Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до Хорватії для росіян в 2016

  1. Чи потрібна віза до Хорватії
  2. В'їзд до Хорватії Шенгенською візою
  3. Як отримати візу до Хорватії
  4. Віза до Хорватії через посередників
  5. Адреси посольства і консульства Хорватії в Росії
  6. Візові центри для отримання візи в Хорватію в 2014 році
  7. Повна інформація про візу в Хорватію в 2016 році

Якщо Вас цікавить Віза до Хорватії для росіян, то читайте інформацію нижче. Якщо Вас цікавить Віза до Хорватії для українців, то вам сюди .

Тільки на нашому сайті ви знайдете всю необхідну інформацію в найповнішому обсязі за візами до Хорватії в 2016 році для росіян. Вся інформація перевірена, точна і актуальна. Сподіваємося, що вона вам стати в нагоді.

Чи потрібна віза до Хорватії

Дуже довгий відрізок часу (з 2008 року) для подорожі та відпочинку в літній період часу віза до Хорватії для росіян не була потрібна. Це сильно спрощувало подорожі, адже досить було купити квиток на прямий літак і через пару годин ви вже могли відпочивати на море. Однак в 2013 році Хорватія увійшла до Євросоюзу і під натиском Європейського парламенту віза до Хорватії для росіян стала необхідною. Також це ускладнила поїздки в Чорногорію так, як багато літаків сідало в аеропорту Дубровник який знаходитися в парі десятків кілометрів від Чорногорії. Віза в Чорногорію не потрібна досі а віза до Хорватії для росіян потрібно і це означає що без Хорватської візи з Дубровника в Чорногорію вже не потрапиш.

Кількість в'їздів у візі Хорватії

Звертаємо вашу увагу, що при отриманні візи в Хорватію для росіян слід звертати увагу на дозволене в візі кількість в'їздів до Хорватії. Багато людей беруть на прокат автомобіль і відвідують сусідні безвізові країни (Албанія, Чорногорія, Македонія ітд), а от назад в'їхати вже не можуть.


В'їзд до Хорватії Шенгенською візою

Також нагадуємо, що при наявності відкритої Шенгенської візи в вашому паспорт віза до Хорватії для росіян не потрібно, тобто в'їхати в Хорватію по шенгенській візі можливо. При припиненні кордону всім туристам погашають візу гордим штампиком формату Євросоюзу.

Як отримати візу до Хорватії

Отримати візу до Хорватії для росіян в Хорватському консульстві не дуже складно, але належить постояти в чергах і зібрати ряд документів. Якщо у вас немає часу і бажання займатися цими процесами завжди можна звернутися за допомогою туристичних агентств і компанії які акредитовані в посольстві Хорватії. Туристичні компанії можуть отримувати візу в Хорватію для росіян без особистої присутності прохача візи. Або завжди можна заїхати в Хорватію по шенгенській візі

Ціна і терміни отримання візи в Хорватію

За словами начальника відділу у консульських справах при МЗС республіки Хорватії г-на Вінко Любичича, з 1 квітня 2013 року візи в Хорватію для росіян будуть видаватися протягом п'яти днів з дня надходження запиту в посольство Хорватії в Москві. Вартість візи складе 35 євро для звичайної і 69 євро - для термінової. «Отримати візу до Хорватії в 2014 році російські громадяни зможуть через туристичні агентства, акредитовані при посольстві Республіці Хорватії в Москві, а також через зовнішніх постачальників послуг, так званих візових центрів, які будуть посередниками в процесі видачі віз», - доповнив дипломат. Консульські служби в регіонах відкриватися не будуть, забезпечувати всіх бажаючих візами планується через взаємодію з туристичними агентствами і візовими центрами.


Віза до Хорватії через посередників

При отриманні візи в Хорватію через посередників рекомендуємо вам переконатися, що компанія має акредитацію представництва. Тут ви можете завантажити список акредитованих компаній. Це є в якійсь мірі перестраховкою, що вас не обдурять посередники.

Адреси посольства і консульства Хорватії в Росії

Посольство Хорватії в Росії
Контактні дані:
Тел .: +7 (495) 785 40 70
Факс: +7 (495) 637 46 24
E-mail: [email protected] Режим роботи Посольства Хорватії:
Пн.-Пт .: 09:00 - 17:00
Адреса Посольства Хорватії:
119034, г. Москва, Коробейников провулок, д. 16/10

Консульський відділ Посольства Хорватії в Російській Федерації
Контактні дані:
Тел .: +7 (495) 785 39 49
Факс: +7 (495) 785 39 41
E-mail:
[email protected]
Час роботи консульського відділу для громадян:
Понеділок-п'ятниця .: 09:30 - 13:30
(Крім свят в РХ та РФ)
Адреса Консульського Відділу Посольства Республіки Хорватії в Російській Федерації:
119034, г. Москва, ул. Остоженка, д. 23 (вхід для подачі заяви з 3-го Зачатьевского провулка)

