Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рейтинги туроператорів по Туреччині, Греції, Кіпру

  1. Коротко про методику опитування
  2. Туреччина. післясмак стресу
  3. Греція. Хто почав зростати
  4. Кіпр. З оглядкою на Туреччину

медіахолдинг «БАНК» оприлюднив результати чергового опитування турагентств Москви і Московської області, проведеного на фініші сезону літо-2017. На підставі даного дослідження підготовлені підсумкові рейтинги переваг співпраці з туроператорами по найбільш популярних напрямках туризму. У цій публікації - топ-листи по Туреччині, Греції та Кіпру.

Коротко про методику опитування

Нагадаємо, проводить дослідження «БАНК». Фахівцям 576 роздрібних турфірм було запропоновано назвати виробників турпослуг, яких вони вважають пріоритетними для роботи за своїми ключовими напрямами діяльності (докладніше про методику читайте тут .) Підсумувавши кількість згадок туроператорів, маркетологи «БАНК» сформували рейтингові таблиці. Зверніть, будь ласка, увагу: критерієм оцінки служили не обсяги діяльності підприємств, а переваги співпраці, які не завжди визначаються чисельністю проданих турів.

Отже, кому з туроператорів віддає свої симпатії професійний ринок столиці в новому сезоні?

Отже, кому з туроператорів віддає свої симпатії професійний ринок столиці в новому сезоні

Туреччина. післясмак стресу

Рейтинг переваг співпраці
(Підсумок сезону літо-2017)

№ Туроператор Голоси,% 2016 +/- 1 Coral Travel 21,8 19,6 ▲ 2,2 2 ANEX Tour 20,8 11 ▲ 9,8 3 Пегас Туристік 18,8 16,3 ▲ 2,5 4 Бібліо Глобус 10 , 8 27,8 ▼ 17 5 TEZ Tour 7,3-7,4 * 11,5 ▼ 4,1 Sunmar 9,1 ▼ 1,8 6 TUI Росія 6,4 - - 7 НТК Інтурист 4,9 - -

У рейтинг туроператорів по Туреччині було висунуто 17 фірм. Вісім з них набрали понад 10 голосів і увійшли в число лідерів рейтингу по Туреччині. Рейтинг підготовлений на підставі опитування фахівців більше 500 турфірм Москви і МО.
*Детальніше - в методиці .

Великі оператори турецького походження відновили позиції в рейтингу за своїм базовому напрямку. На верхніх рядках підсумкової таблиці за літо-2017 щільною групою розташувалися Coral Travel , ANEX Tour , «Пегас» . В аналогічному топ-листі за минулий рік вони задовольнялися відповідно другої, п'ятої та третьої позиціями, очолював ж рейтинг "Бібліо Глобус" , Зараз перемістився на четверте місце.

Причини очевидні. Рік тому літати до Туреччини дозволили тільки в регулярному форматі, і «Бібліо» як пріоритетний партнер а / к «Росія» зайняв на напрямку домінуючі позиції. Тепер же, коли обмеження зняті, відновлений звичайний порядок, коментують експерти.

Coral, ANEX і «Пегас» реалізували свої переваги по наземці і запропонували актуальний асортимент перевезення. Крім афільованих авіакомпаній зробили велику ставку на регулярку Turkish Airlines (так як навесні була інформація, що чартери знову заборонять). Різноманітний продукт, актуальні ціни, що ростуть обсяги - разом прибавка в рейтинговому вазі. Відзначимо, що якщо котирування Coral Travel підсумовувати з показником його бюджетного родича Sunmar, то тандем лідирує в таблиці з великим відривом від конкурентів.

Ще кидається в очі вибухове зростання рейтингу ANEX Tour - плюс 9,8% голосів до аналогічного показника за минуле літо. «Жорсткіше інших грає ціною», - висловлюються спостерігачі.

Щодо динаміки «Бібліо-Глобуса» додамо: керівництво компанії вважає четверту позицію об'єктивною і цілком для себе задовільною - з урахуванням специфіки турецького напрямку.

З інших учасників рейтингу слід зазначити TEZ Tour , Який на початку сезону зробив ставку на посилення напряму, але все ж недобрав трохи більше 4% голосів до торішньої котирування.

показники TUI Росія можна порівняти з тими, що компанія мала перед початком літнього сезону 2016 року. У підсумковий рейтинг вона тоді не увійшла. Аналогічна ситуація у «Інтуриста» - пропустивши участь в лідерський списку за літо 2016 року, оператор знову повернувся на своє звичне місце.

Аналогічна ситуація у   «Інтуриста»   - пропустивши участь в лідерський списку за літо 2016 року, оператор знову повернувся на своє звичне місце

Греція. Хто почав зростати

Рейтинг переваг співпраці
(Підсумок сезону літо-2017)

№ Туроператор Голоси,% 2016 +/- 1 Музенідіс Тревел 21,2 20,6 ▲ 0,6 2 Бібліо Глобус 16,0 18,7 ▼ 2,7 3 Coral Travel 15,2 11,1 ▲ 4,1 4 Пегас Туристік 9,5 10 ▼ 0,5 5 ANEX Tour 9,0-9,2 * 11,5 ▼ 2,3 TEZ Tour 9,5 ▼ 0,5 6 Ambotis Holidays 6,5 5,3 ▲ 1,2 7 Sunmar 5,0 6,8 ▼ 1,8 8 TUI Росія 2,3 1,7 ▲ 0,6 9 Пантеон 1,4 1,2 ▲ 0,2

У рейтинг туроператорів по Греції було висунуто 22 фірми. Десять з них набрали понад 10 голосів і увійшли в число лідерів рейтингу по Греції. Рейтинг підготовлений на підставі опитування фахівців більше 500 турфірм Москви і МО.
*Детальніше - в методиці .

