Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Допомога після виграшу грін карти. Виграш - це тільки початок. Що робити після того як виграв Грін Кард

  1. Етапи отримання Грін Кард після виграшу
  2. Що робити далі після виграшу Грін Карти. Етап 1. Початок
  3. Що робити далі після виграшу Грін Карти. Етап 2. Збір документів
  4. Що робити далі після виграшу Грін Карти. Етап 3. Медкомісія
  5. Що робити далі після виграшу Грін Карти. Етап 4. Візове інтерв'ю
  6. Наша допомога для тих, хто виграв у лотереї Грін Карти

Отримання грін-карти - лише перший крок на шляху до переїзду в США. Фото: depositphotos

Якщо вам пощастило отримати повідомлення про виграш грін-карти США, черговий розіграш якої відбувся напередодні, на офіційному сайті лотереї E-DV, вам необхідно правильно заповнити наступні сторінки анкети.

Після цього буде призначена дата вашої співбесіди в американському консульстві тієї країни, в якій ви подавали заяву, і лише тоді буде прийнято рішення про надання вам візи або відмову в ній. Заповнити зазначену анкету необхідно якомога швидше.

Необхідно також розуміти, що отримання повідомлення про виграш грін-карти не гарантує заявникам її отримання. Для того, що емігрувати в США, необхідно відповідати всім вимогам, які пред'являються претендентам імміграційної візи.

Грін-карта є посвідченням постійного жителя США, який не має громадянства цієї держави. Наявність грін-карти дає іноземним особам право перебування та роботи на території Сполучених Штатів Америки.

Учасники програми 2017 року, як повідомляв ForumDaily, можуть перевірити статус своєї заявки на грін-карту з 3 травня 2016 року.

Серед іншого, для завершення процесу отримання грін-карти, необхідно підтвердити свою кваліфікацію.

Мінімальні вимоги - бути випускником школи (аналог 12-річного навчання в США) або мати дворічний досвід роботи за останні 5 років в сфері, яка за законодавством США вимагає як мінімум дворічного досвіду або спеціальної підготовки (робоча категорія 4 або 5 з рейтингом 7.0 або вище ).

Причому ці вимоги відносяться лише до людини, який переміг у лотереї, а не до чоловіка, дружині або дітям, які отримають грін-карту разом з ним / нею.

Подробиці і класифікацію робочих категорій можна знайти на сайті O * NET OnLine, який створений міністерством праці США.

Порядок дій:

  • Зайдіть в розділ «Find Occupations»
  • Виберіть пункт «Job Family»
  • У вікні, знайдіть сферу вашої діяльності і натисніть «GO»
  • Виберіть конкретну спеціальність з номером в реєстрі мінпраці США і натисніть на неї
  • В описі спеціальності ви знайдете робочу групу і рейтинг під пунктом Job Zone
  • Якщо, наприклад, у вас категорія «4» і рейтинг «7.0 to

Основний заявник, який отримав повідомлення про виграш грін-карти, повинен заповнити анкету форми DS-260. У ній необхідно вказати номер вашої заяви на грін-карту, щоб мати можливість оновити інформацію про вас і членів вашої сім'ї.

Якщо за час вашої участі в лотереї, ваш сімейний статус змінився (ви одружилися або вийшли заміж, у вас народилася дитина і т.п.), необхідно додати нових членів вашої сім'ї до заяви. Як відомо, дітям повинно бути до 21 року і вони не повинні бути одружені.

Майте на увазі, якщо у вас були дружина / чоловік або діти на момент подачі заявки на участь в лотереї, але ви їх не вказали, ви будете дискваліфіковані під час співбесіди на отримання візи.

Після заповнення анкети DS-260 роздрукуйте сторінку підтвердження, яку необхідно принести з собою на співбесіду.

Крім того, на зустріч з представником консульства США необхідно принести супровідні документи, до збору яких необхідно приступити завчасно.

Як заявник, так і всі члени його сім'ї, повинні надати оригінали або завірені копії, а також ксерокопії документів. Якщо вони російською або якомусь іншому мовою, необхідно надати також завірений переклад документів, на додаток до якого сертифікований перекладач повинен підтвердити свою кваліфікацію і вказати, що документ переведений точно.

