Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза нареченої в США для громадян України, Росії, Болорусов

  1. Що таке віза нареченої?
  2. порядок оформлення
  3. документація
  4. Поради з поведінки на співбесіді
  5. Найбільш ймовірні причини відмови

У житті нерідко бувають ситуації, коли одружуються громадяни різних держав. Даний процес, як правило, пов'язаний з додатковим збором документів і тривалим оформленням. Наприклад, щоб узаконити свої стосунки з американцем або американкою потрібна віза нареченої або нареченого США, яка видається особам, які бажають виїхати до своєї другої «половинки». У житті нерідко бувають ситуації, коли одружуються громадяни різних держав

Не важливо яка відстань між вами, люблячі люди завжди придумають спосіб бути разом.

Що таке віза нареченої?

По-іншому віза нареченої позначається K1 або K2. Друга оформляється, коли у одержувача вже є дитина, якій не виповнилося 21 року, і він не перебуває в шлюбі.

Друга оформляється, коли у одержувача вже є дитина, якій не виповнилося 21 року, і він не перебуває в шлюбі

Віза нареченого / нареченої К1 в США.

Важливо знати, що тільки ці два типи дозволів дозволяють офіційно укласти шлюб з громадянином або громадянкою Америки з відповідним документальним підтвердженням.

порядок оформлення

Слід враховувати, що віза K1 в США є своєрідною гарантією, що громадянин або громадянка Америки несе відповідальність за запрошуючої сторони. Перший крок для її оформлення - це подача петиції (форма I-129F) і оплата грошового збору. Клопотати мають право тільки громадяни, які мають американське підданство, і тільки перебуваючи в межах своєї держави.

Важливим моментом є правильне заповнення всіх граф клопотання. Особливо це стосується коректного написання прізвищ та інших паспортних даних. Обов'язково в ній повинні бути вказані і діти (при їх наявності) незалежно від того будуть вони виїжджати в США чи ні. Слід розуміти, що твердження петиції не рахується аргументом для видачі відповідного дозволу.

Якщо при перевірці заповнених даних в американському візовому центрі будуть виявлені навіть незначні помилки, то процес може дуже сильно затягнутися і швидко емігрувати в США з Росії не вийде. Якщо ж все виявиться в порядку, то весь пакет передають представникам консульства. На офіційному сайті можна побачити, як виглядає американська віза і приклад заповнення форми I-129F.

На офіційному сайті можна побачити, як виглядає американська віза і приклад заповнення форми I-129F

Віза К2 в США.

Наступний крок - інтерв'ю в консульстві. Для громадян України - в Києві, Росії - в Москві, для Білорусів - в Мінську. Затверджене клопотання дійсно протягом 4-х місяців, протягом яких необхідно отримати K1 або K2. Але представники посольства можуть збільшити термін дії. Дізнатися про її статус завжди можна на порталі USCIS або у працівників посольства.

Форма I-129F.

За цей час потрібно зібрати весь пакет документації та записатися на співбесіду в американське посольство по телефону або через офіційний сайт. При цьому на руках повинен бути діючий закордонний паспорт. Важливо дотримуватися всіх вимог, що пред'являються до документації.

Під час проходження співбесіди можуть запросити додаткові довідки, виписки або ще що-небудь, наприклад, переклад певного документа. Все це надається вже після проходження інтерв'ю.

Після проходження даного етапу на руки повертаються всі оригінали документів, що подаються, за винятком довідок про пройдений медогляд. Де проходити і подробиці процедури медичного огляду будуть вказані в інформаційному пакеті, доставленому з посольства.

Форма DS-156K.

Також необхідно мати підтвердження про зроблені щеплення. У ньому ж будуть знаходитися і 2 анкети, які необхідно буде заповнити і надати на інтерв'ю. На підставі останніх видається форма DS-156 (неімміграційною). Також необхідно мати з собою 2 фотографії, форму KEV-1, першу частину анкети для DS-230 (міграційна) і анкету для DS-156K - віза K1.

Після збору всієї необхідної документації можна записуватися на співбесіду. У призначений день слід прибути в посольство і пред'явити свій закордонний паспорт. Після здійснюється перевірка. На співбесіді необхідно присутність дітей, якщо їм виповнилося 14 років і більше.

Вся подається документація повинна бути представлена ​​англійською мовою і нотаріально завірена.

Форма DS-230.

Одним з найважливіших умов отримання відповідного дозволу нареченій є фінансова спроможність та незалежність вимагає вжиття боку. Це повинно бути офіційно підтверджено і надано службовцям консульства.