У рейтингу по Греції, складеному на основі опитування столичних турагентств, остаточно відновився лідерство «Музенідіс Тревел» . Раніше пальму першості у нього оскаржував «Бібліо-Глобус», але з минулого літа, пересівши з «Трансаеро» на «Росію», він відмовився від наступальної тактики на грецькому ринку.

На думку спостерігачів, самий кращий оператор грецького напрямку зобов'язаний своєму успіху обраної агентської політиці - комісія у «Музенідіс» на загальному тлі висока - доходить до 12%.

«Бібліо-Глобус», незважаючи на більш жорсткі умови співпраці з роздробом, втратив не так вже й багато рейтингових очок. За рік його актив скоротився всього на 2,7% голосів, що дозволяє компанії утримуватися на другому місці.

Позитивну динаміку показує Coral Travel, зараз у нього на 4% голосів більше, ніж у фіналі минулого літа. Експерти бачать причину в тому, що у туроператора росте коло лояльної роздробу, зацікавленої в роботі з ним по максимальному спектру напрямків, - так побудована агентська політика постачальника.

В цьому році трійку лідерів грецького рейтингу покинув ANEX Tour - замість минулорічної «бронзи» ​​він отримав п'яте місце, недобравши 2,3% до котирування за літо-2016. Відволікся на Туреччину. В результаті на сходинку вище піднявся «Пегас Туристік». Пішов на підвищення і TEZ Tour - перемістився з шостого на п'яту позицію, розділивши її з ANEX Tour. На відміну від сусідів по рейтингу Греція для TEZ - один із пріоритетних напрямків, напередодні літа туроператор заявляв про розширення польотних планів на 25%, в той час як найближчі конкуренти працювали на утримання наявних часткою ринку. Це і забезпечило TEZ Tour рейтингову стабільність, при тому що до ризикованих ціновим ігор на відміну знову ж від інших він не схильний.

Це і забезпечило TEZ Tour рейтингову стабільність, при тому що до ризикованих ціновим ігор на відміну знову ж від інших він не схильний

Кіпр. З оглядкою на Туреччину

Рейтинг переваг співпраці
(Підсумок сезону літо-2017)

№ Туроператор Голоси,% 2016 +/- 1 Бібліо Глобус 46,4 47,8 ▼ 1,4 2 ANEX Tour 9,1 4,1 ▲ 5,0 3 TUI Росія 8,6 5,6 ▲ 3,0 4 ICS Travel Group 7,1 12,6 ▼ 5,5 Пегас Туристік 9,8 ▼ 2,7 5 TEZ Tour 6,5
9,5 ▼ 3,0 6 Coral Travel 3,9 2,4 ▲ 1,5 7 Наталі Турс 3,2 3,4 ▼ 0,2 8 Музенідіс Тревел 3,0 - - 9 Sunmar 2,6 2,5 ▲ 0,1

У рейтинг туроператорів по Кіпру було висунуто 18 фірм. Десять з них набрали понад 10 голосів і увійшли в число лідерів рейтингу по Кіпру. Рейтинг підготовлений на підставі опитування фахівців більше 500 турфірм Москви і МО.

У цьому сезоні актуальність європейських курортів для масової клієнтури знизилася, і багато хто з лідерів туристичного ринку кинули основні сили на Туреччину. Подивимося, чи вплинуло це на позиції гравців в московському рейтингу вподобань співпраці з Кіпру.

«Бібліо-Глобус» утримує незаперечне лідерство на напрямку, за нього проголосувала майже половина столичних респондентів, які назвали Кіпр в числі своїх пріоритетних літніх напрямків. Від найближчого конкурента в рейтингу «Бібліо» тримається на колосальній відстані - 37,3% голосів. У керівництві оператора повідомляють, що зростання обсягів триває, позиції в готелях посилюються за рахунок квот, які не можуть утримати інші компанії.

На другий рядок в рейтингу піднявся ANEX Tour, який в аналогічному дослідженні за минулий рік значився номером шостим. Індивідуальна котирування туроператора зросла на 5%. Він відкрив для себе Кіпр в сезоні 2016 як замінник Туреччини, але і зараз явно не збирається знижувати темпи просування на новому напрямку. Обзавівся на острові власним офісом, нарощує обсяги, граючи в звичному для себе сегменті бюджетного туризму.

Виражену позитивну динаміку в кіпрському рейтингу показує також TUI Росія - третя позиція замість минулорічної п'ятої плюс 3% до індивідуальної котируванню за літо-2016. У керівництві TUI повідомляють про дворазове зростання турпотоків на напрямку. А конкуренти відзначили досить агресивну маркетингову політику туроператора: в окремі дати навіть не ANEX, а TUI задавав тон в ціновій конкуренції по Кіпру.

ICS Travel Group спочатку з обережністю підійшов до планування обсягів на своєму базовому літньому напрямку, передбачаючи відтік клієнтури до Туреччини. Від участі в «розпродажах» по можливості утримувався, як наслідок - четверта рядок в топ-листі замість другої та недобір 5,5% голосів.

Аналогічну рейтингову динаміку показують «Пегас» і TEZ Tour, обидва вибрали на Кіпрі принцип збереження енергії, що й відобразив рейтинг.

Отже, кому з туроператорів віддає свої симпатії професійний ринок столиці в новому сезоні?

Новости