Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза в Малайзію

  1. безвізовий в'їзд
  2. Продовження перебування в імміграційному офісі
  3. Продовження в'їзного штампа
  4. Продовження візи
  5. Візаран
  6. Перевищення терміну перебування в країні
  7. В'їзд до Малайзії з дітьми
  8. транзит
  9. ***

Малайзія для мене це абсолютно інша Азія: чиста, розвинена, доглянута і багата, але тим не менше володіє своїм неповторним колоритом. З перших хвилин після приземлення я була вражена тим, як вдало технічний прогрес тут поєднується з давніми традиціями, як скляні висотки потопають у зелені парків і тропічних рослин.

Тут як в калейдоскопі змішалися релігії, звичаї, кухні безлічі культур і вийшов надзвичайно прекрасний мікс, який нікого не залишить байдужим.

Тут як в калейдоскопі змішалися релігії, звичаї, кухні безлічі культур і вийшов надзвичайно прекрасний мікс, який нікого не залишить байдужим

Не варто забувати і про дивовижної краси природу з її багатою різноманітністю. Тут є блакитні пляжі, відокремлені острова, гори, покриті густими джунглями, водоспади, озера і багато іншого! Я впевнена, що будь-який тут знайде, чим себе потішити і як провести час. У моєму випадку, Малайзія виявилася тим місцем, куди я з радістю повертаюся знову і знову. Перше моє подорож відбулася в 2013 році, і з тих пір кожен рік ми з чоловіком так чи інакше опиняємося в цій країні.

Перше моє подорож відбулася в 2013 році, і з тих пір кожен рік ми з чоловіком так чи інакше опиняємося в цій країні

Багато в чому цьому сприяє доступність країни у візовому плані. Можливо, з цієї статті ви почерпнете те, про що раніше не знали. А тепер я хочу поділитися інформацією про те, як потрапити в цю казку і продовжити перебування в ній.

безвізовий в'їзд

На радість багатьох мандрівників Малайзія - одна з небагатьох країн, доступна для відвідування без візи, паперової тяганини і пов'язаних з цим витрат. Туристична поїздка для громадян Росії, України, Білорусі, Казахстану та інших країн СНД терміном до 30 днів потрапляє під категорію безвізового в'їзду і не потребує оформлення жодних документів. Саме це і підштовхнуло нас вперше відвідати Малайзію майже 4 роки тому.

Ми з задоволенням виявили, що при перетині кордону досить пред'явити дійсний закордонний паспорт і заповнену міграційну картку (яку видають в літаку або після прибуття в аеропорт). Після чого працівник паспортного контролю зніме відбитки пальців і поставить ось такий штамп про в'їзд абсолютно безкоштовно. Ми з задоволенням виявили, що при перетині кордону досить пред'явити дійсний закордонний паспорт і заповнену міграційну картку (яку видають в літаку або після прибуття в аеропорт)

Про всяк випадок будьте готові пред'явити зворотні квитки і підтвердження наявності у вас достатньої кількості коштів для перебування в країні, це може бути виписка з банку або готівкові з розрахунку 500 доларів на людину. Хоча ця вимога є чистою формальністю, і на практиці вищеперелічене нам жодного разу це не знадобилося (а ми перетинали малайзійській кордон 7 разів!), Але краще бути готовим до всього.

Як бачите, завдяки такій візовій політиці, запросто можна отримати шанс провести місяць під малайзійським сонечком. Особисто для нас можливість безвізовий в'їзду це величезний плюс, який істотно полегшує процес підготовки до поїздки і часто схиляє чашу терезів саме на користь цієї держави.

Якщо ви хочете отримати туристичну візу на термін, що перевищує 30 днів, тоді вам варто звернутися в консульство. У Малайзійський консульстві в Москві з мінімальним набором документів можна відкрити одноразову двомісячну візу.

Така віза називається VWTR (Visa Without Reference). Головна її перевага в тому, що на місці її можна продовжити ще на 2 місяці, тобто максимальний термін перебування в країні складе 4 місяці. Такий варіант ідеально підійде любителям зимувати в теплих країнах.