Візові центри для отримання візи в Хорватію в 2014 році

Щоб отримати інформацію про найближче візовому центрі слід звертатися за адресою пу: [email protected] ; (09.00 - 17.00 за московським часом, з понеділка по п'ятницю)
Також щоб отримати всі необхідну інформацію (чи потрібна віза до Хорватії, як отримати візу ітд), можна дзвонити за телефонами: +7 (499) 681-13-68 +7 (499 ) 426-03-32
(09.00 - 17.00 за московським часом, з понеділка по п'ятницю

Отримати візу до Хорватії через офіційний візовий центр можливо в наступних містах:

МОСКВА
САНКТ-ПЕТЕРБУРГ
НОВОСИБИРСК
КРАСНОЯРСК
ІРКУТСЬК
ХАБАРОВСК
ВЛАДИВОСТОК
КРАСНОДАР
САМАРА
НИЖНІЙ НОВГОРОД
Ростов-на-Дону
СОЧІ
УФА
КАЗАНЬ
ЕКАТЕРИНБУРГ
МУРМАНСК
САРАТОВ
ПЕРМ
ОМСК
КАЛІНІНГРАД

Повна інформація про візу в Хорватію в 2016 році

1. В'ЇЗД РОСІЙСЬКИХ ГРОМАДЯН В ХОРВАТІЮ
В'ЇЗД НА ПІДСТАВІ Шенгенської ДОЗВОЛІВ НА ПРОЖИВАННЯ / ВІЗ
Рішення хорватського уряду про спрощений в'їзд для іноземців на підставі діючих шенгенських дозволів на проживання і віз залишається в дії і в 2014 р
Російському громадянинові, власнику:

  • діючого дозволу на проживання, виданого однією з держав, що входять в Шенген,
  • діючої шенгенської візи (C), дворазовий або багаторазовою
  • діючої довгострокової візи (D), виданої одним з держав, що входять в Шенген,

тимчасово не потрібно віза для в'їзду в Хорватію і короткотермінового перебування, або для транзиту через Хорватію.
Зазначені шенгенські документи мають бути чинними та на момент виїзду з Хорватії, а також забезпечувати в'їзд на територію Шенгену.

З 31 БЕРЕЗНЯ 2013 року в силу вступило Угода між Урядом Республіки Хорватії та Урядом Російської Федерації про взаємні поїздки громадян Республіки Хорватії і громадян Російської Федерації, згідно з яким громадянам РФ для в'їзду в Республіку Хорватію потрібні візи в Хорватію.

У свяазі з членством Республіки Хорватії в Євросоюзі з 1 липня 2013 гoдaпріменяется Угода між Євросоюзом і Російською Федерацією про спрощений режим видачі віз громадянам ЄС і громадяни РФ.
Наявність візи Хорватії не є гарантією в'їзду в Хорватію, так як повинні виконуватися і інші затверджені умови для в'їзду іноземців в Хорватію (Закон про іноземців, «Народні новини» № 130/11, ст. 34, 35 і 36).
Іноземець не має права працювати в Хорватії на підставі візи.
Інформація про процедуру видачі віз і хорватському візовий режим доступна на сайті Міністерства закордонних та європейських справ Республіки Хорватії (www.mvep.hr Visa Requirements Overview)

ПОДАННЯ ЗАЯВИ НА ОТРИМАННЯ ВІЗИ

Заява на отримання візи подається не раніше, ніж за 3 місяці до планованої поїздки, в Посольстві Республіки Хорватії в Москві або в візових центрах, находявщіхся в наступних містах: Москва, Санкт-Петербург, Ростов-на-Дону, Краснодар, Казань, Нижній Новгород , Єкатеринбург, Новосибірськ, Сочі, Самара, Красноярськ, Уфа, Владивосток, Іркутськ, Xабаровск, Калінінград, Мурманськ, Омськ, Саратов, Перм і Новоросійськ. Всю інформацію, що стосується візових центрoв, можна прочитати на сайті www.vfsglobal.com/croatia/russia.
Заява повинна бути подана особисто. В окремих випадках, при наявності поважних причин, іноземець може не подавати заяву особисто, але повинен особисто прибути в Посольство для отримання візи.
Якщо мова йде про туристичну поїздку, подача заяви можлива через агентства, акредитовані при Посольстві.

