. Ви можете просити притулок тільки в тій країні, куди в'їхали першою з можливих. Це означає, що Вам доведеться вчити мову, шукати роботу і асимілюватися саме тут. Не зайве нагадати про високому безробітті в країнах Європи - подумайте, чи зможете Ви конкурувати з місцевими претендентами.
Звичайно, завжди залишається «старий добрий спосіб» годуватися на ниві послуг допомоги таким же, як Ви, понаїхали, а й цей ринок не гумовий.

5. Не можна сказати з точністю, чи отримаєте ви візу «біженця», і якщо так, то коли. Процес залежить від багатьох факторів: країна притулку, Ваша історія (чому Ви не можете повернутися на батьківщину), імміграційний офіцер (який приймає рішення, чи вірить він вам), міжнародні угоди (які підписувала приймаюча країна) і квоти (кількість біженців, які будуть прийняті в певний рік).
Є країни, статистика отримання притулку в яких свідчить про те, що шанси близькі до нуля.

6. Ви не зможете виїжджати назад в ту країну, звідки приїхали шукати притулок (теоретично можете, але це вагомий привід переглянути її «небезпека» для Вас). Тому з родичами, старими батьками Ви навряд чи побачитеся в найближчі роки.

І останнє. Протягом всього терміну невизначеності, навіть отримавши ВНЖ, Ви будете прокидатися ночами від страху, що Ваша віза може бути анульована, якщо з'ясується, що Ви збрехали або якимось чином смошеннічать, щоб отримати притулок.

Російські ЗМІ подають можливість отримання притулку за ознакою ЛГБТ-дискримінації як мало не запрошення світової закуліси «стати геєм» і безтурботно відправитися туристом в солодке життя, катаючись, як сир у маслі. Не вірте. Отримання притулку - це позбавлення, обмеження, сльози, безпорадність, страшний стрес, обрив родинних і соціальних зв'язків, часто неможливість вплинути на ситуацію. Переважити які може тільки реальна загроза Вашому житті, здоров'ю та свободи на Батьківщині.

Переважити які може тільки реальна загроза Вашому житті, здоров'ю та свободи на Батьківщині

Еміграція: плюси в порівнянні з беженство

Сенс еміграції - пошук більш комфортних і сприятливих умов життя і діяльності. Возз'єднання з сім'єю. Легалізація в країні, де за фактом проводиться більше часу.

Плюси офіційної еміграції:

1. Ви вибираєте ту країну, яка Вам подобається, з мовою, суспільним устроєм і законодавством, які Вам ближче, і тими вакансіями, за якими Ваша професія буде більш затребувана і добре оплачувана. З кліматом, економікою, менталітетом, культурними традиціями, які Вам до душі. Вибираєте ті чи інші відповідні Вас імміграційні програми.

2. Ви повністю контролюєте процес, нікому нічого не зобов'язані, і не повинні пояснювати свою мотивацію (доводити сексуальну орієнтацію та ін.) І розповідати історії, намагаючись залишитися.

3. Маючи «грін-карту» (або її аналог) Ви відразу маєте право влаштовуватися на роботу, відкрити рахунок в банку, отримати мед.страховка і послуги з нею, здавати на водійські права і т.д.

4. Ви можете їздити в будь-які країни, в тому числі до родичів додому, скільки завгодно разів, дотримуючись лише терміни необхідного проживання в країні, в якій у вас ВНЖ.

5. Долаючи етапи переселення в іншу країну, Ви зможете самостійно визначати терміни і подальші кроки, що робляться.
Брехня не так критично: наприклад, якщо Ви збрехали про рівень володіння мовою або досвіді, то, отримавши якусь роботу, просто довго на ній не протримається.

6. Якщо у Вас не вийшло отримати ВНЖ або громадянство - можна спробувати заново, країна не закриє Вам в'їзд. (Якщо, звичайно, Ви не порушили закон.)

