Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза на Балі. Різні типи індонезійських віз.

  1. Ну а тепер про кожну індонезійської візі докладно:
  2. Перебування на Балі менше двох місяців. Термін дії: 30 днів + можливо 1 продовження ще на 30 днів
  3. Тривале перебування на Балі по візі VOA:
  4. Для тих, хто хоче провести на Балі до 180 днів (півроку). Ця віза не дозволяє працювати або займатися...
  5. Можливість жити на Балі за офіційною візі, якщо тобі більше 55 років і у тебе є рахунок в банку.
  6. Інтерв'ю про візи з Вальтером Лехманн з агентства БаліБізнесКонсалтінг:

Для туристів не потрібна віза в Індонезію

Якщо ви летите на Балі на термін менше місяця, то по прильоту вам поставлять штамп на 30 днів. Нічого спеціально робити для цього не треба. Таку безкоштовну візу по прильоту видають громадянам дуже багатьох країн, включаючи РФ і країни СНД. Продовжити таку візу можна! Список візових правил для різних національностей можна тут подивитися.

Якщо ви хочете пробути на Балі більше 30 днів - потрібна спеціальна віза

А тепер для тих, хто цікавиться, які ще візи на Балі є і за якими візами можна перебувати на Балі довго.

Найпоширеніший варіант перебувати на Балі довго: це отримати соціальну візу і перебувати по ній півроку, потім вилетіти з Індонезії, отримати знову соціальну візу і повернутися назад на Балі. Соціальну візу треба заздалегідь отримувати в посольстві Індонезії в своїй країні.

Другий менш поширений варіант: прильоту вийти платну візу по прильоту, яка видається на 30 днів і яку можна один раз продовжити ще на 30 днів, разом всього 60 днів, два місяці можна перебувати на Балі. Після закінчення терміну полетіти на 1 день в Куала-Лумпур (або куди завгодно), повернутися тим же днем ​​і заново попросити платну візу по прильоту. І так ще 60 днів. І потім знову полетіти і так далі до нескінченності.

Ну а тепер про кожну індонезійської візі докладно:

Перебування на Балі менше двох місяців. Термін дії: 30 днів + можливо 1 продовження ще на 30 днів

Індонезійську візу ви отримаєте після прильоту, в аеропорту в Джакарті або в Денпасарі, вам треба буде оплатити вартість індонезійської візи і вам вклеїти візу в паспорт. Така віза називається Visa-On-Arrival (VoA) і термін її дії 30 днів. Особливих питань вам не поставлять, головне точно знати, де ви будете проживати на Балі, скільки будете там перебувати, і пам'ятати, що все, чим ви збираєтеся займатися на Балі - це туризм. Іноді прикордонники можуть попросити вас показати зворотний квиток, я чула що час від часу бувають історії, що без зворотного квитка на Балі не хочуть пускати, але особисто мене про квиток ніколи не питали, від близьких друзів я теж не чула, щоб у кого-то виникла проблема потрапити на Балі. І ще: за правилами Індонезії ваш паспорт повинен бути дійсний ще мінімум півроку при відвідуванні Індонезії.

Продовження туристичної індонезійської візи (візи по прибуттю) можливо на один місяць. Разом ви зможете пробути на Балі два місяці без особливих проблем.

Візу VoA, отриману після прильоту, можна одноразово продовжити ще на 30 днів. Необхідні для продовження документи: паспорт з візою; анкета, яку вам дали при в'їзді в країну; зворотний квиток з Індонезії (в будь-яку іншу країну); копія паспорта та сторінки з візою. За тиждень до закінчення терміну дії візи потрібно прийти на Балі в офіс Імміграційної Служби і подати заявку на продовження. На Балі імміграційний офіс знаходиться недалеко від аеропорту і в Денпасарі. Заявки на продовження приймають тільки з ранку - з 8.30 до 12.00. В офіс імміграційної служби ви повинні будете приїхати 3 рази: в перший раз ви подаєте заявку, в інший день - оплачуєте, в третій - забираєте паспорт з готовою візою. На весь цей процес піде приблизно тиждень або днів десять. Візу продовжують всім, не ставлячи особливих питань. Вчасно з'являтися у суді з подачею документів на продовження візи: кожен прострочений день буде коштувати вам 300,000 рупій, "відмазатися" не вдасться - штраф беруть обов'язково і вважають кількість прострочених днів дуже строго.

Детальна інструкція про те, як продовжити візу по прильоту

Якщо вам не хочеться приїжджати в імміграційну службу три рази і займатися продовженням візи самостійно, то на Балі існує багато агентів, які зроблять все за вас. В такому випадку продовження візи обійдеться вам трохи дорожче. ціни є тут . (Контакти агентів дивіться в кінці статті).

