Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Греція: Відпочинок в Греції 2016, ціни на тури в Грецію від провідних туроператорів

  1. Греція, в якій знайдеться все У пошуках відпочинку і можливості відновити сили, насолоджуючись пляжем,...
  2. Можливості відпочинку в Греції
  3. Коли найкраще їхати в Грецію?
  4. курорти Греції
  5. Родос
  6. Корфу
  7. Санторіні
  8. Пієрія
  9. Халкідікі

Греція, в якій знайдеться все

У пошуках відпочинку і можливості відновити сили, насолоджуючись пляжем, красивою природою, сонцем, чистим повітрям, вишуканою кухнею та приємною атмосферою млості на середземноморському курорті, наші співгромадяни все частіше звертають свою увагу саме на тури в Грецію. За останні кілька років Греція не просто зайняла гідне місце в переліку найбільш популярних країн для чудового відпочинку, як пляжного, так і пізнавального або паломницького. За даними деяких великих туристичних операторів, відпочинок в Греції в останні кілька років став навіть більш затребуваним, ніж проведення відпустки в готелях Туреччини, давнього і визнаного лідера галузі. Дивуватися такій стрімко зростаючої популярності грецьких курортів, та й взагалі - неповторній атмосфері гостинної країни не варто, для неї є більш ніж вагомі підстави.

Віза в Грецію

По-перше, обов'язково варто відзначити більш лояльні умови отримання візи до Греції для громадян Білорусі в порівнянні з вимогами цілого ряду інших країн, так само, як і Греція, які входять в Шенген. У переважній більшості випадків працюючим громадянам достатньо пред'явлення в грецьке консульство, крім традиційних анкет, паспортів і фотографій, тільки довідки з підприємства, на якому вони працюють. Процедура займає близько 3-5 робочих днів, а якщо у туриста вже є досвід недавніх поїздок до Греції, то він і зовсім може розраховувати на отримання багаторазових грецьких віз, що не може не привертати завзятих мандрівників по Європі.

Можливості відпочинку в Греції

Але це далеко не єдине і не головна перевага цієї дивовижної країни. Можливості для найрізноманітнішого відпочинку тут просто вражають. Греція - це білосніжні мармурові колони древніх еллінських храмів, що дбайливо зберігаються і сьогодні, оливкові і гранатові гаї, виноградники й апельсинові сади, ширяють під хмарами будівлі монастиря Метеори, одного з безлічі привабливих для будь-якого православного людини місць в Греції, знаменитий Афон і незліченна безліч невеликих храмів і церков. Вінчання і весілля в Греції - мрія багатьох закоханих. Тим більше що після церемонії їх чекає кращий в світі медовий місяць на будь-якому з сподобалися молодятам грецьких курортів. Адже Греція, крім материкової частини може похвалитися ще й територією більш ніж двох тисяч островів, серед яких є як невеликі і незаселені, так і не менш красиві, але давно відомі туристам, як, наприклад, Крит, Закінтос, Родос або Санторіні, кожен з своїми унікальними і привабливими особливостями.

А ще Греція володіє кращими в Європі пляжами, більшість з яких відзначено за чистоту Блакитним прапором. Загальна довжина лінії пляжів Греції досягає 14 тисяч кілометрів. Серед цього багатства легко знайти кам'янисті, з тихою і прозорою морською водою невеликі затишні бухти, пляжі з дрібною галькою, багатолюдні і просторі піщані пляжі, при цьому колір піску буде варіюватися від білого і ніжного рожевого до димчастого сірого, і навіть чорного відтінку.

Тому, хто підшукує для своєї сім'ї путівки до Греції, потрібно буде вибирати розміщення з сотень різноманітних готелів. Серед них - невеликі тихі сімейні апартаменти в національному грецькому стилі всього на десяток-другий номерів неподалік від рибальського села, бюджетні готелі для активно відпочиваючих студентів поблизу галасливих курортів з бурхливим нічним життям, готелі, що підходять любителям насичених екскурсій, і імениті готельні комплекси з величезними територіями, бездоганним сервісом і набором послуг VIP-класу. Багато грецьких готелів пропонують своїм гостям не тільки традиційний сніданок, але і повний пансіон, не рідкість тут і улюблений багатьма, такий зручний «all inclusive».