І останнє. Якщо ситуація критична, і повертатися на Батьківщину небезпечно - Ви можете просити притулок.

Можливі програми еміграції: через покупку нерухомості або бізнес-інвестиції (бізнес-еміграція), шлюб з громадянином цієї країни (шлюбна еміграція), легальне тривале проживання з робочою візою і потрібної країні спеціальністю (професійна еміграція), навчання, тощо, залежить від законів кожної конкретної країни.

З покупкою нерухомості, інвестиціями та бізнес-еміграцією все зрозуміло - гроші швидко відкривають масу дверей, - але цей спосіб вимагає значних капіталовкладень. Мова, як правило, йде про суми від півмільйона доларів і вище. У країнах з економікою, що розвивається (країни Балтії, колишнього соц.лагеря, нині вступили в ЄЕС) сума може бути і менше, але питання в тому, чи захочете Ви емігрувати в ці країни, в яких з ЛГБТ-законами і толерантністю не набагато краще, ніж в Росії.

Далі ми розглянемо кілька варіантів для геїв і лесбіянок, у яких грошей немає, але є працездатність, світла голова, завзятість і бажання почати життя заново в іншій країні.

Далі ми розглянемо кілька варіантів для геїв і лесбіянок, у яких грошей немає, але є працездатність, світла голова, завзятість і бажання почати життя заново в іншій країні

ВАЖЛИВО: редакція Out-Traveler.ru не займається консультуванням і допомогою з питань еміграції та отримання притулку. Всі матеріали надані виключно в загальних ознайомлювальних цілях. Редакція не несе відповідальності за повноту та актуальність інформації, її використання та будь-які виникли наслідки. За консультаціями звертайтеся до ліцензованих імміграційним адвокатам.

Якщо Ви хочете доповнити або виправити інформацію, викладену в матеріалі - пишіть в поле «Коментар» під статтею.

доповнено:
Порада від читачів з США - «Ніколи не звертатися до« адвокатам »з Брайтон-біч. ось сайт American Bar Association зі списком адвокатів, які мають право практикувати, які можуть допомогти Вам безкоштовно. Якщо адвокат не здав на БАР або втратив його в результаті нечесних дій - він може зайти в суд тільки як перекладач. »
У США дуже популярні так звані pro bono cases - це коли адвокати працюють безкоштовно.

»   У США дуже популярні так звані pro bono cases - це коли адвокати працюють безкоштовно

До чого слід бути готовими

Для тих, хто прибуває в країну на постійне місце проживання, роботи чи навчання, кожна країна висуває свої вимоги. Як правило, це: знання мови на рівні, достатньому для здачі тестів (або готовність вивчити мову), відсутність судимостей і кримінальне минуле, освіта не нижче закінченою середньою школи, нормальне здоров'я, відсутність попередніх візових (і інших) порушень в даній країні. Наявність затребуваної професії або можливості її отримати (оплата навчання, перенавчання, підтвердження кваліфікації). Наявність запасу фінансових коштів на банківському рахунку, достатніх для першої пари місяців проживання.

Без сумніву, слід заздалегідь придивитися, вивчити інформацію про країні. Її закони, особливості менталітету, побутові питання. В даний час в інтернеті існує маса форумів по еміграції в різні країни, де можна почитати корисний практичний досвід, отримати поради. Є й корисні канали в Ютьюб, де переїхали в іншу країну не тільки розповідають про свій досвід, а й наочно показують, як вони живуть, як вирішують проблеми, діляться враженнями про жителів, про країну в цілому. Впевнені, для багатьох це стане неоціненною допомогою в справі «придивитися до країни», зміцнить в бажанні їхати і додасть впевненості, або навпаки, відрадить, розвіявши в дим ілюзії.

У будь-яких випадках, після вибору бажаної країни, при отриманні важливої інформації і виникають питання слід орієнтуватися не на «поради на форумі», а в першу чергу на офіційні сайти міністерств цієї країни: міністерство імміграції, міністерство праці, абсорбції і т.п., в кожній країні їх назви варіюються, але суть одна. Там в публічному доступі викладені всі документи, інструкції, поради, форми для заповнення.

