Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до В'єтнаму для українців, росіян і білорусів

  1. Віза до В'єтнаму після прильоту
  2. Віза до В'єтнаму на кордоні

Стаття «Віза до В'єтнаму» поновлено 22 січня 2017

В'єтнам з кожним роком залучає все більше туристів, зимівників і довгожителів. Варто відзначити, що В'єтнам одна з країн Південно-Східної Азії дозволяє оформити довгострокову візу. У цій статті ви дізнаєтеся про нові правила для візи до В'єтнаму, вартості та необхідні документи для отримання візи після прибуття в аеропорту і на прикордонних переходах з Камбоджею, Лаосом і Китаєм.

Для громадян Росії і Білорусі в'їзд в країну спрощений майже до максимуму (віза на термін до 15 днів з туристичними цілями не потрібна), при більш тривалому візит віза все-таки знадобиться. А ось для громадян України поки спрощений в'їзд не зробили, тому доведеться відразу оформляти візу.

Увага! З 1 січня 2015 роки змінилося правила в'їзду до В'єтнаму для росіян (для білорусів треба ще уточнити):

  1. Тепер для отримання штампу на безвізове перебування термін дії паспорта повинен становити не менше 6 місяців від дати в'їзду (раніше було три місяці).
  2. Також з моменту останнього безвізового виїзду з В'єтнаму має пройти не менше 30 днів. Якщо ви вже були у В'єтнамі щодо безвізового в'їзду і захочете повернутися назад до В'єтнаму, потрібно буде заздалегідь оформити запрошення. Це як раз стосується випадків якщо ви захочете з'їздити в Камбоджу, Лаос або Таїланд.
  3. За новим візовим закону після 15-денного терміну перебування за штампом ви зобов'язані покинути В'єтнам. Раніше можна було замовити візу перебуваючи у В'єтнамі, в будь-якому турагентстві. Зараз це начебто теж можна зробити, але вартість даної послуги буде від 150 $.

Віза до В'єтнаму після прильоту

Найпростіший спосіб - отримання візи безпосередньо на кордоні після прильоту.

Візу після прильоту можна оформити в одному з міжнародних аеропортів В'єтнаму: Хошимін, Ханой, Нячанг (Камрань), Вінь, Фукуок або Дананг. Для цього на стійці «Visas upon arrival» перед паспортним контролем буде потрібно пред'явити:

- закордонний паспорт, дійсний не менше шести місяців на момент закінчення поїздки;
- зворотні квитки. З тонкощами оформлення зворотного авіаквитка можете ознайомитися в цій статті ;
- фото 4х6 на білому тлі. Якщо ви забули або втратили фото, працівники аеропорту вам в цьому допоможуть, але звичайно ж за $$$;
- візове дозвіл - підтверджуючий лист (Approval Letter).

Підтверджуючий лист - це документ з унікальним кодом, який видає Імміграційний департамент В'єтнаму. Отримати його нескладно, найпростіше - замовити онлайн на одному зі спеціалізованих сайтів, наприклад, на сайті Cheap Vietnam Visa (Ціна питання - від 8 до 37 дол. В залежності від типу візи і швидкості оформлення). Підтверджуючий лист буде надіслано електронною поштою, його треба роздрукувати і потім пред'явити в пункті прикордонного контролю.

Віза до В'єтнаму на кордоні

Існує ще один варіант отримання в'єтнамської візи - на одній з сухопутний кордон. Отримати таку візу можна на кількох сухопутних кордонах з Камбоджею, Лаосом і Китаєм:

  • Камбоджа
    • Мак Бай - Вавет (MocBai - Bavet)
    • Пойпет (Poipet)
    • До Конг (Koh Kong)
  • Лаос
    • Тай Чанг - Соп Хун (Tay Trang - Sop Hun)
    • Нам Сай - На Маев (На Nam Xoi - Na Maew)
    • Нам Хан - Нам Кан (Nam Khan - Nam Can)
    • Кау ЧОО - Нам Фао (Cau Treo - Nam Phao)
    • Лао Вао - Дансаван (Lao Bao - Dansavanh)
    • Нгок Хой - У Й (Ngoc Hoi - Bo Y)
  • Китай
    • Лао Кай - Хекоу
    • Донг Данг - Пінсян
    • Монг Кай - Донсін

Постаралася знайти максимальну інформацію по прикордонних переходів до В'єтнаму. Якщо щось упустила або написала якісь кордоні неправильно, дайте знати в коментарях Постаралася знайти максимальну інформацію по прикордонних переходів до В'єтнаму
Список документів для відкриття віз на прикордонних переходах:
- закордонний паспорт, дійсний не менше шести місяців на момент закінчення поїздки;
- фото 4х6 на білому тлі. Якщо ви забули або втратили фото, працівники аеропорту вам в цьому допоможуть, але звичайно ж за $$$;
- оригінал візового дозвіл - підтверджуючий лист (Approval Letter).

Зворотні квитки ніхто не питав, хоча ми, на всвякій випадок, їх зробили.
Замовляли запрошення в Нячанге на другій лінії навпроти індійського ресторану Омар (Omar Indian Restaurant). Оформили нам його за 5 днів. За вартістю на початок 2017 року вийшло 25 $ за людину. Якщо з якихось причин у вас не буде оригіналу, вас в країну не впустять ні за які гроші. Ми вже зустрічали таку ситуацію на кордоні Бавет. Також хлопець взагалі без запрошення застряг в аеропорту Хошиміну (громадянин України з посвідкою на проживання в Росії). Незрозуміло як його взагалі випустили з країни.

***

Термін дії візи залежить від обраного вами візового дозволу (Approval Letter). Запрошення можна оформити на 1 або на 3 місяці. Теоретично, є ще візи терміном на 6 місяців, але я поки не чула, щоб хтось отримував такі. Візи можна оформити як одноразові (тільки на один в'їзд), так і багаторазові (можна скільки завгодно раз в'їжджати і виїжджати в період дії візи).

З минулого року можна оформити річну бізнес-візу. Працювати по ній офіційно не вийде, але зате питання з візою на рік вирішено. Вартість запрошення для такої візи близько 500 $ за людину, плюс в аеропорту потрібно буде оплатити саму марку. Така віза багаторазова і не обмежує вас тільки В'єтнамом.

Отже, після того як всі документи зібрані і ви вже в аеропорту, залишиться лише оплатити саму візу. А ось і хороші новини: починаючи з 23 листопада 2015 Міністерство Фінансів В'єтнаму знижує вартість візового збору! Офіційна інформація на сайті Vietnam Visa Pro .

Стандартний візовий збір для одноразової візи терміном на 1 або 3 місяці буде коштувати 45 дол. 25 дол.

Візовий збір для багаторазової візи терміном на 1 або 3 місяці буде коштувати 95 дол. 50 дол.

Більше інформації про В'єтнамі тут .

Новости