Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Санторіні на мапі Греції

  1. висновок

Що
Що? Ви відкрили Санторіні на мапі Греції, але майте увазі, що у цього острова є ще кілька найменувань. Наприклад, греки часто його називають Фіра. Він і багато ін. Грецькі острови входять в архіпелаг Кікліади.
Погляньте на карту, і ви відразу побачите 5 островів. Санторіні - це залишки від рвонув колись вулкана. Вчені-мужі висунули версію, що на Санторіні існувала мінойська цивілізація. Часто острів порівнюють з Атлантидою.
Історія в загальному то схожа. Санторіні (в минулому Стронг) був круглим, про що говорить його колишня назва. Після виверження вулкана над кромкою води залишилася лише кальдера. Саме залишки вибуху і стали сучасним Санторіні. Загибель острова стала причиною падіння цивілізації Міно. Хоча після такої катастрофи греки-мінойци продовжували тут жити. Про що свідчать їх будівлі, зведені над вулканічним попелом.
Сьогоднішній Санторіні-райський куточок на Землі. Сюди приїжджають туристи з ЄС, СНД, РФ. Затишні готелі (т. К. На Санторіні не зводите великих будівель), чудова природа і Егейське море під ногами - зроблять ваш відпочинок не забуваємо. Якщо ви вирішили з'їздити на Санторіні у відпустку, то вам краще всього потурбуватися бронью в готелі.
На Санторіні живе понад чотирнадцять тисяч чоловік. Столицею острова стала Фіра. Місто знаходиться в гірській місцевості.
Крім стародавнього міста на Санторіні є 2 православних монастиря і велика кількість храмів. Як православних, так і римо-католицьких.
Місто порівняно невеликий, але інтернет тут працює справно. На Санторіні працюють бари, клуби, що безсумнівно порадує шанувальників нічного життя.

висновок


Сам острів можна побачити на карті, трохи на північ від острова Криту.
Сам острів можна побачити на карті, трохи на північ від острова Криту

Новости