Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ретімно і не далекі околиці

Вибираючи місце літнього відпочинку, то в чому, як нам здавалося, ми були впевнені, так це в тому, що цей відпочинок буде пасивним. І мої домочадці або статут за останні роки від автопутешествий, або переситився ними, практично в один голос просили: ні куди не кататися! Тому готель вибирали за системою «все включено». Відгук по готелю Ретімно Резиденс тут:

http://www.turpravda.ru/gr/retimno/Rethymno_Residence-h38586-r165757.html

Але я думаю, що навіть найбільший лінивець втомиться від тюленячого відпочинку, якщо знаходишся в місці, яке пронизане історією, а, викопані пару кам'яних брил в умілих руках умах обростають легендами та міфами. І захочеться отримати заряд позитивної енергії від цих місць.

Близькість п Близькість п.Аделе, де розташовувався готель Ретімно Резиденс до Ретімно, не залишала вибору: треба їхати! Хоча б для того, щоб відзначити на карті відвіданих місць: я там був!

Перша поїздка відбулася після вечері приблизно на п'ятий день перебування на острові, але поки рейсовий автобус доїхав до Ретімно, поки ми зорієнтувалися, що до чого, вже настали сутінки і вузькі вулички старого міста перетворилися в Лабіринт Мінотавра Перша поїздка відбулася після вечері приблизно на п'ятий день перебування на острові, але поки рейсовий автобус доїхав до Ретімно, поки ми зорієнтувалися, що до чого, вже настали сутінки і вузькі вулички старого міста перетворилися в Лабіринт Мінотавра.

Звичайно, вечірня набережна, заливши з перехідними один в одного ресторанчиками, маяк були чудові Звичайно, вечірня набережна, заливши з перехідними один в одного ресторанчиками, маяк були чудові. Але в цілому місто не залишив належного враження.

Втомлені ніжки мої дами побаловали масажем з рибками

Тому наступну вилазку в Ретімно ми зробили днем Тому наступну вилазку в Ретімно ми зробили днем.

До слова сказати, син рік тому захопився таким перебігом як геокешинг.

Вікіпедія. "Геокешінга (англ. Geocaching від грец. Γεο- - Земля + англ.cache - тайник) - туристична гра із застосуванням супутникових навігаційних систем, що складається в знаходженні схованок, захованих іншими учасниками гри.

Основна ідея полягає в тому, що одні гравці ховають тайники, за допомогою GPS визначають їх географічні координати і повідомляють про них в Інтернеті. Інші гравці використовують ці координати і свої GPS-приймачі для пошуку схованок.

Найчастіше тайники розташовані в місцях, які представляють природний, історичний, культурний, географічний інтерес. Тому гра перетворюється в активний пізнавальний процес. "

В результаті, прогулянка по місту перетворилася в пошук схованок з паралельним оглядом визначних пам'яток В результаті, прогулянка по місту перетворилася в пошук схованок з паралельним оглядом визначних пам'яток.

І на цей раз Ретімно відкрився нам як затишний південне містечко з магазинами-вулицями, просочений запахами кави, спецій і шкіряних виробів І на цей раз Ретімно відкрився нам як затишний південне містечко з магазинами-вулицями, просочений запахами кави, спецій і шкіряних виробів.

Продавці ненав'язливі, що теж сприяє спокійному пересуванню Продавці ненав'язливі, що теж сприяє спокійному пересуванню. То тут, то там "натикаєшся" на відгомони минулих часів:

І на відображення сучасної культури: І на відображення сучасної культури:

Лабіринти вулиць радують різнокольоровими фарбами квітів: Лабіринти вулиць радують різнокольоровими фарбами квітів:

Набережна Ретімно днем ​​нагадала містечка Карибського моря: Набережна Ретімно днем ​​нагадала містечка Карибського моря:

А пляж, звичайно, притягує освіжитися від спеки А пляж, звичайно, притягує освіжитися від спеки

Напевно, найбільш популярним туристичним місцем міста є Фортецца - венеціанське зміцнення 16 століття Напевно, найбільш популярним туристичним місцем міста є Фортецца - венеціанське зміцнення 16 століття.