Необхідні документи:

  • Подтвержение освіти або досвіду роботи (описано вище)
  • Свідоцтво про народження
  • Довідка про наявність / відсутність судимості
  • Дані по депортації (якщо вона мала місце)
  • Свідоцтво про шлюб
  • Свідоцтво про розлучення
  • Дані про військову службу

Слід також враховувати, що в деяких країнах і при ряді супутніх обставин можуть знадобитися додаткові документи. В такому випадку ви отримаєте повідомлення від консульської служби в країні, в якій ви подаєте заяву.

Щоб подивитися інформацію по своїй країні, виберіть її внизу цієї сторінки на сайті US Visas і скачайте PDF-файл з додатковими інструкціями. Якщо у вас виникнуть будь-які питання, ви можете адресувати їх консульству або посольству США.

«Я виграв Грін Карту США по лотереї DV-2018, що робити далі? Які подальші дії після виграшу Грін Карти? Які форми і анкети заповнювати, куди що висилати? Як потрапити на інтерв'ю в посольство США, щоб дали Грін Кард? Як отримати Грін Карту після виграшу в DV лотереї? »- приблизно такі питання мучать наших читачів і щасливчиків після того, як вони перевіряють результати Грін Карти і бачать сторінку зі штрих-кодом. Читаємо далі і знаходимо відповіді.
Почнемо з того, що Ви зайшли на офіційний сайт лотереї Грін Карти США і перевіривши результати до великої радості виявили таку картину:
«Я виграв Грін Карту США по лотереї DV-2018, що робити далі
Ця сторінка зі штрих кодом означає, що Ви були обрані в число переможців, але щоб отримати Грін Карту Вам потрібно ще трохи повозитися зі збором документів, листами і взагалі готуйтеся, буде багато справ =)

Етапи отримання Грін Кард після виграшу

- Етап 1. Анкета DS-260
- Етап 2. Збір документів
- Етап 3. Медкомісія
- Етап 4. Візове інтерв'ю

Коротко, про всі етапи, що робити після виграшу Грін Кард.

Що робити далі після виграшу Грін Карти. Етап 1. Початок

Насамперед приходимо до тями, як виявилося виграти реально, тепер Ви переконалися в цьому на власному досвіді)) Тепер потрібно підтвердити Ваші наміри в отриманні Грін Карти після виграшу, тобто заповнити анкети і відправити до Консульського Центр в Кентуккі (KCC). Для тих, хто виграв в лотерею DV-2014 і попередніх, заповнюють 2 анкети: DS-230 і DSP-122, разом з фотографіями відправляють поштовою службою в KCC. З 2015 року порядок трохи змінився, тобто учасники нинішньої лотереї DV-2018 заповнюють форму DS-260 онлайн, тобто відправляють анкету в електронному варіанті. До речі, на цьому етапі Вам знадобитися американську адресу, куди відправлять Вашу Грін Карту в США. .

Що робити далі після виграшу Грін Карти. Етап 2. Збір документів

Після того, як Ви підтвердили наміри отримання Грін Кард, відправивши анкету DS-260, очікуємо відповідь з KCC про дату співбесіди. Відповідь з KCC прийде на вказану Вами електронну адресу, або можна зрідка заходити на сайт DV лотереї і перевіряти результати розіграшу. Після того, як KCC схвалить Ваш виграш, замість виграшною сторінки з'явиться інформація про місце і дату інтерв'ю. А поки чекаємо відповідь, потрібно підготувати необхідні документи, які слід принести на співбесіду для отримання імміграційної візи по DV лотереї. Що це за документи і в якому вигляді вони повинні бути підготовлені опишемо в наступних статтях.

Що робити далі після виграшу Грін Карти. Етап 3. Медкомісія

Для успішного отримання Грін Карти через DV лотерею після виграшу, Вам потрібно пройти медкомісію. Це буде третім етапом. Після заповнення анкети DS-260 і збору всіх документів Ви вже майже готові до співбесіди в посольстві США, залишається отримати конверт з лікарні про те, що Ви пройшли медичний огляд і отримали всі необхідні щеплення для благополучного життя в Америці. У Росії медкомісію проходять тільки в Москві і тільки в одній лікарні, з якою співпрацює американське консульство. Тобто, якщо Ви збираєтеся проходити медкомісію в своєму місті, то для США вона марна, але для себе не буде зайвим. Наприклад сходити до стоматолога, вилікувати все, що можна, так як в США лікувати зуби дуже дорого. Вообщем на цьому етапі йдемо в московську лікарню, проходимо медкомісію, отримуємо запечатаний конверт, який ні в якому разі не відкриваємо, і несемо з усіма документами на співбесіду. Де проходити медкомісію на Грін Карту, скільки вона коштує і яка вся процедура, також опишемо в наступних статтях.

