Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки міста Кос

Це карта міста Кос

Це карта міста Кос. Червоними цифрами на карті позначені:
1 - Антична Агора.
2, 6, 9, 12 - Античні руїни, західна частина.
10 - Античні руїни, східна частина.
4 - Античні руїни, вілла Casa Romana.
7 - Платан Гіппократа і вхід через міст до фортеці Иоаннитов.
8 - Площа, ринок, Мечеть Газі-Хасана (Лоджії) і Археологічний музей.
5, 13 - Замок лицарів Иоаннитов.
- Зліва від фортеці Иоаннитов в бухті, пришвартовані до набережної Akti Rountouriotou знаходяться екскурсійні суду на сусідні острови і численні кафе і таверни.
- Між набережній Akti Rountouriotou з одного боку і Античній агорою з іншого боку, на вуличках Nafklirou і P.Blessa розташовані численні бари і нічні клуби.
- Між набережній Akti Rountouriotou з одного боку і площею з мечеттю Газі-Хасана з іншого боку, на вуличці Ant.Ioanidi і прилеглих до неї розташовані численні магазини, лавки, кафе і таверни.

Оглядова по місту Кос.
Кос є однойменної столиці острова і зберіг в собі безліч пам'ятників різних епох і культур, цікавих для огляду. Це і стародавня Агора, і Античні руїни, і замок лицарів ордена Святого Іоанна, і найвідоміше дерево Греції - платан Гіппократа, який той посадив 2400 років тому і під яким передавав учням свої знання з медицини, і мальовнича площа Елефтеріас (Свобода) з ринком , кафе і мечеттю турецького намісника Газі-Хасана (Лоджії), побудована в 1786 році з каменів античного міста, і безліч неокласичних будівель у венеціанському стилі, серед яких виділяються будівля Мерії і Єпархія Коса. Днем вулиці і міські кафе міста здаються безлюдними, оскільки все на екскурсіях або на пляжах. Але ближче до вечора і вулиці, і кафе заповнюють туристи всіх національностей і місто стає єдиним живим організмом (див. Нижче).

Прогулятися по місту Кос і його околицях можна як пішки (всі визначні пам'ятки сконцентровані в крокової доступності), а й на спеціальних міських автобусах (ДЕАС) або туристичних трамваях. Існує два види трамваїв: зеленого кольору - роблять оглядову екскурсію по місту, місце відправки будівлю Мерії в центрі міста, а синього кольору - слід до археологічного пам'ятника Асклепион, місце відправки будівлю «Актеон». Кожна поїздка на трамваї триває близько 20 хвилин і здійснює екскурс по історичним пам'яткам міста.

Набережна міста і вечірній Кос.
Не менше задоволення доставить вечірня прогулянка по набережній міста, де розташовані численні яхти, кафе, кондитерські, таверни і лавки. Увечері набережна, кораблики і прилеглі вулиці з магазинами іскряться ілюмінацією і перетворюються в рай для любителів смачно поїсти, шанувальників прогулянок, шопінгу і розваг. А розташовані на цих вулицях бари та нічні клуби чекають іноземних туристів, щоб веселити їх по енергійну музику до самого ранку.

Замок лицарів Иоаннитов.
Фортеця «Нерадзіяс» знаходиться в місті Кос поряд з набережною і з'єднується з містом древнім мостом через Леофорос Фінікон - мальовничий Пальмовий проспект. Фортеця нагадує величезну загородження у порту, в який залишений тільки вузький прохід з північного боку для невеликих суден. Цей замок з подвійними стінами (всередині великого замку є малий) і ровом побудований в 15 столітті між 1450 і 1478 рр. Для будівництва внутрішніх стін частково використовувався мармур і камінь з античної частини міста Кос, а також привезений з Асклепион. Ворота фортеці прикрашені фантастичними фігурами і старим гербом Фернандеса де Хередіа - Великого Магістра ордена в 1376-96 рр. Всередині знаходиться невелика колекція фрагментів колон і античних статуй, які знайшли тут після землетрусу 1933 року. Зі стін замку відкриваються мальовничі краєвиди на вулиці і набережну міста Кос, заливши з яхтами і протилежне турецьке узбережжя.

Стародавня Агора.
Агора знаходиться в центрі міста Коса на південь від площі платанів. Тут зібрані руїни різних епох - від елліністичних до візантійських споруд. Ці руїни оголилися після землетрусу 1933 року і були розкопані і реставровані італійцями, котрі окупували в той час Кос. Найбільший інтерес представляють споруди римського періоду - галерея Форуму 3 століття до н.е., залишки храму Геракла 3 століття до н.е., мозаїчні підлоги із зображенням Орфея і Геракла, руїни храму Афродіти Пандемос. Поруч з римської агорою знайдена і християнська базиліка 5 століття н.е.

Античні руїни.
Ці руїни знаходяться в місті Кос на вулиці Грігоріу і розділені нею на дві частини, хоча вдають із себе єдине ціле. У західній частині знаходяться Гимназіум (ксісто) з 17-ю відновленими дорическими колонами, руїни мікенських будівель, поховання геометричного періоду, а також римські будинку із залишками терм, настінного розпису і добре збереженими мозаїками, що зображують полювання на левів, кабанів гладіаторські бої, сцени з міфології та інші картини.

Східна частина, через дорогу, цікава непогано зберігся невеликим античним театром - одеоном з мармуровими сидіннями для знаті і вапняковими плитами для всіх інших, а також розташованими тут мозаїками із зображенням мальовничих складних візерунків.

Але максимальне захоплення в східній частині виробляє римський будинок «Casa Romana» в помпейском стилі з 26 кімнатами і трьома басейнами в дворику з іонічними і коринфськими колонами. Мармурові стіни вітальні прикрашені орнаментом, кілька кімнат розписані, а на підлозі добре збереглися прекрасні мозаїки із зображенням дельфінів, що стрибають леопардів і левів.

Археологічний музей.
Знаходиться в центральній частині міста Кос на площі Елевтеріас (Свободи). Тут зібрана yнебольшая, але досить непогана колекція знахідок елліністичного і римського періодів. Серед найбільш цікавих експонатів можна відзначити мармурові статуї Гіппократа 4 століття до н.е., Афродіти, Діоніса з Паном і Сатира 2 століття до н.е., чудова мозаїка із зображенням Асклепія 3 століття до н.е., римські статуї, елліністичні знахідки з півночі і пізні гігантські статуї.

Новости