Дивлячись з берега на масивні стіни Фортецца і зараз розумієш її міць і неприступність Дивлячись з берега на масивні стіни Фортецца і зараз розумієш її міць і неприступність. Чому ще сприяє кам'янистий берег.

Зі стін фортеці відкриваються красиві картини навколишнього простору Зі стін фортеці відкриваються красиві картини навколишнього простору.

Їхати на екскурсії, а вони в основному пов'язані з тривалим переїздом, ми не планували Їхати на екскурсії, а вони в основному пов'язані з тривалим переїздом, ми не планували. Але і сидіти в готелі якось уже не хотілося. Тому для огляду найближчих околиць взяли в місцевій прокатної конторі машину. Вибір як фірм по прокату, так і моделей величезний, і зводиться до суми, яку Ви готові викласти за авто, і, природно, до рекомендацій. Наша тойота Яріс обійшлася 35 євро / добу + бензин. Еквівалент оплати знижується при збільшенні кількості днів. Авто не нове, але чисте, доглянуте і економічне. Що, власне, і потрібно!

Рух дорогами Криту спокійне, щодо інформативне, а при наявність навігатора, так взагалі - казка Рух дорогами Криту спокійне, щодо інформативне, а при наявність навігатора, так взагалі - казка!

Мені дуже подобається мобільність, це дозволяє в будь-який момент згорнути в вподобану бухту або неспішно прогулятися по якомусь містечку. Що ми з задоволенням і робили.

Що ми з задоволенням і робили

Одне з таких місць - це Георгіуполіс Одне з таких місць - це Георгіуполіс. Приємний маленьке містечко з візитною карткою - каплицею Святого Миколая, побудованої в сотні метрів від берега.

Шлях до неї лежить по мокрих нерівним камінню, що саме по собі представляє справжнє випробування Шлях до неї лежить по мокрих нерівним камінню, що саме по собі представляє справжнє випробування. І особливо це проявляється під час накочування хвиль.

Для відвідування цього місця подбайте заздалегідь про зручну, не ковзаючою взуття Для відвідування цього місця подбайте заздалегідь про зручну, не ковзаючою взуття. Ми були свідками, як багато, пройшовши по камінню метрів десять, не солоно поверталися назад. Якщо Ви захочете поставити свічку, то прихопіть сірники або запальничку. Дуже може стати в нагоді. Або відчуйте себе Корбену Далласом з «П'ятого елемента».

В кінці шляху Вас чекає заспокійливо місце, особливо якщо пощастить і крім Вас там нікого не буде.

Георгіуполіс оточений прекрасними пляжами. З одного боку, що розтягнувся на 10 км в сторону Ретімно широкий піщаний пляж. Але на момент наших відвідин була висока хвиля, тому ми вибрали пляж з іншого боку містечка, розташований між річок Гріа Вліхада і Алмірос. Б'ють тут ключі і вода річок перемішується з морською водою і створює незвичайний вир холодних і теплих течій. Вода тут не така солона.

У 5 км від Георгіуполіс знаходиться найбільше прісноводне озеро Курнас У 5 км від Георгіуполіс знаходиться найбільше прісноводне озеро Курнас. Було б нерозумно не занурити ноги в його водичці. Дорога до нього в'ється змійкою серед оливкових гаїв. Машину можна залишити на парковці біля однієї з пристаней, де можна взяти катамаран. Вартість чотиримісного - 12 євро на годину.

Пляжу на озері як такого немає Пляжу на озері як такого немає. Гострі камінці упереміш з галькою, в воді біля берега трапляються камені побільше. Взуття знову знадобитися.

На березі є кафе, де можна поїсти чи випити свіжовичавлений сік або каву. А якщо піднятися по дорозі наверх, то на одній з оглядових майданчиків у кафе відкриється дуже красивий від.Наше невелике відео найкраще покаже красу цього місця.

Ну і наостанок. Повертаючись з боку Ханьи по місцевих дорогах, приблизно в 6 км від Георгіуполіс, помітили невелику табличку Venetian bridge в напрямку маленької каплички. Ну і наостанок

Нам відкрилося творіння рук людських, яке простояло тут навіть важко собі уявити скільки століть.

Не дарма кажуть, що в Греції все є Не дарма кажуть, що в Греції все є! ... Потрібно тільки пошукати!)

Новости