ДОКУМЕНТИ, НЕОБХІДНІ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВІЗИ ДО ХОРВАТІЮ

1. заяву на отримання візи в Хорватію - заповнюється великими друкованими латинськими літерами. Заява має бути повністю заповнений і підписаний особисто (ВАЖЛИВО: заява повинна бути підписана в двох місцях). Анкету також можна запонлять онлайн, натискаючи на наступне посилання: https://crovisa.mvep.hr
2. діючий закордонний паспорт:
- термін дії закордонного паспорта повинен перевищувати термін дії візи не менше, ніж на три місяці,
- закордонний паспорт повинен бути виданий не більше 10 років тому,
- в закордонному паспорті повинно бути не менше двох незаповнених сторінок для проставлення візи.
3. кольорова фотографія (35x45 мм).
4. доказ про чинне медичне страхування мандрівника
За допомогою відповідного чинного медичного страхування мандрівника покриваються можливі витрати, що виникають в період перебування в Хорватії в результаті:
- термінової медичної допомоги і / або термінового стаціонарного лікування, або
- повернення в державу постійного проживання з медичних причин, або
- транспортування в разі смерті.
Подавач заяви на отримання короткострокової одноразової або дворазовою візи повинен пред'явити поліс відповідного медичного страхування мандрівника, який діє протягом усього періоду перебування іноземця в Хорватії.
Подавач заяви на отримання багаторазової візи повинен пред'явити поліс відповідного медичного страхування мандрівника, який діє протягом першого періоду перебування іноземця в Хорватії.
Медичне страхування мандрівника оформляється в страховому товаристві в державі проживання. Якщо це не представляється можливим, медичне страхування мандрівника має бути оформлено в іншій державі.
Фізична або юридична особа з Хорватії, що запрошує подавця заяви, може укласти договір про медичне страхування мандрівника зі страховим товариством в Хорватії на користь запрошеного.
Мінімальна страхова сума, зазначена в договорі, повинна становити не менше 30.000 EUR.
Іноземець, якому схвалена багаторазова віза, підписує Заява про медичне страхування мандрівника для наступних візитів.
Формуляр можна відкрити в форматі PDF (Portable Document Format):

  • Заява про медичне страхування мандрівника для наступних візитів

5. документи, що доводять:
- мета візиту,
- забезпечення житлом,
- наявність засобів для забезпечення перебування в Хорватії і повернення в державу проживання,
- наявність транспортного засобу і наміри повернення в державу проживання або можливості в'їзду в іншу країну.
6. доказ про вакцинацію проти жовтої лихоманки - збір оплачується на підставі квитанції, отриманої в консульстві при подачі заяви на отримання візи.
При необхідності, службовець консульства може на свій розсуд вимагати від подавця заяви надати додаткову документацію для обґрунтування заяви.


ПОЇЗДКИ НЕПОВНОЛІТНІХ

Заява на отримання візи для неповнолітнього подає один з його батьків (законний представник) з додатком свідоцтва про народження дитини.
Якщо дитина подорожує без батьків (законного представника), до заяви додається завірена згода одного з батьків, що містить: особисті дані батьків, мета і період перебування в Хорватії, термін перебування в Хорватії, період, на який видається згода, підпис. Якщо дитина подорожує у супроводі іншого дорослого, в згоді повинні бути вказані і його особисті дані.
Згода повинна бути завірена нотаріусом. Переклад на хорватську мову не потрібно.
У разі організованої поїздки групи дітей, замість згоди має бути докладено службове підтвердження установи - організатора поїздки, в якому зазначаються відомості про поїздку і список дітей, що беруть участь в ній, а також інформація про осіб, які супроводжують групу.

МЕТА ВІЗИТУ

Метою візиту в Хорватію може бути: туристична поїздка, діловий візит, відвідування сім'ї / друзів, культурний візит, спорт, службовий візит, медичні причини і ін.


Туристична подорож

Поряд з основною документацією (заяву, фотографія, закордонний паспорт, медичне страхування мандрівника, візовий збір) повинні бути надані наступні докази мети візиту і забезпечення житлом:

  • готель, хостел, кемпінг - підтвердження про заброньованого номері в готелі або іншому житло, підтвердження про сплачену туристичною путівкою (ваучер), організованої туристичній поїздці і ін.
  • житло в приватному секторі - бронювання житла у приватного орендодавця, з копією рішення компетентного органу про схвалення діяльності в сфері послуг (рішення органу місцевого самоврядування / копія свідоцтва ІП)
  • використання (власної) нерухомості - доказ про право власності на нерухомість (свідоцтво про власність / виписка з земельної книги), договір про оренду нерухомості; запрошення / заяву власника-іноземця
  • морський туризм - підтвердження бронювання / оплати трансферу в РХ, виписка з реєстру суден, підтвердження про оплату чартеру
  • одноденна екскурсія в Хорватію (з Чорногорії, Боснії і Герцеговини) - підтвердження туристичної агенції про сплачену поїздку; підтвердження про оренду транспортного засобу (рент-а-кар) і ін.