На жаль, мені не доводилося стикатися з оформленням VWTR на особистому досвіді, а офіційний сайт особливо тямущою інформації не дає, тому я рекомендую дзвонити безпосередньо в посольство і дізнаватися подробиці у уповноважених осіб. Від інших мандрівників мені вдалося дізнатися, що набір документів для оформлення двомісячної малайзійської візи такий:

  • Закордонний паспорт.
  • Копії всіх заповнених сторінок внутрішнього паспорта.
  • Заповнена англійською анкета.
  • Дві кольорові фотографії розміром 3х4.
  • Квиток в обидва боки або квиток, який підтверджує виліт в третю країну, і віза в разі потреби.
  • Бронь готелю на період вашого перебування або запрошення від жителя Малайзії / університету / роботодавця.
  • Консульський збір 10 USD.

Посольство Малайзії в РФ знаходиться за адресою: м Москва , Вул. Мосфільмовская д.50. Працює по буднях з 9:00 до 17:00, прийом документів ведеться до 13:00. Нижче на карті можна подивитися його розташування. Посольство Малайзії в РФ знаходиться за адресою: м   Москва   , Вул

Найближче за все знаходиться поки ще будується станція метро Мінська, дорога від неї незабаром займе хвилин 20.

Зв'язатися з консульством можна за номерами: +7 (495) 1471512; +7 (495) 1471514; +7 (495) 1471523. Якщо ви плануєте оформлення малайзійської візи за кордоном, є можливість звернутися в консульства, розташовані в третіх країнах, але список документів може відрізнятися, тому потрібно запитувати інформацію у консульства в тій країні, де збираєтеся подавати документи на розгляд. Детальніше подивитися розташування Малазійських Консульств в інших країнах можна тут .

В'їжджаючи в країну по довгостроковій візі, необхідно вказати працівникові паспортного контролю на наявність візи, щоб він поставить відповідний штамп, який дозволяє перебувати в країні 60 днів, а не 30, як щодо безвізового в'їзду.

Продовження перебування в імміграційному офісі

З власного досвіду знаю, що на відпочинку час пролітає непомітно. Що ж робити, якщо їхати зовсім не хочеться? Офіційно продовжити свою відпустку в Малайзії можна, звернувшись до місцевого імміграційний офіс. Нижче я розповім про те, як продовжити в'їзний штамп і візу.

Нижче я розповім про те, як продовжити в'їзний штамп і візу

Продовження в'їзного штампа

За деякими даними, в'їзний штамп, який ставиться при безвізовий перетин кордону, може бути продовжений ще на місяць. Я не даю вам стовідсоткової гарантії, що це спосіб працює, але якщо у вас є бажання і пару вільних годин спробувати можна, раптом пощастить. Для продовження необхідно ближче до закінчення терміну вашого перебування звернутися до місцевого immigration office, де доведеться пройти співбесіду англійською та пояснити, з якою метою воно вам необхідно. Правильніше за все буде робити упор на те, що вам дуже сподобалася країна і відведених 30 днів виявилося недостатньо для того, щоб оглянути бажане. Плюсом буде, якщо ви надасте готовий маршрут і покажете добре знання багатств і пам'яток Малайзії. Вартість цієї послуги становитиме 10 $. Однак імовірність того, що ваш в'їзний штамп продовжать, досить низька, а якщо і продовжать, то всього один раз. Тому якщо ви в'їхали не по візі, а отримали друк після прибуття, нижче читайте про візаран, який я вважаю більш дієвим способом в даному випадку.

Продовження візи

Ті мандрівники, які перед відвідуванням Малайзії отримували візу на 60 днів через Консульство, мають повне право після прибуття в країну запитувати в міграційній службі одноразове продовження на такий же термін. Для цього знадобиться паспорт, міграційна картка, зворотний квиток, оплата сервісного збору 10 $ і заповнена форма, яку видадуть на місці. В цьому випадку з візою продовження ставлять набагато охочіше, тому проблем бути не повинно. Однак я все-таки раджу підготувати переконлива розповідь про те, чому ви хочете затриматися довше.

