Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Таїланд для росіян - 2019 Відгуки туристів і форум "Їздили-Знаємо!"

  1. 30 днів без візи в Таїланді для росіян
  2. Що треба і не треба для отримання штампа
  3. Як отримують штамп в паспорті на кордоні в Таїланді
  4. Ускладнення при в'їзді в Таїланд
  5. Що робити, якщо хочеться залишитися в Таїланді більше 30 днів
  6. 1. Авіа бордер-ран - 90 днів без візи!
  7. 2. Туристична віза в Таїланд 2 + 1 (60 + 30 днів)
  8. 3. Туристична багаторазова віза до Таїланду на 6 місяців
  9. 4. Студентська віза в Таїланд
  10. 5. Сімейна віза
  11. 6. Сухопутний бордер-ран. Скасували!

Судячи з останніх цінами на поїздки в Таїланд, в найближчі роки самостійних туристів в цій країні буде все більше і більше. Багато з моїх знайомих, які ніколи не були в Таїланді, починають свої розпитування про країну з питання: Чи потрібна росіянам віза в Таїланд? Щоб не повторюватися по кілька разів, спробую зібрати в одному пості все інформацію про візи в Таїланд і як дотриматися всіх правил при в'їзді без візи.

30 днів без візи в Таїланді для росіян

Отже головна відповідь на головне питання: - росіянам віза в Таїланд не потрібна на перебування в країні до 30 днів! Таїланд входить в список безвізових країн , Так що російські туристи можуть перебувати в Таїланді до 30 днів, отримавши в паспорті простий в'їзний штамп. Після цього терміну турист зобов'язаний покинути країну. Саме ця простота і підкорює всіх подорожуючих по Таїланду. До того ж 30 днів - цього цілком достатньо, щоб добре відпочити в Таїланді .

Рада Їздили-Знаємо
Не забудьте при підрахунку 30-ти безвізових днів, що день в'їзду та виїзду вважаються! Тобто, наприклад, ви в'їжджаєте сьогодні в 23-50 - це перший день, а виїжджаєте через 20 хвилин, це буде вже завтра 0-10, другий день. Разом 2 дня.

Що треба і не треба для отримання штампа

ПОТРІБНО:

  1. Щоб отримати в'їзний штамп, потрібен "справний" закордонний паспорт (на момент в'їзду в Таїланд він повинен бути придатним ще не менше ніж на півроку + дві незаштампованние сторінки).
  2. У вас на руках має бути зворотний квиток з Таїланду через 30 днів. Запитувати стали все частіше.
  3. Заповнена імміграційна картка.
  4. Сума готівкою в еквіваленті 20 000 бат на людину - ніколи не бачив, щоб запитували.
  5. Медична страховка - в Таїланді дуже дорога медицина для туристів. Поки що страховка не обов'язкова для проходження кордону, але влада Таїланду збираються ввести це обов'язковим пунктом, тому що дуже багато випадків, коли туристи не в змозі оплатити лікування і дуже довго збирають гроші.

НЕ ПОТРІБНО:

  1. Для в'їзду в Тайланд не вимагають робити спеціальних щеплень.
  2. При в'їзді в Таїланд ніяких зборів з туристів не стягується. Тому не вкладайте гроші в паспорт.

Як отримують штамп в паспорті на кордоні в Таїланді

Ще в літаку перед приземленням в аеропорту туристи отримують на руки подвійну імміграційну картку. Її потрібно заповнити латинськими літерами ось так:

Її потрібно заповнити латинськими літерами ось так:

На фото: заповнення імміграційної картки для безвізового в'їзду в Таїланд

Переклад для заповнення першої частини "Arrival Card" (В'їзна карта):

1. Прізвище як в закордонному паспорті
2. Ім'я як в закордонному паспорті
3. Національність (Russian)
4. Номер вашого закордонного паспорта
5. Адреса в Таїланді (вписати місто і назва готелю)
6. Підпис
7. Пол (зазначити хрестиком)
8. Дата народження
9. Номер рейсу прибуття

Заповнення другої сторони картки ( "Departure Card") також нескладно.

На фото: росіяни по прибуттю в Таїланд отримують штамп в паспорті

Після приземлення в аеропорту Бангкока дотримуйтесь на імміграційний контроль. Тут вас cфотографіруют і ви подасте співробітнику закордонний паспорт і заповнені імміграційні картки. Одну половину офіцер залишає у себе, а іншу повертає. Турист повинен зберігати цю половину до свого відльоту з Таїланду (зазвичай таєць зміцнює цю половинку степлером в паспорті). Усе. Після цієї процедури росіянин отримує штамп в паспорт, який дозволяє залишатися в Таїланді на 30 днів. Щоб уникнути помилки, рекомендую відразу ж перевірити в штампі дату, до якої потрібно виїхати з Таїланду.