Тривале перебування на Балі по візі VOA:

Альтернативний спосіб проживання на Балі за допомогою не соціальною візи, а звичайної візи VoA, одержуваної по прибуттю. Кожні два місяці вам доведеться вилітати з країни. Вилітати можна в будь-яку іншу країну, можна вилітати одним днем: ранок туди, ввечері - назад.

У соціальній індонезійської візи є два мінуси: необхідність знаходити спонсора, здаючи разом зі спонсором відбитки пальців в імміграційній службі, а також неможливість за цією ж візою залишати межі Індонезії цілих 6 місяців (інакше віза анулюється, а сили і гроші будуть витрачені даремно). Саме тому велика кількість "довгострокових" туристів на Балі знаходяться тут за звичайною візі, що видається по прильоту.

Схема перебування на Балі за такою візою проста: по закінченню першого місяця віза продовжується ще на місяць, а після закінчення другого місяця необхідно вилетіти з Індонезії в будь-яку сусідню країну і повернувшись назад отримати нову візу по прибуттю. Можна вилетіти до Сінгапуру або Куала-Лумпур, або в будь-яку іншу азіатську країну. Причому термін перебування в іншій країні не має значення. Ви можете прилетіти в Куала-Лумпур і найближчим рейсом полетіти назад. Квиток до Сінгапуру і назад обійдеться приблизно в 150 $, до Куала-Лумпура - в 200 $. Ціни дуже приблизні, рейсів багато, і ціни залежать від того, як заздалегідь ви купите квиток; часто бувають промо-пропозиції з ще більш дешевими квитками, ніж я написала. Для Малайзії і Бангкока російським громадянам віза не потрібна; в Сінгапур ставиться транзитний штамп на 96 годин (4 доби), але для отримання такого штампа необхідно показати бронь квитка в третю країну (тобто не Індонезію), або зробити візу.

Для Малайзії і Бангкока російським громадянам віза не потрібна;  в Сінгапур ставиться транзитний штамп на 96 годин (4 доби), але для отримання такого штампа необхідно показати бронь квитка в третю країну (тобто не Індонезію), або зробити візу

Для тих, хто хоче провести на Балі до 180 днів (півроку). Ця віза не дозволяє працювати або займатися підприємницькою діяльністю.

Якщо ви плануєте пробути на Балі довго і не плануєте виїжджати за межі Індонезії протягом 6 місяців, то соціальна віза - кращий варіант. Але отримувати її треба заздалегідь - або в Росії, або в будь-якій країні. Можна злітати в одну з сусідніх азіатських країн, зробити там зупинку на кілька днів і отримати соціальну візу. Отримати соціальну візу, перебуваючи в Індонезії, неможливо!

Соціальна віза одноразова, якщо ви покинете Індонезію, вона анулюється і доведеться отримувати її заново!

Для отримання соціальної індонезійської візи вам знадобиться не тільки паспорт і зворотний квиток з Індонезії в будь-яку точку світу (як варіант можна купити найдешевший квиток на будь-який дискаунтер з будь-якої точки Індонезії в будь-яку сусідню азіатську країну), а й лист спонсора (по суті це запрошення , але в консульствах воно називається саме лист спонсора (Sponsor letter)). Спонсором називається запрошує вас в Індонезію особа - спонсором може виступити абсолютно будь-індонезієць, причому незважаючи на назву спонсора, це зовсім не означає, що він повинен якось забезпечувати ваше проживання в Індонезії. Насправді все, що від нього вимагається, це написати лист і якась кількість разів прийти з вами в службу імміграції, коли ви будете продовжувати візу.

Знайти спонсора можна самостійно: наприклад, в якості спонсора просять виступити господаря будинку, у якого ви знімаєте житло на Балі або будь-якого іншого людини, з яким ви маєте якісь інші справи (знімаєте у нього машину напрокат, у обслуговуючого персоналу вашої вілли ітп) - в загальному у будь-якої людини, зацікавленого в тому, щоб ви залишалися на Балі довше. Якщо знайти спонсора самостійно не виходить, то можна звернутися в агентство.

У загальних рисах процес виглядає наступним чином: ви звертаєтеся в консульство Індонезії в тій країні, де ви знаходитеся, надаєте всі необхідні документи, включаючи лист спонсора, оплачуєте мито, чекаєте кілька днів (від одного до п'яти, залежить від країни вашого перебування) і виходить на руки двомісячну (!) візу, вона або відразу називається соціальною, або називається туристичної. Далі, вже перебуваючи в Індонезії, коли двомісячний термін закінчиться, ви зможете продовжити цю візу ще 4 рази, кожен раз на термін 30 днів, що дасть вам в кінцевому підсумку можливість перебувати в Індонезії 6 місяців. Продовжувати цю візу можна прям на Балі. Ця віза з одноразовим в'їздом, це означає, що в разі, якщо ви покинете Індонезію, віза анулюється і щоб повернутися, вам треба буде подавати документи на візу повторно.