Що робити далі після виграшу Грін Карти. Етап 4. Візове інтерв'ю

І нарешті, заключний етап, співбесіду в американському посольстві на отримання імміграційної візи в США, за допомогою якої Ви вилітаєте в Америку і після проходження кордону, через пару тижнів отримуєте заповітну довгоочікувану Грін Карту. Для громадян Росії, які виграли Грін Кард, візове інтерв'ю проходить в посольстві США в Москві. На співбесіду беремо всі документи, які Ви готували в попередніх етапах, в тому числі 2 фотографії і приходимо в призначений день і годину. На співбесіді Вам потрібно буде сплатити консульський збір за імміграційну візу по DV лотереї для учасників, що виграли. Вартість консульського збору і процедура співбесіди також опишемо в наступних статтях.

Наша допомога для тих, хто виграв у лотереї Грін Карти

Для тих, хто не хоче помилитися на якомусь етапі, наприклад, в новій анкеті DS-260, ми також надаємо допомогу в отриманні Грін Карти для тих, хто виграв в DV лотерею. Тобто допоможемо
- заповнити анкету DS-260, а точніше заповнимо її за Вас;
- допоможемо підготувати всі необхідні документи для співбесіди, список документів для кожного індивідуальний;
- надамо американську адресу в Нью-Йорку для отримання Грін Карти на території США, адреса потрібна для анкети DS-260, для посольства і при перетині кордону;
- розповімо про медкомісії, де її проходити, вартість і яка процедура Вас чекає;
- допоможемо підготуватися до співбесіди, проведемо приблизний співбесіду, розповімо про питання і що очікувати на інтерв'ю;
- та інші консультації з будь-яких питань отримання Грін Кард через лотерею.

Крім усього цього, наші клієнти завжди можуть звернутися до нас безкоштовно за порадами і допомогою на території США. Прилетівши в Америку, у Вас напевно з'являться купа додаткових питань, що робити далі. Наприклад, як знайти житло і не нарватися на шахраїв, де шукати роботу і як отримати SSN для легальної роботи в США, що можна робити, а чого не можна, права і обов'язки, питання про телефонний зв'язок, як вигідно здійснювати покупки в Америці, як оформити американський ID і водійські права, банківську карту і накопичити кредитну історію і так далі. Питань буде мільйон і ми допоможемо благополучно їх дозволити, вже на території Америки =)

Детальніше про нашу допомогу для тих, хто виграв у лотереї Грін Карти читаємо на сторінці:.

Однак в иігриш в лотереї Green Card ще не означає, що вам автоматично дадуть дозвіл на проживання в Америці. Для отримання заповітної імміграційної візи в паспорті потрібно пройти ще кілька етапів, під час яких вас можуть чекати неприємні сюрпризи. Як уникнути помилок, які можуть вам коштувати грін-карти? Покрокова інструкція по отриманню дозволу на проживання в США від ForumDaily.

Виграш - це тільки початок

Щороку уряд США виділяє 55 тисяч імміграційних віз, які розігруються в лотерею Green Card . Претендентів завжди набагато більше - щороку в розіграші беруть участь в середньому до 9 мільйонів заявників. Незважаючи на те що віз 55 тисяч, повідомлення про виграш отримують завжди більше людей.

Причина в тому, що не всі доводять розпочате до кінця: хтось не готовий нести витрати, пов'язані з оформленням віз, хтось не проходить медкомісію або інтерв'ю, частина заявників отримують відмову через невірно підготовлених докуметов. Тому новина про те, що ви виграли грін-карту - це ще не привід святкувати. Це лише сигнал до початку марафону довжиною близько року.

