Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Топ-10 пам'яток Греції

Греція - дивовижна країна, яка зберегла до наших днів численні пам'ятники духовної і матеріальної культури. Унікальна історія Греції, відображена в древньої архітектури, вражає своєю величчю. Сьогодні Греція є улюбленим напрямком як для любителів історії, так і для мандрівників з усього світу. Якщо Ви прямуєте в подорож по Греції вже зараз, наша добірка допоможе Вам вибрати найцікавіші зі збережених пам'яток Греції, які обов'язково варто відвідати.

1. Афінський Акрополь (Афіни)

Не будемо обділяти увагою візитну картку країни, заслужено входить в будь-який топ грецьких пам'яток. Афінський Акрополь - не просто всім відомий пам'ятник, а як там не є живе втілення досягнень грецької цивілізації. На найвищій позначці афінського Акрополя височить величний Парфенон з 48 нахиленими колонами. Перед його значними формами відчуває трепет будь-хто. Опинитися біля акропольських стін - значить доторкнутися до глибинних пластів світової історії. Архітектурне диво Афін нині відреставровано - первозданний вигляд повернувся до стародавніх скульптур та рельєфу Акрополя. побувати в Афінах і насолодитися древнім виглядом Акрополя - обов'язковий пункт в екскурсійній програмі будь-якого туриста, що збирається до Греції.

побувати в   Афінах   і насолодитися древнім виглядом Акрополя - обов'язковий пункт в екскурсійній програмі будь-якого туриста, що збирається до Греції

2. Дельфи (Центральна Греція)

Стародавні греки поспішали в Дельфи, щоб дізнатися свою долю і піти волі богів. Як культовий центр впливу Дельфійський Оракул не мав собі рівних багато сотень років. Сьогодні прекрасно збереглися руїни багатющого храмового комплексу на схилі гори Парнас доповнюються живописнейшим природним оточенням. Серед місцевих скарбів - священний храм Аполлона Піфійського, прекрасно збереглися статуї атлетів, древній Дельфійський театр і стадіон. Найсвятіше місце для всіх стародавніх греків, Дельфи включені ЮНЕСКО до списку Всесвітньої спадщини.

3. Метеори (Північна Греція)

Унікальний середньовічний монастирський комплекс, побудований на вершинах величезних скель, - Метеори викликають справжнє здивування і захоплення одним лише своїм зовнішнім виглядом. Дивовижне диво природи і людини - фантастичні монастирі Метеори туляться на гігантських скелях, немов парять в повітрі. Спочатку доступ до метеорит здійснювався за допомогою цілої системи мотузкових, приставних драбин і лебідок. В наші дні мандрівники можуть оглянути дивовижні скельні споруди і помилуватися фантастичними пейзажами Фессалії, піднімаючись по вибитим в скелях сходами. Найбільший монастирський комплекс Греції також включений в список об'єктів Всесвітньої спадщини.

Найбільший монастирський комплекс Греції також включений в список об'єктів Всесвітньої спадщини

4. Кноський палац (Крит)

Найдавніше будова Криту відомо завдяки лабіринту Мінотавра, згадуваному в легендах Стародавньої Греції. Саме цей шедевр «позднедворцового» періоду дозволяє познайомитися і помилуватися мінойської архітектурою. Більше тисячі витончено декорованих кімнат і залів палацу робили його не просто царською резиденцією, а повноцінним адміністративним центром, навколо якого виросло місто Кносс. Сьогодні серед уцілілих об'єктів палацу можна милуватися ірраціональними червоними колонами, що звужуються донизу, минойскими фресками і воістину великими дворами і садами палацу.

5. Вергина (Північна Греція)

Сюди обов'язково варто приїхати любителям стародавньої історії - в 1977 році в Вергіні відкопали місце поховання правителів Древньої Македонії. Незаймана царська гробниця Філіпа II, батька Олександра Македонського, а також місцевий унікальний музей, який славиться цінними фресками і багатством похоронних дарів, не залишать байдужими нікого з відвідувачів. Вергина по праву вважається одним з найцікавіших археологічних відкриттів XX століття в Європі.

Вергина по праву вважається одним з найцікавіших археологічних відкриттів XX століття в Європі

6. Храм Посейдона на мисі Суніон (Аттика)

Мис Суніон - справжній скарб південній Аттики. На піку скелі афіняни спорудили храм на честь повелителя морів - Посейдона. Тут збереглися мармурові доричні колони, що дають уявлення про вражаючих масштабах храму. Цей важливий археологічний пам'ятник старовини заслужено вважається одним з найбільш вражаючих місць Греції. Крім незаперечною історичної цінності, храм Посейдона відомий своїми надзвичайно красивими заходами.

7. Епідавр (Пелопоннес)

Найбільш відомою пам'яткою цього давньогрецького містечка є прекрасно зберігся театр. У театрі Епідавра, де перші глядацькі ряди збереглися з давніх часів, щороку йдуть сучасні театральні та музичні постановки. Античний театр в Епідаврі знаходиться в списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Стародавнє місто багатий на історичні цінності: крім античного театру, що вважався одним з 7 чудес світу, атмосферу старовини тут допомагають відчути руїни святилища Асклепія, фрагменти античних терм, останки величезного одеона і стародавнього стадіону.

Стародавнє місто багатий на історичні цінності: крім античного театру, що вважався одним з 7 чудес світу, атмосферу старовини тут допомагають відчути руїни святилища Асклепія, фрагменти античних терм, останки величезного одеона і стародавнього стадіону

8. Національний парк Білі Гори (Крит)

Ущелина Самарія - не тільки популярне місце на Криті, але і найбільше ущелині Європи. Його кам'яні джунглі простяглися на цілих 18 км, а щоб повністю пройти ущелину, знадобиться 5-8 годин. Місцевість також є національним парком, створеним з метою захисту унікальної природи Білих гір (Білі гори) і критських ендеміків. Унікальні кози кри-кри, дикі кішки, критські кипариси, абсолютно чарівні пейзажі і просто незабутні враження - Самарію щорічно відвідують близько 500 000 туристів.

9. Олімпія (Пелопоннес)

Хто з нас не мріє побачити місце зародження Олімпійських ігор? Олімпія прославлена ​​на весь світ як найважливіший релігійний і спортивний центр Стародавньої Греції. Побудована на честь самого Зевса, Олімпія сьогодні являє собою вражаючий археологічний заповідник, де можна побачити руїни ранньохристиянських базилік, руїни знаменитих храмів Зевса і Гери, античний іподром, спортивну гімназію і стадіон. В даний час олімпійський вогонь запалюють саме в Олімпії і привозять на відкриття чергових Олімпійських ігор.

В даний час олімпійський вогонь запалюють саме в Олімпії і привозять на відкриття чергових Олімпійських ігор

10. Афон (Халкідікі)

Унікальне чернече міні-держава, чиї 20 монастирів буквально приліпилися до схилів гори Афон, є незаперечним пам'ятником історії. Мальовничі стародавні монастирі, які розтягнулися майже на 80 км, величезний конус 2-хкилометровій гори Афон, природна краса всього півострова безсумнівно притягують сюди натовпи туристів. Сьогодні Афон і його монастирі - не лише одна з головних святинь православ'я, а й місце зосередження унікальних реліквій: чудотворних ікон, рукописів, книг. Афон (доступний для відвідування, на жаль, тільки чоловікам) цілком включений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Афон (доступний для відвідування, на жаль, тільки чоловікам) цілком включений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Новости