Не поспішайте звертатися до доброзичливцям з числа колишніх співвітчизників, які обіцяють допомогу - з отриманням візи, роботи, зніманням житла, взяттям банківського кредиту. Не всі, але досить значна їх частина - шахраї, які користуються необізнаністю приїжджих і намагаються на них заробити. Особливо це загрожує в плані віз або допомоги з документами на отримання притулку - часто, обіцяні Вам «золоті гори» і зібрані «документи» виявляються недбало сфабрикованої «липою», після якої імміграційні служби можуть занести Вас в «чорний список» і депортувати.
Звичний росіянам менталітет, що «все можна купити» і «закон як дишло», не працює в цивілізованих країнах.
Про такі випадки Ви і самі багато прочитаєте на форумах, в розділі «Особистий досвід».

Пояснимо, що якою б нехай Ви не обрали, вид на проживання (ВНЖ) не гарантує на 100% отримання громадянства, чекати можна дуже довго. Деякі претенденти з ВНЖ живуть в країнах роками, при цьому абсолютно повноцінним життям і абсолютно легально. Важливо знати закони і свої права. Тому, чим краще і ретельніше Ви підготуватися вдома, тим легше Вам буде почати нове життя в іншій країні, знайти фінансову незалежність, встати на ноги, і працювати з документами і адвокатами за отримання громадянства до переможного кінця.

Еміграція за допомогою лотереї «Грін кард»

Еміграція за допомогою лотереї «Грін кард»

«Грін-кард» - диверсифікаційна лотерея уряду США з метою залучення в США людей з країн, іммігранти з яких в США практично не представлені.
Проводиться 1 раз в рік серед жителів країн, допущених до участі (з 2010 року бере участь Росія), безкоштовно для учасників, і лише на одному офіційному сайті dvlottery.state.gov (Остерігайтеся посередників, якщо Ви не в змозі самостійно вивчити і заповнити просту анкету, подумайте, чи зможете Ви переїхати в іншу країну). Кожна заявка на сайті заповнюється на 1 людину.
При виграші Ви повинні будете пройти очна співбесіда, що підтверджує Ваші дані і можливість працювати в США (а не претендувати на допомогу), пройти медкомісію в акредитованому закладі, і далі самостійно переїхати в США протягом року.

Крім лотереї, «грін-кард» можна отримати наступними шляхами: возз'єднання сімей, укладення шлюбу з громадянином США, робота при клопотанні американського роботодавця.

Якщо у Вас є партнер, і ви обидва берете участь в лотереї "грін кард» - ви, не будучи в офіційному шлюбі, не зможете претендувати на отримання «сімейної» візи, як гетеросексуали, якщо вони вписують свого чоловіка / дружину в заявку. Однак, якщо один з Вас емігрує, ви зможете в подальшому укласти одностатевий шлюб на території США і подати на «грін-кард» вже як чоловік. (Див. «Отримання« green card »гомосексуальним партнером» )

Детальніше про «грін-кард» читайте тут .

Еміграція через навчання

Еміграція через навчання

Загальновідомий факт, що отримати ВНЖ перебуваючи в країні, знаючи її мову і закінчивши якесь навчальний заклад, значно простіше.
Більш того, студентська віза в ряді випадків дає право влаштовуватися на роботу, плюс, студентська картка дозволяє напівчастий спеціальні студентські знижки при подорожах, відвідуванні культурних заходів, та ін.
Що ще важливо: перебуваючи на території країни з навчальної візі, Ви вже можете зробити ряд корисних для майбутнього дій: наприклад, в США отримати індивідуальний номер платника податків, відкрити рахунок в банку (не у всіх, але така можливість є), отримати водійські права ( в деяких штатах).