Візаран

Для тих, хто не хоче морочитися з візами і звертатися в офіційні служби, є ще один хитрий спосіб продовжити своє перебування в країні - візаран. Щоб було зрозуміліше, він має на увазі виїзд до сусідньої держави на короткий час і оформлення нового в'їзного штампа при повторному перетині кордону. Таким чином можна продовжити свою відпустку ще двічі. Тобто в сумі вийде провести в Малайзії 3 місяці, і якщо ви дійсно турист, а не нелегальний робочий, то цього часу більш ніж достатньо. По землі виїжджати найзручніше в сусідні Таїланд і Сінгапур . Але при бажанні можна відвідати і інші країни Південно-Східної Азії, адже в Куала-Лумпурі знаходиться найбільший хаб лоукостера Air Asia, і завжди є можливість злітати в сусідні країни за смішною ціною, при цьому в багато країн візи ставляться в готелі або їх можна замовити через інтернет.

Щоб не викликати у імміграційної служби підозр, найкраще провести на території сусідньої держави кілька днів, та й взагалі, чим більше тим краще. Мені доводилося вдаватися до візарану лише одного разу, і ніяких проблем не було, виїхала на поромі з Лангкаві на тайський До Липі, відпочила там тиждень і повернулася до Малайзії, що може бути простіше?

Перевищення терміну перебування в країні

Як би там не було, не зловживайте малайзійським гостинністю, пам'ятайте, що тут діють суворі закони. Якщо з якої-небудь причини ви не покинули країну в термін, потрібно при першій же можливості звернутися в імміграційний офіс. Там необхідно буде пояснити причину затримки, пред'явити квиток підтверджує ваш швидкий виліт з країни і оплатити штраф. За кожен день перебування понад відведених 30 днів нараховується пеня в розмірі 10 $. Якщо ви прострочили своє перебування більше ніж на місяць, то заплатити доведеться вже 1000 $, а це чимала сума, погодьтеся. До речі, не варто думати, що з простроченим перебуванням можна легко покинути країну, таку людину просто не пропустять на паспортному контролі в аеропорту. Мало того що все одно доведеться заплатити штраф, так ще і є ризик бути депортованим, можливо, навіть без права в'їзду. Тому краще спочатку владнати формальності в імміграційному відділі за місцем перебування, а потім вирушати в аеропорт. Як би там не було, не зловживайте малайзійським гостинністю, пам'ятайте, що тут діють суворі закони

В'їзд до Малайзії з дітьми

Що стосується відвідин Малайзії з дітьми, тут все теж досить просто. Процедура така ж, як і для будь-якої іншої країни. Якщо дитина вписана в паспорт одного з батьків, то він отримує дозвіл на в'їзд на підставі цього документа. При оформленні візи або запрошення з малайзійської сторони дитина також повинна бути вписана туди. Для дитини, що подорожує зі своїм паспортом, процедура така ж, як і для дорослого. Але при проходженні паспортного контролю необхідно пред'явити документ, що підтверджує спорідненість (свідоцтво про народження, не завадить мати нотаріально завірений переклад на англійську). Якщо поїздка проходить з одним з батьків, для дітей, які не досягли повноліття, потрібно нотаріально завірена письмова згода другого з батьків. У разі якщо дитина подорожує без батьків, необхідно супровід дорослого, на якого буде оформлена довіреність та письмовий дозвіл на виїзд від обох батьків. Всі документи мають бути нотаріально засвідчені.

транзит

Для транзиту через Малайзію громадянам РФ і СНД віза не потрібна. Якщо за умовами квитка ви не будете залишати транзитної зони, то навіть штамп в паспорт не ставиться. На пасажирів з двома роздільними квитками поширюються умови безвізового в'їзду. Неважливо, чи будете ви виходити в місто чи ні, штамп в паспорт все ж поставлять.

***

На цьому все, приємних подорожей!

Що ж робити, якщо їхати зовсім не хочеться?

Новости