Отже, якщо ви потрапили в число щасливчиків і стали переможцем лотереї Грін-карт, не поспішайте прямо зараз збирати валізи, звільнятися з роботи і влаштовувати прощальні вечірки. Процес оформлення імміграційний візи для Руслани Юріної з Москви тривав майже рік, після того як вона дізналася про виграш в травні 2013 року. «Все необхідні документи ми зібрали і відправили за 2 тижні, - згадує Руслана. - Але тільки через 10 місяців, в березні 2014 року, дізналися, що співбесіда відбудеться на початку квітня. Воно тривало хвилин 10. Нам тут же сказали, що дають грін-карти. Рівно через тиждень нам додому привезли паспорти з візами ".

Через місяць Руслана з чоловіком полетіла в Денвер, де щасливо живе до сих пір. Їхня сім'я з того часу збільшилася вдвічі - у пари народилися близнюки.

Руслана згадує, що співбесіда тривала хвилин 10, і сім'ї тут же повідомили, що дають візи. Фото з особистого архіву.

Як дізнатися про виграш

Результати розіграшу грін-карт публікуються на офіційному сайті візового центру США - на тому самому, де заповнюють анкети для участі в лотереї. Якщо ви отримали лист з пропозицією дізнатися відповідь на якомусь альтернативному сайті, і тим більше за гроші, знайте, що це лист від шахраїв. З учасниками та переможцями лотереї ніхто особисто не зв'язується, всю інформацію про свій статус потрібно дізнаватися самостійно.

Введіть на сайті свій номер підтвердження, виданий після реєстрації в лотереї. Якщо на сторінці, яка відкрилася, ви бачите лист зі штрих-кодом і своїми даними - ви виграли! Однак до отримання заповітної грін-карти, потрібно якомога швидше пройти кілька етапів.

Покрокова інструкція, що робити після отримання повідомлення про виграш

  1. Заповнити візову анкету

На сайті Consular Electronic Application Center вам потрібно заповнити імміграційну візову анкету - форму DS-260. Вона заповнюється англійською. В анкеті потрібно вказати особисті дані, сімейний стан, надати інформацію про місце роботи, навчання, наявності судимостей.

Якщо з моменту реєстрації на участь в лотереї у вас встиг змінитися склад сім'ї (вийшли заміж, народили дитину), то нових членів сім'ї потрібно обов'язково вказати в своїй формі DS-260, інакше ви можете бути дискваліфіковані.

На кожного члена сім'ї - окрема форма DS-260. це важливий нюанс , І якщо ви заповніть одну форму на всю сім'ю, то з марафону «отримай грін-карту» відразу вибуваєте.

Коли форма DS-260 заповнена, сторінку подвержденія потрібно зберегти на комп'ютері, а потім роздрукувати. Її, в числі інших документів, потрібно взяти з собою на інтерв'ю. Дату інтерв'ю вам надішлють на електронну пошту після того, як ви заповните форму DS-260.

Краще самому. Так, рижанка Олена Черевченко не отримала грін-карту в 2013 році через те, що звернулася до посередників. Вона зібрала всі необхідні документи, пройшла медогляд, але під час інтерв'ю її чекала велика неприємність. «Я була на інтерв'ю розслаблена, жартувала, усміхалася, здавалося, що все йде як по маслу, - каже Олена. - Коли я розповідала про місце навчання і про свою спеціальність, пов'язану з хворобами риб, то взяла і сама сказала, що в фірмі, де мені допомагали заповнювати анкету, теж дивувалися, що ж за освіту я отримала. Коли я зрозуміла, що зробила велику дурницю, розповівши, що навіть в очі не бачила анкету і її повністю заповнили замість мене, було вже пізно. Минуло 3 роки, і я до сих пір переживаю про те дурному моменті ».

Свідком подібної картини став і Ігор Вейзберг. Він уже більше 15 років живе з сім'єю в Нью-Йорку - приїхав по грін-карті.