Ускладнення при в'їзді в Таїланд

На щастя таких небагато, але все-таки.
1. Імміграційні офіцери дуже не люблять неохайних паспортів, відклеюються фотографій тощо.
2. Якщо ви прибули в Таїланд з країн Африки, можливо, з вами захочуть поговорити про здоров'я.
3. Не губіться, якщо офіцер чомусь захоче уточнити куди саме, з якою метою і на який термін ви їдете в Таїланд.

Що робити, якщо хочеться залишитися в Таїланді більше 30 днів

Після 30 днів в Таїланді в мозку російського туриста цілком передбачувано зріє план "продовження банкету". Отже, що робити якщо хочеться залишитися в Таїланді довше ніж місяць? Варіантів тут небагато.

1. Авіа бордер-ран - 90 днів без візи!

Якщо вилітаєте в іншу країну і повертаєтеся на літаку - отримуєте штамп на 30 днів. Мені найбільше подобається літати в Сінгапур або Куала Лумпур . Однак, робити це краще не більше 2-3 разів на рік, інакше прикордонник, оцінивши ваші численні попередні штампи, може і відмовити.

Якщо хочеться залишитися в Таїланді більше, ніж на 30 днів, то краще зробити візу одним з ніжеперчісленних способів:

2. Туристична віза в Таїланд 2 + 1 (60 + 30 днів)

Отримати в Москві або поїхати в одну з сусідніх країн (Малайзія, Гонконг, Лаос) і там в тайському консульстві отримати одноразову тримісячну (2 + 1) візу в Таїланд. Що означає 2 + 1? Віза видається на 60 днів (2 міс.), Але після 60 днів її можна продовжити вже в Таїланді ще на 30 днів (+1).
Майте на увазі, що віза одноразова, тобто якщо ви виїхали з країни, наприклад, через 35 днів, то віза анулюється.
До речі, в Малайзії отримання тайської візи в Куала-Лумпур трохи ускладнили, тому рекомендую почитати як отримати візу на Пенанге - цей спосіб працює на 100%.

3. Туристична багаторазова віза до Таїланду на 6 місяців

Для її отримання необхідно пред'явити нотаріально завірену довідку з банківського рахунку, що за останні 6 місяців на вашому рахунку залишок був не менше 6 тис. Євро щомісяця. Це не помилка - 6000 євро щомісяця (причому, раніше було в доларах, тепер зробили в євро). простіше отримати шенгенську візу на 5 років :)

4. Студентська віза в Таїланд

Записатися на навчання на курси тайської кухні, тайської мови, школу муай-тай або на буддійські семінари, щоб отримати навчальну річну тайську візу. З мінусів - доведеться реально вчитися, - будуть перевірки :)

5. Сімейна віза

Треба одружитися на тайці або вийти заміж за тайця.

6. Сухопутний бордер-ран. Скасували!

Ще пару років тому можна було запросто робити Бордер-Рани (Border-Run) - нескінченні щомісячні виїзди і в'їзди в Таїланд з сусідніх країн (В'єтнам, Лаос, Бірма, Малайзія). Зараз все змінилося. Офіційно сухопутні бордер-рани скасували. Неофіційно іноді трапляється, що при повторному перетині кордону дають штамп на 15 днів і навіть на 30, але можуть і відмовити.

Тут ми розглянули найбільш прості і доступні типи віз в Таїланд. Є ще різні типи віз і правила, які постійно змінюються, тому дивитися актуальну інформацію краще на офіційному сайті .

Як би там не було, Таїланд - безвізова країна для росіян, тому якщо починаєте освоювати самостійні подорожі , Починайте їх саме з Таїланду :) Удачі!

Друзі, приєднуйтеся до нас в Друзі, приєднуйтеся до нас в   -   Facebook   або   Vkontakte   або   Однокласники   - обмінюємося досвідом, видаємо Лайфхак, розповідаємо про поточні знижки - Facebook або Vkontakte або Однокласники - обмінюємося досвідом, видаємо Лайфхак, розповідаємо про поточні знижки! А також фотки і поради мандрівникам в Інстаграм і Telegram .
← Жми «Подобається» і читай нас у Фейсбуці

Отже, що робити якщо хочеться залишитися в Таїланді довше ніж місяць?
Що означає 2 + 1?

Новости