Є гарна приказка: «Не треба плутати туризм з еміграцією». Країна, яка при короткому подорожі у відпустці здається чудовою і чарівної, може виявитися зовсім інший, якщо залишитися в ній не безтурботним туристом з пухким гаманцем, а місцевим жителем, який буде змушений вирішувати щоденні питання і конкуруючим за робоче місце на ринку праці. Придивитися до можливостей краще заздалегідь.

Програми обміну для молоді

Програми обміну для молоді

Ще одна чудова можливість для молодих: програми «Work and travel» (США, докладніше тут ), Програма культурного обміну «Aur pair» (Європа, США, докладніше тут ). Надають можливість працювати в обраній країні, жити в сім'ях і вдосконалювати мову, або підробити в період канікул на збиранні врожаю, няньками, доглядальницями, готельним персоналом, стюардами на круїзних лайнерах та ін. Можливість хороша тим, що Ви підтягнете мову, подивіться країну, вирішите , чи хочете Ви тут жити. Далі Ви зможете, вже володіючи досвідом роботи в країні і мовою, придивитися до вакансій, походити по співбесідах - і якщо пощастить, зможете укласти контракт на роботу і отримати робочу візу.

Подивитися вакансії і вимоги до претендентів можна на сайтах «Au pair» по всьому світу (рус.яз.), «Work and travel» (рос мов.), «Центр міжнародного обміну» (рос мов.)
Німеччина, навчання по обміну в німецькому навчальному закладі: служба академічних обмінів DAAD (англ мова.), підготовчі курси в Німеччині для навчання в німецькому ВНЗ. (Англ.)

Мінус: можливість обмежена віком - людині повинно бути від 18 до 30 років.

Еміграція через роботу

Еміграція через роботу

Щорічно уряди багатьох країн, зацікавлених в припливі кваліфікованої робочої сили, публікують список галузей і професій, на які можуть претендувати працівники з інших країн. При успішному співбесіді (очному або через Скайп) і позитивному вирішенні питання претендент отримує пропозицію про роботу ( «job offer») з усіма умовами та соціальними бонусами, запрошення, робочу візу, і в деяких випадках навіть оплату переїзду разом з сім'єю ( «welcome pack »).

Шлях цей досить важкий для працівників інтелектуальної сфери, але дуже легкий для робітничих професій хорошої кваліфікації: інженерів, будівельників, теслярів, монтажників, водіїв вантажівок і кранів, моряків, персоналу бурових установок тощо. Чим вища кваліфікація і досвід, тим більше пропозицій від роботодавців і вище заробітна плата.

При плануванні пошуку роботи, перебуваючи ще в Росії, слід мати на увазі, що робочі візи бувають різних видів: неіміграціонние і імміграційні, докладніше про це нижче.

Оскільки російські дипломи не визнаються в більшості країн, буде потрібно або підтвердження кваліфікації (іспити) або перенавчання. Отримати професійні сертифікати міжнародних стандартів власникам деяких професій можна і в Росії: наприклад, це стосується бухгалтерів, фінансистів, перекладачів.
Звертаємо увагу, що в деяких країнах робота по догляду за людьми похилого, хворими, дітьми, що вважається в Росії «некваліфікованої» - також передбачає наявність спеціального сертифікату, що дає права на роботу.

Звертаємо увагу, що в деяких країнах робота по догляду за людьми похилого, хворими, дітьми, що вважається в Росії «некваліфікованої» - також передбачає наявність спеціального сертифікату, що дає права на роботу

У багатьох країнах трудові контракти укладаються на рік або на сезон - це нормально. Найскладніше - отримати першу роботу «з чистого аркуша» в даній країні, хай не з найкращими умовами і оплатою. Далі, вже маючи досвід і рядок в резюме, Ви будете мати більше пропозицій і можливостей.