Він уже більше 15 років живе з сім'єю в Нью-Йорку - приїхав по грін-карті

На інтерв'ю сім'я Ігоря їздила з Одеси до Варшави. "В одному приміщенні сиділи кілька імміграційних офіцерів і кілька претендентів, - згадує Ігор. - У нас з дружиною запитали, чи хочемо ми в Америку. Відповіли, що хочемо. На цьому наше інтерв'ю закінчилося, ми підписали папери, які нам видали. Те ж саме відбувалося у сусіднього столика - там з офіцером спілкувався молодий хлопець, якому так само протягнули паперу на підпис. І тут офіцер запитав, чому підпис на анкеті і нинішній автограф відрізняються - а в 2000-х анкету для участі в лотереї заповнювали вручну і надсилали поштою. Хлопець зам'явся і сказав, що анкету за неї заповнив дядько. Офіцер тут же перекреслив лист, який підписав хлопець, і відповів, що візу в Америку той не отримує ».

  1. Чекати відповіді

Спочатку вам прийде лист з наступним текстом: Your inquiry or message has been received and routed to the appropriate group . Це стандартне лист, яке означає, що ваша візова анкета отримана. А через 7-10 днів на електронну пошту прийде ще одне, на цей раз адресований особисто вам, лист.

Ось варіанти того, що в ньому може бути написано:

Your forms have been received and are currently processing . Якщо ви отримали такий лист, то значить, ваші анкети знаходяться в стадії обробки, яка може тривати до 4 місяців.

The omission of your case number on the forms will not affect the processing of your case . Це означає, що заповнюючи анкету, ви не вказали номер своєї справи, але при цьому ваша анкета все одно прийнята до обробки.

The following should be sent to KCC to begin the processing of your case . Це означає, що Kentucky Consular Center чекає ваші анкети, але ще не отримав їх.

The information you have provided does not match the case . Це означає, що ви вказали в запиті інформацію, яка відрізняється від тієї, що ви давали, коли заповнювали анкету на участь в лотереї.

The DS 230 Part 1 you submitted for the principal applicant was incomplete. Це означає, що в ваших анкетах виявлені неточності, які потрібно виправити.

Due to the large volume of mail processed at KCC on a daily basis , confirmation of receiving your correspondence may not be feasible at this time або Your forms have been received and are acceptable for the continuation of your visa processing . Якщо ви отримали лист, в якому зустрічається одна з цих фраз, значить ваші анкети вже отримали, обробили і протягом декількох тижнів назвуть дату інтерв'ю.

Your case number is now current for interview processing . Цей лист приходить тим, хто дізнається дату інтерв'ю через кілька днів.

An interview for this case has been scheduled at ... У листі з таким текстом ви побачите саму дату інтерв'ю.

Якщо ви хочете самостійно звернутися до Консульського центр в Кентуккі (Kentucky Consular Center), де проходить обробка всіх анкет, і дізнатися, на якому етапі зараз знаходиться ваш кейс, можна відправити запит на електронну адресу: [Email protected] або зателефонувати за номером: 1-606-526-7500 з 7:30 до 16:00. На початку розмови потрібно відразу назвати номер справи (Case Number), країну, в якій заповнювалася анкета, прізвище, ім'я та дату народження переможця лотереї.


Виграти грін-карту в лотерею - це ще півсправи, потрібно зібрати необхідні документи і пройти інтерв'ю. Фото: ru.depositphotos.com

  1. Зібрати документи

Поки Консульський центр в Кентуккі вивчає ваші анкети і призначає дату інтерв'ю, не втрачайте даремно час. Збирайте і переводите на англійську мову документи, які вам знадобляться. Всі документи, які оформлені нема на англійській мові , Дожни супроводжуватися сертифікованим перекладом. Ні нотаріального завірення, ні апостиля не потрібно.

Вам потрібно підготувати оригінали та переклади наступних документів:

  1. паспорт
  2. Свідоцтво про народження
  3. Дипломи, що підтверджують освіту
  4. Трудова книжка
  5. Довідка про те, що у вас не судимості. Якщо ви проживали в декількох країнах, то подібні довідки потрібні з кожної країни. Якщо у вас була судимість, ви все одно можете претендувати на грін-карту, але обов'язково потрібно надати довідку про те, що ви вже понесли покарання.
  6. Свідоцтва про шлюб / розлучення
  7. Для тих, хто служив в армії - військовий квиток
  8. Виписка з банківського рахунку
  9. Документи про оцінку нерухомості
  10. Довідка з роботи про те, що ви є співробітником / власником компанії.
  1. перевірити здоров'я

Коли вам назвали дату інтерв'ю - саме час пройти медобстеження. Зробити це можна тільки в спеціальних сертифікованих центрах, адреси яких можна знайти на сайті. Ціна цієї процедури - в середньому $ 215 з кожного члена сім'ї, який планує іммігрувати (в різних країнах ціна може відрізнятися на $ 10-15), і окремо оплачується вакцинація.

