Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: У королівському саду Букінгемського палацу виявили галюциногенні гриби

У Великобританії один з провідних телевізійного шоу, знімаючи сюжет про Букінгемський палац, наткнувся на дивну знахідку - отруйні гриби, які в Росії відомі як мухомори

У Великобританії один з провідних телевізійного шоу, знімаючи сюжет про Букінгемський палац, наткнувся на дивну знахідку - отруйні гриби, які в Росії відомі як мухомори. Ведучий обговорив гриби разом з експертом, який розповів про їх галюциногенні властивості, повідомляє The Daily Telegraph .

Телеведучий Алан Тітчмарш брав участь в зйомках фільму "Королівський сад", який буде показаний на британському телеканалі ITV 25 грудня. Разом з професором екології Міком Кроулі вони бродили по саду і побачили гриби з червоною шапкою в біле цятку.

"Це їстівне?" - поцікавився Тітчмарш. Професор Кроулі відповів: "Це залежить від того, що ви маєте на увазі. У деяких культурах ці гриби вживають в їжу через галлюциногенного ефекту. Також деякі люди їдять їх, щоб вилікуватися від хвороб".

Тітчмарш віджартувався: "Я думаю, що я відмовлюся від цього і буду харчуватися нормальними грибами". Він також відповів, що вважає за краще лікуватися Нурофеном.

Зауважимо, що по-справжньому галюциногенних грибів, на кшталт тих заборонених в багатьох країнах сортів, що містять псилоцибін, в королівському саду не росте. У своєму фільмі Тітчмарш досліджує екосистему садів Букенгемского палацу, вплив бджіл та інших комах на місцеву флору, а також розпитає садівників про смаки королеви. До речі, прес-секретар королівського палацу поспішив зробити заяву про те, що мухомори не використовуються в стравах королівської кухні.

Цікаво, що невелике число видів мухомора їстівні, наприклад, мухомор сіро-рожевий, а мухомор цезаря, що росте на середземноморському узбережжі і в країнах Південної Європи, взагалі вважається делікатесом. В основному, звичайно, цей гриб отруйний, в деяких випадках навіть містить смертельну дозу отрути.

Що стосується галлюциногенного ефекту, то в Мережі існують десятки сайтів, докладно викладають, що і як робити. У літературі докладний опис ефекту присутній у Віктора Пелевіна в романі "Generation П". "Сушені мухомори трохи нагадували за смаком картопляні пластівці, тільки були смачніше", - описує герой роману Татарський свій перший досвід дегустації цих грибів.

Quot;Це їстівне?

Новости