Дуже часто запітують: Чи варто погоджуватися на погодинну роботу / оплату? Така схема дуже ширше в таких сферах, як сервіс: офіціанти, прибиральник, нянечки, доглядальніці. Це теж нормально и Зручне тім людям, Які хотят мати гнучкий графік роботи.
Але слід мати на увазі, що погодинна оплата не передбачає «соцпакета», який, як правило (нехай навіть самий мінімальний), дається при працевлаштуванні на повний робочий день ( «full time») з фіксованою заробітною платою.

Законодавство кожної країни визначає розмір мінімальної погодинної оплати, нижче якого платити не можна. Однак, що в ряді випадків працівникам сервісу (офіціанти, кур'єри) допускається знижена погодинна ставка в розрахунку на чайові, які йому дають.

Однак, що в ряді випадків працівникам сервісу (офіціанти, кур'єри) допускається знижена погодинна ставка в розрахунку на чайові, які йому дають

Де шукати роботу в іншій країні

Подивитися вакансії в конкретній країні (і навіть конкретному місті, регіоні), прицінитися до зарплати і вимогам, оцінити свої шанси можна на десятках сайтів з пошуку роботи. Або на дошці оголошень, на кшталт Craiglist . Можна також розміщувати резюме в міжнародних базах даних (зрозуміло, на прийнятому в країні мовою), і, відповідно, відповідати на цікаві пропозиції по роботі. На відміну від Росії, разом з відсиланням резюме, за кордоном прийнято писати мотиваційний лист. Один нюанс: при зверненні слід відразу ж цікавитися, чи беруть на роботу іноземців. Шлях складний, але якщо у Вас хороша кваліфікація і досвід, рідкісна спеціалізація - роботодавець буде зацікавлений отримати Вас.

Ще одна хороша можливість - шукати роботу в закордонних філіях російських компаній. Зараз дуже багато компаній відкриває як філії, так і віддалені офіси по всьому світу. Вакансії з переїздом з Росії пропонуються не часто, але вони є. Інша справа, що переїзд в Таїланд або Камбоджу не цілком відповідає наступним еміграційних намірам.

І, нарешті, самий прямий «емігрантський» шлях - вивчення списків затребуваних професій на офіційних сайтах країн, що запрошують на роботу іноземців та вимог до претендентів.

Ви можете шукати цю інформацію самостійно, ми для Вас знайшли приблизний список по Канаді і США (англійською мовою), обидві країни враховують одностатевих подружжя:

Робота в Канаді . Тимчасова робота для іноземців в Канаді . Професії, які не потребують дозволу на роботу (Але є інші правила). Список затребуваних професій для імміграції в Канаду ( Federal skilled workers ), ще огляд затребуваних професій по провінціях, програма , вимоги , банки вакансій . Види послуг, що віз .

Робота в США, види робочих віз: тимчасові (Неімміграційні), постійні (Імміграційні), студентські . Загальна інформація для працівників, форми . вимоги . Весь перелік випадків, за якими може бути надана робоча віза США , В тому числі вченим, діячам культури і мистецтва.

Додано по Німеччині:
сайт Федерального відомства Німеччини з питань міграції та біженців з важливою інформацією, контактами, адресами і тд. (Англ. Яз, російською сторінка в скороченій версії), Інформаційна сторінка Міністерства праці Німеччини . затребувані спеціальності для іноземних фахівців. «Блю-карт» - по аналогії з грін-картою в США, програма з надання посвідки на проживання і права на працевлаштування на території більшості країн ЄС для кваліфікованих фахівців - громадян інших країн.

Уже перебуваючи на території країни і маючи дозвіл на роботу можна моніторити газети, сайти, а також, звертатися в місцеві Центри допомоги з працевлаштуванням, де, як правило, шукають роботу надається можливість безкоштовного користування комп'ютером і телефоном, консультації щодо заповнення резюме, а також туди стікається інформація про гарячі вакансії, в тому числі тимчасових, і які не потребують кваліфікації або хорошого знання мови.
Якщо є бажання працювати - роботу Ви завжди зможете знайти.