Досвід отримання соціальної візи в різних індонезійських посольствах:
візарани в Сінгапур - Хошимін (В'єтнам) - Куала-Лумпур (Малайзія) - Пенанг (Малайзія)

Детальна інструкція, як продовжити соціальну візу на Балі >>

Колись давно (році наприклад в 2010 або раніше) іноземців на Балі було мало, уваги на них ніхто не звертав. Багато сиділи на Балі безвилазно роками, просто віддаючи "спеціальним дядькові" свій паспорт кожен місяць, куди за 100 $ вклеювалася нова віза по прильоту. Були (і є досі товариші), які просто сиділи з оверстеямі, а при вильоті просто відмахувалися який-небудь невеликою сумою.

Ті часи давно канули в лету. За спроби нелегального продовження або вклеювання лівого штампа по прильоту можна дуже сильно "потрапити". І щоб звільнитися доведеться платити серйозні хабарі, мова йде про суммках імеряемих тисяч, а іноді і десятками доларів США. Місцева імміграційна служба за останні пару років особливо розслабитися не дає.

Кожен прострочений день по візі коштує великих грошей, від яких відмазатися при вильоті вийде. Актуальні ціни на прострочення можна подивитися тут.

Якщо ви плануєте працювати або запускати на Балі бізнес - вам доведеться подбати про офіційне дозволу на роботу, яке називається "Кітасе". Соціальна або туристична індонезійська віза вам не підійдуть, за цим на Балі стежать строго і часто депортують недбайливих російських.

Який з варіантів довгострокової візи ви б не вибрали, майте на увазі одне - ні з соціальної візі, ні по туристичній, ні по візі-по-прибуттю, ви не маєте права працювати або займатися підприємницькою діяльністю в Індонезії. Шанси, що вас здадуть імміграційній службі, великі. Тоді вам загрожує депортація і серйозний штраф (хабара щоб не платити штраф починаються от 2000 $), я особисто знаю приклади людей, яким довелося "відкуповуватися". При цьому покинути країну вам все одно доведеться.

Хоча звичайно якщо ви, наприклад, фрілансер (копірайтер, дизайнер ітп) і працюєте віддалено на НЕ індонезійських клієнтів, непомітно з будинку, швидше за все проблем у вас не буде. Але якщо у вас якийсь дуже помітний, розрахований на туристів бізнес або пов'язаний з обслуговуванням місцевих клієнтів, то вас можуть здати в поліцію або місцеві, або конкуренти, або будь-які інші недоброзичливці. Я нікого не хочу лякати, просто хочу позбавити вас від деяких ілюзій.

Робоча віза на Балі називається "Кітасе". Отримання робочої візи в Індонезію досить клопіткий процес, але іншого шляху у вас немає. Або вам зробить візу ваш роботодавець (наприклад, всі нормальні серф-школи на Балі роблять своїм співробітникам робочу візу "Кітасе"), або, якщо це ваш власний бізнес, ви можете отримувати візу на своє юридична особа або через агентство, якщо юрособи у вас немає. Кітасе обходиться в 2000-2500 $ в рік.

Бізнес-віза варіант для тих, хто хоче часто літати в Індонезію, але не хочеться морочитися отриманням кожен раз візи по прильоту або туристичної візи. Ну і вона актуально для тих, наприклад, хто планує займатися на Балі закупівлями якоїсь продукції і відправляти її потім назад до себе на батьківщину. (Наприклад, поїздив по фабрикам, закупив Балійском меблі і прикраси для дому, завантажив це в контейнер і відправив додому. Усередині Балі нічого не продаєш, тільки купуєш. По суті приїжджаєш у відрядження).

Така бізнес-віза видається мульти, терміном на рік. Але кожне перебування повинні бути в межах 60 днів. По суті якщо ваш закупівельний бізнес процес затягнувся більше, ніж на 60 днів, вам треба буде зганяти в сусідню з Індонезією країну і повернутися назад (хоч в той же день), тоді у вас відкриється новий коридор на 60 днів.

Для фріланесеров до речі такий варіант візи теж можна підійти. З мінусів, що треба постійно вилітати з Індонезії, кожні 60 днів.

Можливість жити на Балі за офіційною візі, якщо тобі більше 55 років і у тебе є рахунок в банку.

Ще один особливий вид візи на Балі - так звана "індонезійська віза для пенсіонерів", або "кітап". Для отримання цієї візи необхідні наступні умови: вік більше 55 років, наявність грошових коштів на рахунку в банку, медичний висновок про стан здоров'я. Така віза видається спочатку на рік, потім може бути продовжено щороку загальним терміном не більше 5 років, по закінчення яких можна подавати документи на постійне проживання.

Інтерв'ю про візи з Вальтером Лехманн з агентства БаліБізнесКонсалтінг:

Bali Bussiness Consulting   Тел Bali Bussiness Consulting
Тел .: +62 813-5393-2051 | E-mail: [Email protected] | www.BaliBusinessConsulting.com

Новости