Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В аеропортах Греції утворилися величезні черги на прикордонний контроль

У той час як грецький МЗС рапортує , Що все збої з видачею росіянам віз в московському представництві ліквідовані, на напрямку розкривається інша проблема. Як повідомляють грецькі ЗМІ, в аеропортах туристи змушені стояти в багатогодинних чергах на паспортному контролі, щоб здати відбитки пальців, які потім звіряються з біометричними візами.

Зокрема, портал Money-tourism.gr опублікував розгромний репортаж про події в Іракліоні.

За інформацією цього джерела, в місцевому аеропорту встановлено чотири скануючих апарату, і, щоб пропустити через кордон пасажирів одного літака місткістю близько 200 крісел, йде більше двох годин. Коли прибуває кілька бортів, скупчуються величезні натовпи туристів, в чергах чути репліки: «Це наша остання поїздка в Грецію». А біля аеропорту виникають пробки туристичних автобусів та іншого транспорту, що зустрічає туристів. Водії часто їдуть, не дочекавшись пасажирів, і людям доводиться добиратися в готелі самостійно.

І це тільки початок сезону, коли турпотік порівняно невеликий, а персонал в аеропорту ще «свіжий і спокійний», пише автор публікації Money-tourism.gr. І додає: «Уявіть собі, що буде в серпні».

Московські туроператори, опитані журналістом TourDom.ru, стверджують, що вони поки не отримували від клієнтів повідомлень про будь-які особливі проблеми при в'їзді до Греції. Що стосується Іракліон, кажуть, зокрема, експерти «Бібліо Глобуса» і «Музенідіс Тревел», то там пробки на прильоті виникають кожен сезон - аеропорт застарілий, не призначений для прийому великих турпотоків. Так що ситуація цілком звичайна, не пов'язана з введенням біометрії.

Взагалі, технічне оснащення багатьох аеропортів Греції завжди залишало бажати кращого, додає заступник гендиректора компанії «Солвекс» Катерина Айзерман: «Один з моїх приймають партнерів навіть на свої кошти купував для прикордонників обладнання, щоб спростити для клієнтів процедуру контролю».

Тепер уявімо: на хронічні проблеми аеропортів накладаються нові ввідні з біометрією ... Чому ж туроператори не б'ють на сполох? Очевидно, не хочуть згущувати негативний інформаційний фон, що сформувався на напрямку. Тим більше в ситуації посилення конкуренції , Коли компанії намагаються переорієнтувати на грецькі курорти турпотоки з закритих Туреччини і Єгипту. «Якщо ми будемо писати про Грецію тільки погане, то кому від цього стане легше?» - сказав в інтерв'ю кореспонденту TourDom.ru один з експертів.

Чи стикалися ваші клієнти з проблемами при проходженні контролю в аеропортах Греції? Діліться інформацією в коментарях до цієї публікації.

При передруці матеріалів або частковому цитуванні посилання на портал www.TourDom.ru обов'язковаЧому ж туроператори не б'ють на сполох?
«Якщо ми будемо писати про Грецію тільки погане, то кому від цього стане легше?
Чи стикалися ваші клієнти з проблемами при проходженні контролю в аеропортах Греції?

Новости