Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Марокко для білорусів і українців в 2019 році

  1. Особливості оформлення дозволу для українців
  2. Оформлення візи для білорусів
  3. вартість візи
  4. Особливості проходження митного контролю

Як оформляється віза в Марокко для білорусів і українців, і потребують взагалі громадяни цих країн у візах? Підвищеним інтересом серед жителів СНД сьогодні користується Африканська держава під назвою Марокко. Жителів України і Білорусі залучають відмінні пляжі, цікаві як штучні, так і природні пам'ятки. Дуже багатьох приваблює оригінальне поєднання арабських держав і африканської екзотичної родзинки. Але кожен мандрівник задає питання, чи потрібна віза в Марокко і як оформляється віза в Марокко для українців і для білорусів.

Але кожен мандрівник задає питання, чи потрібна віза в Марокко і як оформляється віза в Марокко для українців і для білорусів

Особливості оформлення дозволу для українців

В Україні, в Києві знаходиться Посольство Королівства Марокко, куди необхідно звернутися для отримання інформації про те, як може бути отримана віза в Марокко. Воно знаходиться за адресою вул. Федорова, 12. Але не варто йти туди без попередження.

Увага! Краще завчасно зв'язатися з представником посольства і записатися на прийом.

Для громадян України віза, яку вам видадуть в разі вдалої подачі документів, діє 30 днів. Отже, ось які документи потрібно зібрати і подати в посольство для отримання візи українцям.

  1. В першу чергу подається анкета.
  2. Посвідчення особи. Знадобиться як оригінал, так і ксерокопії всіх сторінок, на яких є позначки.
  3. Закордонний паспорт. Але і тут є одна умова. Його термін дії не повинен становити менше 90 днів. Також потрібна його ксерокопія і документ в оригіналі.
  4. Дві кольорові фотографії розміром 4 на 3 см. Причому фото повинні повністю відповідати вимогам, встановленим у цій країні.
  5. Копія ідентифікаційного коду.
  6. Бронь готелю, в якому громадянин буде жити.
  7. Копії наявних авіаквитків.
  8. Підтвердження фінансового забезпечення.
  9. Страхування.

Також є правила для неповнолітніх дітей, які виїжджають за країну без супроводу батьків. Їм необхідно з собою мати додаткові документи, які підтверджують, що його опікуни дозволили виїзд.

Оформлення візи для білорусів

Щоб провести час в Марокко, громадянам Білорусі також необхідно зібрати і подати весь пакет документів Щоб провести час в Марокко, громадянам Білорусі також необхідно зібрати і подати весь пакет документів. Зібраний пакет документів можна подати як самостійно, так і через довірену особу. Якщо ви вирішили отримати її самостійно, то потрібно орієнтуючись на список зібрати весь пакет документів і переслати їх в посольство Королівства Марокко. Для громадян Білорусії воно знаходиться в Москві, вулиця Коровій Вал, 7. Не варто шукати посольство на території РБ. Саме тому про всі папери потрібно подбати заздалегідь. Краще відразу зв'язатися з працівниками посольства і уточнити список.

Оформити необхідну візу також можливо і за допомогою посередника. Тоді туристична компанія отримує ваш пакет документів і повністю бере на себе контроль подальшого оформлення. Білорусам туристична віза оформляється на 21 день. Щоб громадянину Білорусі отримати візу, яка дозволяє в'їзд в Марокко, потрібно оформити наступні документи:

  • Оригінал посвідчення особи. Він обов'язково повинен бути дійсним щонайменше півроку до терміну поїздки. Для оформлення паспорта слід подати без обкладинки;
  • Ксерокопії кожної зі сторінок паспорта, на якій є позначки;
  • 2 кольорові фотографії розміром 5 * 4;
  • Опитувальний лист спеціального для Шенген формату, заповнений в двох варіантах, в ньому міститься особиста інформація про власника паспорта;
  • Довідка, отримана роботи, оформлена на спеціальному бланку організації;
  • Оригінал і копія квитків на літак або документи, що підтверджують їх бронювання, а крім цього оригінал і копії запрошення або підтвердження броні в готелі.

Для неповнолітніх туристів знадобиться також наступний пакет документів:

  1. Свідоцтво про народження;
  2. Дозвіл батьків на виїзд, завірене в органах нотаріуса;
  3. Документи, що доводять ступінь споріднення;
  4. Довідка з навчання.

Увага! Якщо в'їзд на території Марокко відбувається на поромі з країн Шенген зони, то можуть бути додаткові візові умови. Зокрема потрібні візи дворазового і багаторазового зразка. Якщо однією з них не буде, то це може стати причиною відмови в дозвіл на перетин кордонів країни.

вартість візи

вартість візи

Вартість, яку доведеться заплатити за консульський збір при оформленні візи становить:

  • Громадяни РБ повинні заплатити 80 у.о .;
  • Українці повинні будуть заплатити 212 гривень.

У випадках, коли оформлення візового документа відбувається через туристичну фірму, то вартість залежить багато в чому від його вимог і, швидше за все, буде вище. Також багато що залежить від візових термінів. Чим швидше потрібен документ, тим відповідно більше доведеться за це заплатити.

Компанія, яка виступає при оформленні документа в ролі посередника, має право вимагати встановлену їй самій суму за надані послуги. Зате обов'язковим особистим відвідуванням посольства Марокко можна знехтувати. Всіма подібними питаннями займеться організація посередник.

Особливості проходження митного контролю

Туристи, які провозять із собою певний багаж, повинні пам'ятати про те, що деяким речі провозити на територію країни строго заборонено. Наприклад, зброя, наркотичні речовини, продукти харчування і деякі предмети.

Провозити на територію країни валюти іноземних країн не заборонено. Але на території королівства допускається розрахунок тільки за дирхами (національна валюта Марокко).

Бажано міняти валюти в офіційних обмінних пунктах. В іншому випадку є ймовірність, що обдурять або зроблять обмін за невигідним курсом. Алкоголь дозволено ввозити тільки в невеликих кількостях для свого особистого користування. Сигари дозволено ввозити в кількості не більше 50-ти штук, а звичайні сигарети в кількості 20-ти штук.

Схожі статті

Новости