Що якщо Ви не зможете швидко знайти роботу або втратите її?

Перебуваючи в цивілізованій державі, Ви не залишитеся голодним і без даху над головою. Крім описаних вище Центрів допомоги з працевлаштуванням, у ряді країн є державні програми з допомоги безробітним і бездомним, безкоштовні шелтери, безкоштовна медична та перекладацька допомога.
При цьому, наприклад в США, допомога з медобслуговуванням або юридичними питаннями тим, хто не може заплатити, надають не якісь спеціальні лікарі або юристи «для бідних», а звичайні - в спеціально отвеченние годинник своєї роботи pro bono (тобто, без винагороди).

Крім державних і приватних організацій і центрів, Ви цілком можете розраховувати на ЛГБТ-спільнота, звернувшись до місцевого ЛГБТ-центр.

Крім державних і приватних організацій і центрів, Ви цілком можете розраховувати на ЛГБТ-спільнота, звернувшись до місцевого ЛГБТ-центр

Self-employed

Або індивідуальний підприємець з постійним заробітком.
Важливий момент: різні країни, і навіть різні регіони всередині однієї країни, надають право займатися бізнесом (і надають робочі візи), якщо цей бізнес входить в категорію затребуваного або надає нові робочі місця.

Доповнення від читачів
Наприклад, провінції Манітоба і Квебек в Канаді, Уругвай - потрібно пред'явити постійний заробіток зі свого ремесла, деякий оборотний капітал (значно менше півмільйона доларів) і можна отримати ВНЖ

Доповнення від читачів   Наприклад, провінції Манітоба і Квебек в Канаді, Уругвай - потрібно пред'явити постійний заробіток зі свого ремесла, деякий оборотний капітал (значно менше півмільйона доларів) і можна отримати ВНЖ

Що стосується статистики, то ми знайшли такі дані по США: щорічно в лотереї "грін-кард» розігрується 50 тис віз (по всьому світу), прибуває з робочими візами - понад 140 тис. Фахівців.

Еміграція через туризм

Еміграція через туризм

«Через туризм» - назва умовна, що відображає суть механізму, а не наявність якихось спеціальних можливостей для туристів. Суть в тому, що багато туристичні візи дають право знаходиться в країні кілька місяців, ніж будь-яка людина може скористатися, законно проживши на території країни дозволений термін. А потім знову отримати візу. І ще раз. А через якийсь час купити там нерухомість, можливо що і в іпотеку (або вступити в шлюб, або почати власну справу) і звернутися за отриманням ВНЖ, а потім вже і за громадянством.

Мінус в тому, що працювати в цей час (кілька років) на території країни Вам за законом не можна - тому Ви повинні володіти запасом коштів.
Або працювати дистанційно в Росії, наприклад, через інтернет. Такою можливістю успішно користується безліч людей IT-спеціальностей, редакторів, журналістів, перекладачів, письменників і т.п.

Варто попередити, що якщо Ви будете нелегально працювати на території іншої країни «помічниками для російських туристів або емігрантів» (ріелтерами, гідами, перекладачами, водіями, кухарями, фотографами) - в першу чергу Вас «здадуть» місцеві, яким демпінгують і нелегальні конкуренти не потрібні. Для Вас, в залежності від країни, це загрожує штрафами, заборон на в'їзд і навіть тюремним ув'язненням.

Для Вас, в залежності від країни, це загрожує штрафами, заборон на в'їзд і навіть тюремним ув'язненням

Слід також зазначити, що деякі країни принципово не дають громадянство тим чи іншим категоріям чужинців - тому такі питання необхідно дізнаватися заздалегідь.

