Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кухня Греції, що спробувати?

Грецька кухня являє собою змішання вікових традиції приготування їжі зі звичайних продуктів, характерних для цього краю, і впливи східної і західної культур. До поїздки в Грецію не всі туристи точно знають, яких гастрономічних відчуттів чекати від місцевої кухні, і з'ясовують, що потрібно спробувати.

Найпопулярніші серед мандрівників десерти, закуски і основні блюда готуються зі свіжих овочів, риби і морепродуктів, серед м'ясних страв найбільш поширена баранина.

Багато хто починає свій день з чашки кави по-грецьки і мідної турці, до якого як не можна краще підійде «амігдалота» - мигдальне печиво. Смак може трохи відрізнятися в різних частинах Греції, але мигдаль - домінуючий інгредієнт у всіх регіонах.

Традиційна східна солодкість - пахлава з горіхами, вершковим маслом і цукром. Після випічки листкове тісто просочують сиропом, надаючи вишуканий смак і зберігаючи хрустку скоринку. У цьому ряду десертів гідне місце займає бугаца - солодкий пиріг з тіста філо з заварним кремом, посипаний цукровою пудрою і корицею і галактобуреко - заварне тістечко, виготовлене за старовинними рецептами.

Вегетаріанців порадують хрусткі зовні і кремові всередині кабачкові котлетки і томатні оладки з сиром фета, що подаються в більшості ресторанів.

Традиційна «долмадакія» з виноградного листя з фаршем з баранини або яловичини і рису - приклад смачного універсального страви, улюбленого місцевими жителями і гостями країни.

Не пропустіть можливість спробувати істинно грецькі мусака (баклажани з сиром, м'ясом, овочами), салат з фетою, сувлаки і пастіціо, пончики лукумадес, смажений сир саганакі, гіроса і все розмаїття дарів моря, виловлених за кілька годин до приготування. Унікальне місцеве вино з ароматом смоли - Реціна, відмінно поєднується зі стравами з розмріном і кропом, а узо подають до всіх закусок і основних страв. З десертів цікаві пастила і кандаіфі, їх використовують в якості доповнення до чаю.

Новости