Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза на Кіпр для білорусів: чи потрібна, як отримати в 2019 році

  1. Хто зможе відвідати Кіпр без спеціальної візи?
  2. Як отримати візу?
  3. Віза для неповнолітніх
  4. Хто не зможе отримати національну кіпрську візу?
  5. Де отримати національну візу?

Чи потрібна віза на Кіпр для білорусів? Кіпр вже кілька років займає місце в топі найпопулярніших місць відпочинку громадян СНД, в тому числі і жителів Білорусі. При виборі мета відпочинку в 2019 році багато хто орієнтується на можливість відвідати відомі курорти в безвізовому режимі або, принаймні, з мінімальними витратами часу і коштів на одержання дозволу. Чого варто уникати, щоб не втратити право в'їзду на Кіпр в майбутньому?

Чого варто уникати, щоб не втратити право в'їзду на Кіпр в майбутньому

Хто зможе відвідати Кіпр без спеціальної візи?

Кіпр має особливий візовий режим, це пов'язано з тим, що в 70-х роках ХХ століття частина острова була окупована турецькою армією, Північний Кіпр був відділений від південної його частини. Північний Кіпр не був визнаний суверенною державою жодною країною світу за винятком Туреччини, а тому ні Білорусь, ні Росія не мають дипломатичних представництв в цьому регіоні і офіційно не підтримують туризм своїх громадян на цих територіях.

Зовсім інша ситуація з Південним Кіпром. Консульській установі цієї держави видають національні візи іноземним громадянам, які бажають відвідати країну. При цьому влада Кіпру вже кілька років прагнуть зробити його повноцінним учасником Шенгенської Угоди. Одним з кроків на шляху до цього стало рішення скасувати національні візи для іноземців мають багаторазові шенгенські візи відкриті в будь-якому консульстві країн учасниць. Однак, відвідати з національної кіпрської візі шенгенські країни досі не можна.

Увага! У 2019 по шенгену білоруси зможуть перебувати на Кіпрі весь час дії візи.

Як отримати візу?

Якщо можливості або бажання займатися відкриттям шенгену немає, а поїздка потрібна, то можна без особливих труднощів отримати кіпрську візу. Для цього достатньо звернутися в місцеве консульство і мати при собі:

Для отримання візи на Кіпр в 2019 році білорусам в офіційне диппредставництво необхідно надати наступний перелік документів:

  1. Для працюючих потрібна довідка з місця роботи про розмір доходів і займаної посади.
  2. Для індивідуальних підприємців буде потрібно свідоцтво про реєстрацію як ІП, ліцензія, довідка про сплату податків, наявності або відсутності заборгованості по ним.
  3. Пенсіонери пред'являють пенсійне посвідчення, довідка про розмір пенсії та спонсорську лист, підтвердження спорідненості ос спонсором;
  4. Студенти надають студентський квиток, також потрібна довідка з деканату, спонсорський лист і документ, що підтверджує спорідненість зі спонсором.

Для поїздки на запрошення рідних або друзів в 2019 році буде потрібно саме запрошення та документ, що засвідчує особу. Якщо запрошення виходить не від грека, то буде потрібно підтвердити законність його проживання на Кіпрі.

Доведеться підписати міграційні правила і сплатити консульський збір у розмірі 20 євро за одноразову або 60 євро якщо потрібна багаторазова або довгострокова віза.

Віза для неповнолітніх

Для поїздки на Кіпр в 2019 році потрібна віза незалежно від віку. Діти повинні отримати власне дозвіл. Для цього додатково буде потрібно:

Хто не зможе отримати національну кіпрську візу?

Одним з найпоширеніших підстав для відмови в національній кіпрської візі стала наявність в закордонному паспорті відмітки про відвідування Північного Кіпру. Але і в 2019 році туризм в цю частину острова вельми популярний. Звичайно, там не знайти такого високого рівня сервісу як в південних готелях, зате його вартість на кілька порядків доступніше, а море залишається тим же, плюс доступні ціни на турецьких ринках з місцевим колоритом і товарами з національною родзинкою.

Увага! Якщо вирішено в 2019 році відвідати Північний Кіпр, а в майбутньому і південну частину острова, то варто попросити прикордонників ставити штамп в спеціальний вкладиш в закордонний паспорт, зазвичай до цього ставляться з розумінням і виконують побажання.

Не варто намагатися відвідати Південний Кіпр з північного боку острова, це може скінчитися депортацією і забороною на в'їзд. При цьому відвідати Північний Кіпр, відпочиваючи в південній частині, цілком можливо. Після падіння Берлінської стіни Нікосія залишається єдиною розділеною європейською столицею. У зеленій зоні є кілька КПП, і при наявності кіпрської візи цілком можна прогулятися по турецьким ринків на півночі.

Де отримати національну візу?

Білоруси можуть оформити національну візу в місцевому консульстві

  • Почесне консульство Республіки Кіпр

Адреса: Мінськ, вул. Одоєвського, 131.

Офіційного сайту немає, всі виникаючі питання, можна поставити за телефоном.

Телефон для довідок: +375 17 259-11-49, +375 17 259-11-48.

Графік роботи: по буднях з 10.00 до 16.00. перерва з 13.00 до 14.00

Громадяни Республіки Білорусь, законно проживають на території Росії в 2016 році можуть подавати документи на відкриття кіпрської візи в консульських органах Кіпру в РФ. Для цього потрібно пред'явити документ, що підтверджує законність їх проживання в країні.

  • Посольство Республіки Кіпр

Посольство Республіки Кіпр

Адреса: Москва, вул. Кухарський, д. 9

Телефон для довідок: 8 (499) 575-03-10

Графік роботи: по буднях з 9.30 до 16. 30

  • Генеральне консульство Республіки Кіпр в Санкт-Петербурзі на проспекті Чернишевського, д.17

Телефон для довідок: 8 (812) 456-22-55

Хто зможе відвідати Кіпр без спеціальної візи?
Як отримати візу?
Де отримати національну візу?
Чи потрібна віза на Кіпр для білорусів?
Чого варто уникати, щоб не втратити право в'їзду на Кіпр в майбутньому?
Хто зможе відвідати Кіпр без спеціальної візи?
Як отримати візу?
Де отримати національну візу?

Новости