Проходження медичної комісії потрібно для того, щоб визначити, чи немає у вас або у когось з членів сім'ї захворювань зі списку, що обмежує в'їзд в США. У нього, зокрема, входять захворювання психічного характеру, активна форма туберкульозу, проказа та інші. До 2010 року в список було включено і ВІЛ, але зараз цей вірус не є перешкодою для отримання візи.

Список захворювань, що перешкоджають отриманню імміграційної візи, складається з двох переліків, з якими можна ознайомитися і.

Після проходження медичного обстеження ви отримуєте запечатаний конверт, який потрібно передати консулу під час інтерв'ю.

  1. Пройти інтерв'ю

Медкомісія позаду, конверт для консула на руках, дата інтерв'ю призначена. На інтерв'ю від вас будуть потрібні оригінали і переклади на англійську всіх документів, результати медкомісії і саме запрошення на інтерв'ю. На місці, в посольстві, потрібно заплатити візовий збір - $ 330 за кожного члена сім'ї. Але і це ще не гарантія того, що заповітна віза в США у вас в руках. Інтерв'ю - не менш важливий етап, ніж підготовка документів або медкомісія. Втім, спеціально готуватися до нього і читати якісь наукові трактати або життєві поради в інтернеті не потрібно. Вам будуть задавати побутові стандартні запитання.

Головні цілі інтерв'ю - упевнитися, що подавали заявки саме ті люди, які прийшли на співбесіду, зняти відбитки пальців і звірити їх з базою даних, подивитися результати медкомісії і перевірити наявність усіх документів.

Колишня москвичка, а нині мешканка Денвера Руслана Юріна, згадує, що на інтерв'ю їх з чоловіком попросили по черзі відповісти на питання про те, де вони познайомилися і як виглядає квартира, в якій вони живуть: "Кожному поставили лише пару питань, а потім у обох запитали, чи є у нас впевненість, що ми хочемо іммігрувати в США ". Як потім дізналася Руслана, на інтерв'ю поділяють ті подружні пари, які одружені недавно - щоб переконатися, чи не фіктивний шлюб.

Якщо ви пройшли інтерв'ю, вам буде відкрита піврічна віза. Саме протягом 6 місяців всім членам сім'ї, або тільки головному апліканта, потрібно буде в'їхати в США, інакше віза анулюється. Також після проходження інтерв'ю вам буде виданий запечатаний конверт, який потрібно віддати офіцерові в аеропорту.

Важливий момент: якщо головний аплікант не має можливості поїхати в США, то без нього сім'я також не може в'їхати в країну.

Саме так вийшло у Андрія, який попросив не називати його прізвище. Андрій - москвич, пластичний хірург, успішний лікар. Про те, щоб виїхати в США, ніколи не думав. А ось батьки, сестра і близький друг грали в лотерею 3 роки, а потім вмовили і Андрія подати анкету. Далі - класика жанру. Саме Андрій виграв грін-карту. Разом з сім'єю пройшов всю процедуру оформлення, а коли прийшов час летіти в США - як на зло, у нього був самий пік зайнятості по роботі. Довелося сімейства чекати, поки Андрій зможе знайти час для поїздки в Америку. У підсумку, за місяць до закінчення піврічного терміну сім'я прилетіла в Чикаго, де живуть їхні друзі. І Андрій все ще не прийняв остаточного рішення - чи хоче він залишитися в Америці.

«Я виграв Грін Карту США по лотереї DV-2018, що робити далі?
Які подальші дії після виграшу Грін Карти?
Які форми і анкети заповнювати, куди що висилати?
Як потрапити на інтерв'ю в посольство США, щоб дали Грін Кард?
Як отримати Грін Карту після виграшу в DV лотереї?
Як уникнути помилок, які можуть вам коштувати грін-карти?

Новости