Підтвердженням можуть бути:

  • виписки з фінансових рахунків;
  • податкова декларація;
  • зарплатна відомість, передана в електронному листі або по факсу.

Важливо під час інтерв'ю з офіцером консульства довести реальність намірів майбутнього подружжя одружитися. Тому відповідати на питання необхідно правдиво, коли і де познайомилися, коли вирішили узаконити свої стосунки і за яких обставин. Також необхідно надати докази, що відносини між потенційними подружжям були протягом останніх 2-х років.

Також необхідно надати докази, що відносини між потенційними подружжям були протягом останніх 2-х років

Любов не має меж і мовних бар'єрів.

При позитивному рішенні, в паспорт ставиться віза нареченої США, а решта документація запечатується і відправляється кур'єрською поштою. Її потрібно пред'явити разом із закордонним паспортом при проходженні митного контролю в аеропорту.

У разі отримання негативної відповіді, дається обгрунтування і список необхідних довідок і свідоцтв, які потрібно підготувати і пред'явити на повторному інтерв'ю, вказується, через який час можна буде пройти нове співбесіду.

У разі отримання негативної відповіді, дається обгрунтування і список необхідних довідок і свідоцтв, які потрібно підготувати і пред'явити на повторному інтерв'ю, вказується, через який час можна буде пройти нове співбесіду

Ніякі бюрократичні перепони не зможуть встояти, якщо двоє люблять один одного.

документація

Щоб оформити відповідний дозвіл нареченій або нареченому потрібно зібрати певні документи:

  • паспорта (цивільний і закордонний);
  • при наявності дітей, відповідні проїзні документи або паспорта;
  • свідоцтво про народження;
  • дозвіл від батька, що залишається на батьківщині, завірена нотаріально, ксерокопія його паспорта (тільки першої сторінки);
  • свідоцтво про шлюб, довідка про зміну прізвища;
  • свідоцтво про розлучення (якщо кілька, то по кожному з них);
  • довідка, що підтверджує відсутність судимості, як у майбутнього подружжя, так і у їхніх дітей;
  • довідку про відсутність інфекційних та інших небезпечних захворювань;
  • підтвердження фінансової спроможності приймаючої сторони зі Сполучених Штатів;
  • документальне підтвердження бажання вступити в шлюб.

Поради з поведінки на співбесіді

Оформлення дозволу багато в чому залежить від правильності заповнених анкет, повноти зібраних документів і, звичайно ж, від особистої бесіди з офіцером консульської служби.

Оформлення дозволу багато в чому залежить від правильності заповнених анкет, повноти зібраних документів і, звичайно ж, від особистої бесіди з офіцером консульської служби

Весілля в Нью-Йорку.

Тому дуже важливо «правильна» поведінка під час інтерв'ю:

  1. Зовнішній вигляд. Не рекомендується одягати викликають, яскраві і вульгарні наряди. Все-таки це офіційна установа.
  2. Під час бесіди відповідати чітко і спокійно. Бажано довго не роздумувати над відповідями.
  3. По можливості відповідати правдиво.

Найбільш ймовірні причини відмови

Як показують статистичні дані, відмови при оформленні візи нареченого / нареченої США трапляються набагато рідше, ніж при отриманні інших видів. Але бажано все одно заздалегідь знати основні причини.

Ось деякі з них:

  • неправильна лінія поведінки під час співбесіди (довгі роздуми, метушливість, нервозність і інші);
  • некоректно заповнені анкети;
  • документи зібрані не в повному обсязі;
  • неточності перекладу;
  • якщо знайомство відбулося через шлюбне агентство, то додаткових питань не уникнути. Якщо знайомство через інтернет - то все нормально;
  • можуть викликати підозри велика різниця у віці;
  • наявність судимості;
  • відсутність особистих зустрічей протягом останніх 2-х років;
  • підозри в проституції та інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Багатьох громадян Європи цікавить шенгенська віза на 5 років. Найчастіші питання: як і де її отримати, які переваги вона дає. Поняття зони шенгену сформувалося ще в кінці минулого століття, тоді між державами ЄС було ...

Однією з найпопулярніших і привабливих країн для емігрантів є Америка. Тут відмінний рівень життя і заробітку, є багато перспектив для навчання, працевлаштування як висококваліфікованим фахівцям, так і представникам менш оплачуваних професій. Для жителів з ...

Що таке віза нареченої?
Що таке віза нареченої?

Новости