При цьому, незалежно від сплаченого при покупці туру в Грецію харчування, рекомендується хоча б один раз замовити обід або вечерю в одному з чарівних грецьких ресторанів. Все багатство смаку свіжих натуральних продуктів, аромат оливкової олії і ніжність сирів, трави, запечене м'ясо, морепродукти, риба, овочі і оксамитові грецькі вина - ви довго будете згадувати ці трапези з захопленням.

Коли найкраще їхати в Грецію?

- Це залежить від того, що найбільше вас вабить в цій дивовижній країні. Шанувальникам екскурсій і шопінгу найкомфортніше тут навесні, до початку активного пляжного сезону і літньої спеки, і восени, коли наплив туристів і літню спеку йде на спад. Влітку поїздки по країні найкраще поєднувати з відпочинком на узбережжі. Купальний сезон на курортах Греції триває приблизно з травня і до жовтня, самий пік - звичайно ж, влітку, особливо в серпні. Літній період - найкраще підходить і для відпочинку в Греції з дітьми. До жовтня попит на тури падає, і часто можна купити гарячі путівки на Крит або інші курорти. В цей же період більше користуються попитом оздоровчі, подієві і паломницькі тури в Грецію.

В цей же період більше користуються попитом оздоровчі, подієві і паломницькі тури в Грецію

Куди саме відправитися на відпочинок, який з грецьких курортів віддати перевагу? Підбір туру в Грецію - справа відповідальна і непроста, тут багато чарівних і надзвичайно красивих, придатних для проведення ідеального відпустки куточків. І можна щороку відкривати для себе все нові і нові регіони Греції. Варто все ж зазначити найпопулярніші у туристів місця.

курорти Греції

Крит

Найбільший з грецьких островів і володіє найширшими можливостями для будь-якого відпочинку: спокійного, пізнавального, сімейного, або веселого і гамірного. Рекомендується взяти на Криті автомобіль напрокат і самостійно вивчити хоча б частину узбережжя цього знаменитого острова. Маса різних пляжів і різного рівня готелів дозволять знайти місце для відпочинку на будь-який смак і бюджет. Відпочинок на Криті дійсно підійде мандрівникам з будь-якими запитами, потрібно тільки правильно підібрати готель.

Родос

Ще один популярний острів, один із самих сонячних серед всіх в Середземному морі. Сюди приїжджають заради відпочинку з дітьми, тусовок і екскурсій, відмінного засмаги і можливості зайнятися різними, в тому числі і екстремальними видами спорту.

Корфу

Самий зелений з островів Греції, Корфу популярний у естетів, бажаючих насолодитися у відпустці не тільки чудовим видом з вікна, але і знайти довгоочікуваний спокій і гідний сервіс в одному з висококласних готелів. На Корфу відмінні умови і для відпочинку з дітьми. Як і будь-який інший грецький куточок, острів порадує шанувальників вивчати пам'ятники архітектури різних епох.

Санторіні

Без перебільшення - найромантичніший острів Середземного моря. Заради заходів і розкішних видових панорам сюди прагнуть щорічно тисяч і тисячі мандрівників з усього світу. Тут, на біло-блакитному Санторіні мріють зіграти весілля або хоча б зробити коханій людині пропозицію. Більшість віддає перевагу відвідувати це місце з одноденною екскурсією в мінікруізе, і обов'язково мріє повернутися сюди хоча б ще раз.

Пієрія

Дуже популярний, досить бюджетний курорт на материковій території країни, недалеко від Салонік. Тут чудові пляжі, а можливості для знайомства з древньою історією Греції - безмежні. А ще сюди, крім шанувальників екскурсійних турів по Греції, люблять приїжджати і любителі активних видів спорту.

Халкідікі

Східна частина цього популярного серед туристів півострова Греції здебільшого доступна тільки прочанам чоловічої статі, саме тут і знаходиться знаменитий Афонський монастир. Зовсім інша справа укриті в зелені сосен найчистіші пляжі тихій і спокійній Ситонії і більш активної Кассандри, чиє порізане бухтами узбережжі так гостинно до туристів будь-якого віку.

Коли найкраще їхати в Грецію?
Куди саме відправитися на відпочинок, який з грецьких курортів віддати перевагу?

Новости