Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Озеро Керкіні в Греції: Статті

У Греції є все - не тільки море, до якого їде більшість відпочиваючих, але і красиві річки і озера, набагато менш відомі. Ця стаття присвячена озеру Керкіні, яке було створено колись руками людини, а потім стало Національним парком з унікальною екосистемою.

Ця стаття присвячена озеру Керкіні, яке було створено колись руками людини, а потім стало Національним парком з унікальною екосистемою

Всього в Греції десять водно-болотних угідь, що мають міжнародне значення, і озеро Керкіні - одне з них. У 1932 році на річці Стрімонас звели дамбу, після чого поступово утворилося це озеро. Вид на гори білясте, що розділяють Грецію і Болгарію, унікальна флора і фауна, можливості для різних видів екотуризму роблять це місце привабливим для відвідування в будь-який час року, але особливо чудово воно пізньою весною і на початку літа.

Як дістатися до озера Керкіні

Озеро розташоване на півночі Греції. Найзручніше добиратися на автомобілі з Салонік: до дамби в селищі Ліфотопос, де починається дорога навколо озера, можна спокійно доїхати за одну годину, відстань менше 80 км. Багато туристів приїжджає сюди і з сусідньої Болгарії, до кордону з якої всього 30 км.

Корисно: перед поїздкою роздрукуйте карту озера Керкіні.

Підібрати собі заздалегідь і забронювати автомобіль для подорожі по Греції можна тут

(Моментальне порівняння пропозицій, цін і умов провідних автопрокатних компаній світу, підтвердження бронювання онлайн і гнучкі умови, знижки, суперпропозиції)

Як спланувати поїздку

Якщо ночувати тут ви не плануєте, то можна просто об'їхати озеро по колу за кілька годин, з урахуванням невеликих зупинок.

Почніть від греблі в Ліфотопос і рухайтеся за годинниковою стрілкою навколо озера, роблячи зупинки на оглядових майданчиках і в різних селищах. Прокатаєтеся по озеру на човні, поїжте в місцевій таверні і прогуляйтеся трохи пішки.

Що подивитися

Це ідеальне місце для спостереження за птахами в природному середовищі існування. Протягом року постійно або сезонно на озері і навколо нього мешкає більше 300 видів пернатих, в тому числі баклани, чаплі, качки, пелікани, фламінго і багато інших видів. Лелеки в'ють свої гнізда прямо на стовпах електропередач в місцевих селищах.

Тут також найбільше поголів'я буйволів в Греції. Їх стада, мирно пасуться на місцевих лугах або купаються в озері на мілководді, можна спостерігати, під'їхавши до Керкіні майже з будь-якого боку. Можна спостерігати і за кіньми і навіть за оленями, які живуть на одній з місцевих ферм.

Можна спостерігати і за кіньми і навіть за оленями, які живуть на одній з місцевих ферм

Де зупинитися

Навколо озера розташовано кілька селищ, і в будь-якому з них можна знайти гостьові будинки або невеликі готелі. Якщо ви зупиняєтеся всього на одну ніч, то, можливо, кращим вибором буде селище з однойменною назвою Керкіні. З цього боку повз озера можна проїхати по асфальтовій дорозі, з іншого наблизитися на машині можна лише по грунтовій дорозі. На причалі в селищі Керкіні вам запропонують здійснити подорож по озеру на човні, помилуватися і пофотографувати птахів з близької відстані. Біноклі і рятувальні жилети видають. Ця прогулянка буде цікава як дітям, так і дорослим.

Чим зайнятися, крім прогулянок і катання на човнах

На озері доступні наступні види активного відпочинку:

Риболовля (короп, форель та ін.), Верхова їзда, стрільба з лука, велосипеди.

Все необхідне обладнання можна взяти напрокат, інформацію вам нададуть в будь-якому місцевому готелі.

Порада: візьміть з собою максимально зручний одяг і взуття, навіть якщо спочатку не плануєте активні розваги - а раптом захочеться?

Що спробувати

Буйволяче м'ясо і страви з нього в місцевих тавернах, продукти з буйволиного молока (йогурти, сири, морозиво). Можна також купити всі ці продукти в місцевих магазинах і приготувати незвичайні страви вже вдома.

У скільки обійдеться відпочинок

Ціни двомісних номерів зі сніданком навколо озера Керкіні починаються від 30-35 євро за ніч, в залежності від рівня гостьового будинку і від сезону. Якщо ви їдете в будні дні і хочете зупинитися всього на 1-2 ночі, то ніякої необхідності бронювати номер заздалегідь немає. Якщо ж ви плануєте провести на озері Керкіні кілька днів і їдете з дітьми або великою компанією, то краще заздалегідь пошукати житло, ознайомившись з відгуками і склавши план своєї поїздки.

Ціни в місцевих тавернах не відрізняються від середніх цін по всій Греції, виняток - страви з буйволиного м'яса, які коштують дорожче.

Кращий час для відпочинку

Найбільш повноводо озеро в кінці весни - початку літа. Потім поступово рівень води знижується і різко падає восени. Однак милуватися різною живністю і цікаво проводити час тут можна в будь-який час року, навіть взимку.

Однак милуватися різною живністю і цікаво проводити час тут можна в будь-який час року, навіть взимку

Анна Шумська, EUeasy

Порада: візьміть з собою максимально зручний одяг і взуття, навіть якщо спочатку не плануєте активні розваги - а раптом захочеться?

Новости