Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

На виставку робіт Ель Греко в Толедо з Греції доставлять ікону, написану великим живописцем

Виставка «Грек з Толедо» присвячена 400-й річниці смерті Ель Греко

АФІНИ АФІНИ. Одна з ранніх робіт знаменитого грецького майстра, який творив в Іспанії, - Доменікос Теотокопулоса, більш відомого як Ель Греко, яка в даний час знаходиться на грецькому острові Сірос, повинен бути привезена в Музей Санта-Круз в іспанському Толедо, де 14 березня відкривається виставка, передає агентство ANSA .

Виставка, названа «Грек з Толедо», присвячена 400-й річниці смерті Ель Греко. Це найбільша виставка робіт великого живописця з усіх, які коли-небудь були організовані. На ній буде представлено 75 картин з різних музеїв з усього світу. Вона буде працювати до 14 червня як частина заходів «Року Ель Греко», що відзначається в Греції та Іспанії.

В ході роботи виставки у її відвідувачів також буде можливість захопитися іншими його роботами, які у великій кількості присутні в храмах і музейних зібраннях Толедо. Зокрема, його картини можна побачити в Кафедральному соборі Толедо, каплиці Сан-Хосе, церкви Санто Томе, госпіталі Тавера і монастирі Санто Домінго ель Антігуо.

Ікона Успіння Пресвятої Богородиці з острова Сірос, написана Ель Греко в молодості, буде залишатися на виставці в Толедо протягом приблизно одного місяця. Вона повернеться на Сірос 14 квітня, до свята Пасхи, які православні відзначатимуть цього року 20 квітня.

Образ Успіння кисті Ель Греко був виявлений в однойменній церкви в головному місті острова Ермуполіс. Вона написана в самий ранній період творчості живописця, так званий «критський» період, і відноситься до 1562-1564 рр., Коли він ще проживав на своєму рідному острові Крит. Атрибуцію ікони в 1983 р справив археолог міністерства культури Гіоргос Масторопулос, який виявив підпис живописця на полях образу.

Новости