І ще важливий нюанс для тих, хто вважає, що досить мати ВНЖ або просто візу «в будь-якої теплій країні», і можна обійтися без отримання громадянства в країні цивілізованої. В принципі, можна. Не всім так уже й важливо «право вибирати президента» нової Батьківщини. Але рано чи пізно Ви зіткнетеся з необхідністю думати про майбутнє, сім'ї, народження дітей, про їхню освіту і безпечного життя, про медицину, про старість, Вам знадобляться юридичні права і соціальний захист, пенсія і т.д. Не варто скидати з рахунків і подвійне оподаткування - коли заробивши щось в одній країні і заплативши податки, Ви будете змушені заплатити їх ще раз в інший.
В молодості не хочеться про це думати, але Ви все ж починайте.

Є й інші шляхи легалізації тим, хто якусь кількість років прожив в країні нелегально. Важливо при цьому дотримуватися законів і не порушувати громадський порядок. Наприклад, тим, хто прожив в США більше десяти років і має прямих родичів - громадян Америки. Такі люди можуть отримати «грін-карту» при попаданні в деякі критерії, наприклад, якщо доведуть, що їх депортація поставить у вкрай важке становище прямих родичів - громадян або постійних жителів США.
Закони змінюються. Наприклад, зараз в США в процесі Обговорення закон, що маючи індивідуальний номер платника податків і справно сплачуючи податки 3 роки, заявник може подати на легалізацію в країні.

Еміграція за національною ознакою

Еміграція за національною ознакою

Бажаючим покинути Росію можна порадити і старий перевірений шлях: пошукати коріння, що дозволяють підійти під програму імміграції за національною ознакою (репатріації).
Так, наприклад, на чверть єврей можна без жодних вимог іммігрувати в Ізраїль. Якщо в роду німці - в Німеччину, з Карелії - до Фінляндії, Норвегії, і т.д.

Еміграція через брак

Еміграція через брак

Вступ до шлюбу з громадянином країни, в яку збираєтеся емігрувати, напевно, самий легкий і приємний шлях, якщо мова йде про кохану людину.

Законодавство багатьох країн дозволяє цей метод для гетеросексуальних пар - якщо один чоловік громадянин країни, другого після дається дозвіл на проживання, а потім, за його бажанням, і громадянство. Сьогодні шлюбне рівноправність поступово поширюється і на імміграційні закони. Так, офіційно зареєстрованим одностатевим подружжям, якщо один громадянин країни, грін-карти дають США і Канада (див. «Перший прецедент отримання« green card »гомосексуальним партнером» ) Але і тут є нюанси: поки визнаються шлюби, укладені тільки на території цих держав.

Доповнення по США:
по має досвіду, якщо російський громадянин / громадянка одружиться з громадянином / громадянкою США, то процес отримання посвідки на проживання займає не менше 6 міс. (З початку оформлення документів).

(З початку оформлення документів)

Автор: Волга

* Редакція Out-Traveler.ru не займається консультуванням і допомогою з питань еміграції та отримання притулку, висвітлених у матеріалі. Всі матеріали надані виключно в загальних ознайомлювальних цілях, почерпнуті з відкритих джерел. Редакція не несе відповідальності за повноту та актуальність інформації, її використання Вами і будь-які виникли наслідки.
За консультаціями звертайтеся до ліцензованих імміграційним адвокатам. Закони змінюються, і кожен випадок завжди індивідуальний.

доповнено:
За заявками читачів найближчим часом ми збираємося розглянути ще один варіант для тих, хто хоче виїхати з країни з ВНЖ на довгий час (але без еміграції) - «перечекати ситуацію», або просто пожити в гей-френдлі обстановці. Цей варіант підійде людям, які мають постійне джерело доходу, що не залежить від їх місцезнаходження - наприклад, для пенсіонерів, або для власників нерухомості, що здається житлоплощі - але при цьому не має коштів для покупки нової нерухомості або не хоче міняти громадянство.

Всі матеріали сайту за тегом «Еміграція»

Сподобався матеріал? Лайкні!

Дуже часто запітують: Чи варто погоджуватися на погодинну роботу / оплату?
Що якщо Ви не зможете швидко знайти роботу або втратите її?

Новости