Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

vokamsab - ЖЖ


Ми давно хотіли відвідати Відень і зробити це в травні або червні, коли, десь я читав, вона особливо чарівна. Але тут випала можливість відпочити тиждень в кінці року, а дружина давно мріяла зануритися в європейську різдвяну атмосферу. Звичайно, вона собі уявляла Чехію чи Німеччину, але там ми вже були, і не раз, а ніж різдвяна Відень гірше? Сказано зроблено. За 10 днів до поїздки беру прямий переліт Аерофлотом (звичайно, 12 т.р. туди-назад на людину це дорогувато, але чого не зробиш на Різдво), бронюю на букінгу готель недалеко від Рингу (мої стандартні вимоги - безкоштовний інтернет і середня оцінка за відгуками не нижче 8.0) і - бігом збирати документи на візу. Документи на візу можна здати в тому числі у візовому центрі на Сущевке, в тому числі і по суботах весь день без запису (послуга - 17 євро плюс до вартості візи). У візовому центрі черг немає, я приїхав в суботу о 9:15, а в 10 вже їхав додому. Готовність візи відстежується через інтернет за кодом. Вийшло, що в середу було прийнято рішення про поїздку, в суботу здали документи на візу, в середу отримали паспорти і в неділю відлетіли.
Ми давно хотіли відвідати Відень і зробити це в травні або червні, коли, десь я читав, вона особливо чарівна
Нещодавно написав статейку для корпоративного журналу. Наводжу тут без скорочень, з невеликими правками.
Все, що ви хотіли дізнатися про оренду авто, але боялися запитати.
Сьогодні ми поговоримо про оренду авто. Я не буду розповідати про переваги самостійного пересування на автомобілі - це ваш вибір - скажу тільки, що без автомобіля я не зміг би побачити і десятої частки тих країн, міст, і пам'яток, які я відвідав, завдяки свободі пересування. Є, правда, і кілька мінусів - по-перше, це недешево, а, по-друге, дуже прикро, перебуваючи, наприклад, в Німеччині чи Чехії, вживати пиво (ну, або в Італії і Франції вино) тільки пізно ввечері, вже поставивши авто на стоянку.
Отже, що необхідно (або вкрай бажано) для оренди авто:
- водійські права російського зразка, краще пластикові
- міжнародне посвідчення водія
- впевнене вміння водити авто
- кредитна карта, а краще дві різні емітентів
- автомобільний навігатор з попередньо завантаженими картами навігації

Продовжую викладати фото і відео про мою поїздку до Лісабона. 19 травня в Лісабоні була велика корида. На жаль, молодь (а я був у складі групи молодих ІТ менеджерів) вважає за краще кров і жорстокість іспанської кориди, тому вони вирішили покинути уявлення під час перерви після першої половини, але кілька відео-фрагментів я зняв на свій фотоапарат.
Наскільки я знаю, в Португалії заборонено вбивати биків на кориді, тому, отримавши кілька пік в загривок (не саме болюче місце), бик виводиться за куліси, де йому, мабуть, надається медична допомога. До речі, верхової торреадор, який промахнувся і влучив бику списом в м'яз, так що той став припадати на одну ногу, був безжально обсвистаний і прогнав публікою з арени і другого шансу йому не дали.

Вчора, у другий день мого перебування в Лісабоні, ми відвідали Клуб де Фаду (Clube de Fado). Клуб знаходиться в древньому мавританському районі Алфама, недалеко від Лісабонського кафедрального собору. Це дуже хороший ресторан і місце, де приголомшливо грають фаду. Сам власник клубу Mário Pacheco під час виконання фаду грає грає на традиційній португальській 12-тіструнной гітарі.
Під катом - кілька записів, зроблених мною під час виступу на фотоапарат.

Президент Чехії Вацлав Клаус вкрав ручку під час зустрічі зі своїм чилійським колегою Себастьяном Піньєра.

У той час, поки Піньєра говорив про двосторонні відносини, Клаус не міг відвести очей від ручки, якою за хвилину до цього підписував документи. Потім ручка зникла зі столу. Чеський президент думав, що зробив це непомітно, але телекамери все зафіксували. Пізніше його прес-служба заявила, що, згідно з протоколом, президент нібито мав повне право забрати ручку.

Дивимося відео і посміхаємося:
Originally posted by Дивимося відео і посміхаємося:   Originally posted by   alex_aka_jj   at   нарада alex_aka_jj at нарада

Петров прийшов у вівторок на нараду. Йому там вийняли мозок, розклали по блюдечка і стали їсти, прицмокуючи і взагалі висловлюючи всіляке схвалення. Начальник Петрова, Недозайцев, завбачливо роздав присутнім десертні ложечки. І почалося.

- Колеги, - каже Морковьева, - перед нашою організацією встала амбітне завдання. Нам надійшов на реалізацію проект, в рамках якого нам потрібно зобразити кілька червоних ліній. Ви готові взяти на себе цю задачу?

- Звичайно, - каже Недозайцев. Він директор, і завжди готовий звалити на себе проблему, яку доведеться нести комусь з колективу. Втім, він тут же уточнює: - Ми ж це можемо?

Начальник відділу малювання Сідоряхін квапливо киває:

- Так, звісно. Ось у нас як раз сидить Петров, він наш найкращий фахівець в області малювання червоних ліній. Ми його спеціально запросили на нараду, щоб він висловив свою компетентну думку.

- Дуже приємно, - каже Морковьева. - Ну, мене ви всі знаєте. А це - Леночка, вона фахівець з дизайну в нашій організації.

( Леночка покривається фарбою і зніяковіло посміхається. Вона недавно закінчила економічний, і до дизайну має таке ж відношення, як качконіс до проектування дирижаблів ... )

Відмінну PR-компанію проводить газета "Московские новости".
Не так давно на вулицях Москви з'явилися перетяжки і / або білборди з гострими цитатами відомих людей.
А вчора, нібито з якогось дзвінком зверху, ця реклама була демонтована без пояснення причин.
Цитати дійсно хороші, але скільки людей їх бачили? Я ось їжджу щодня по Москві - жодної не помітив. Хоча цікаву рекламу я помічаю. За інформацією в одній з новин - було всього 4 перетяжки.
А тут, після демонтажу конструкцій через нібито цензурного характеру, взбаламучено весь інтернет. Блоги наповнилися праведним гнівом ...
Молодці рекламщики, що сказати.
А цитати були, наприклад, такі:
"Чесність невіддільна від свободи, як корупція від деспотизму" (с) Анатоль Франс;
"Є легіони шибеників, у яких на мові" держава ", а в думках - пиріг з казенною начинкою" (с) Салтиков-Щедрін;
"Російська історія до Петра Великого - одна Панахида, а після Петра Великого - одна кримінальна
справа "(с) Ф.Тютчев.
"Велика імперія, як і великий пиріг, найлегше об'їдається з країв" (с) Франклін

Звичайно, вона собі уявляла Чехію чи Німеччину, але там ми вже були, і не раз, а ніж різдвяна Відень гірше?
Ви готові взяти на себе цю задачу?
Втім, він тут же уточнює: - Ми ж це можемо?
Цитати дійсно хороші, але скільки людей їх бачили?

Новости