Акредитоване туристичне агентство

Заява на групові або приватні туристичні поїздки подає уповноважений представник агентства.
Для кожної окремої поїздки агентство надає наступні документи:
- підтвердження про організовану туристичною путівкою (ваучер),
- список осіб, які беруть участь в поїздці (ім'я, прізвище, номер закордонного паспорта),
- дані про розміщення в Хорватії (адреса),
- дані про транспорт,
- групове або приватне медичне страхування мандрівника,
- доказ про оплату візових зборів,
а також такі документи на кожного учасника поїздки:
- заяву на отримання візи з власноручним підписом подавця заяви,
- діючий закордонний паспорт,
- кольорова фотографія 35 x 45 мм.
Посольство залишає за собою право вимагати у будь-якої особи додаткові документи або запросити його на співбесіду.

Діловий візит - заява / запрошення, виданноe запрошує юридичною особою в Республіці Хорватія (заява містить дані про запрошує особі - ПІБ, дату народження, стать, громадянство, номер ідентифікаційного документа, період і мета поїздки, а також кількість в'їздів і ОІБ / податковий ідентифікаційний номер особи, яка запрошує). Приймається копія заяви.

Приватний візит (відвідування сім'ї, друзів):

  • чоловік / a, діти і батьки громадян Хорватії: свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження
  • близькі родичі (чоловік / а, діти, включаючи пріёмниe, батьки, включаючи опікуни, дідусі, бабусі, онуки) особи тимчасово проживає або має посвідку на проживання в Республіці Хорватія - заява / запрошення виданноe запрошує фізичною особою (заява містить дані про запрошує особі - ПІБ, дату народження, стать, громадянство, номер ідентифікаційного документа, період і мета поїздки, а також і кількість в'їздів та ПІБ і адресу особи, яка запрошує). Заява не повинно бути справжнім.
  • родичі і друзі - гарантійний лист фізичної особи, завірене нотаріусом

Службовий візит - лист-запрошення хорватського державного органу, нота МЗС або ДМ / КО (приймається копія заяви).

Культурний візит - заява / запрошення, виданноe організаторoм культурного події (крім даних про запрошує особі / ах, цілі і періоді візиту заяву також містить або ОІБ / податковий ідентифікаційний номер особи, що запрошує юридичної особи, або ПІБ та посада особи, подпісівающего заяву). Приймається копія заяви.

Спорт - заява / запрошення, виданноe організаторoм міжнародних змагань (крім даних про запрошує особі / ах, цілі і періоді візиту, заява також містить або ОІБ / податковий ідентифікаційний номер особи, що запрошує юридичної особи, або ПІБ і ф посаду особи, подпісівающего заяву). Приймається копія заяви.

Медичні причини - службовий документ закладу охорони здоров'я, що підтверджує прийняття особи і медичне обслуговування в цьому закладі, доказ про оплату лікування або докази про наявність грошових коштів для оплати лікування.

Участь в конференціях, ярмарках, виставках, семінарах, курсах; конгресовий туризм

  • організатор - хорватське юридична особа - заява / запрошення, виданноe організаторoм (крім даних про запрошує особі / ах, цілі і періоді візиту, заява також містить або ОІБ / податковий ідентифікаційний номер особи, що запрошує юридичної особи або ПІБ та посада особи, подпісівающего заяву). Приймається копія заяви.
  • іноземний організатор - заява / запрошення виданноe організаторoм, що підтверджує участь подавця заяви в згаданих подіях, підтвердження про сплачений внесок для участі, бронювання житла або інша відповідна документація. Приймається копія заяви.

Участь в програмах обміну між містами-побратимами: заяву / запрошення міської адміністрації (приймається копія заяви).

Особливі категорії:
1. водії, що виконують послуги міжнародного транспорту - заява націоналньного профспілки, що містить особисті дані водія, а також мета, період і частоту відвідувань
(Приймається копія заяви)
2. журналісти - довідка спілки журналістів та довідка работoдателя про мету поедзкі (приймається копія заяви)
3. школярі, студенти та їх супроводжуючі - заявлeніе або довідка про надходження, видана школою / університетом (приймається копія заяви)
4. відвідування військових або цивільних кладовищ - службовий документ, потверждает наявність і догляд за кладовищем, а також і наявність зв'язку між заявником і поxopoнeнним особою (приймається копія документів).

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЖИТЛОМ

  • гарантійне або лист-запрошення,
  • бронювання номера в готелі або підтвердження про бронювання житла у приватного орендодавця,
  • доказ про оренду або право власності на нерухомість в Хорватії,
  • доказ про право власності на судно, яхту або підтвердження про сплачений / заброньованому чартері і т.д.

ЗАСОБИ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПЕРЕБУВАННЯ В ХОРВАТІЇ

  • готівкові грошові кошти,
  • засоби для безготівкових платежів (дорожні чеки, кредитні картки та ін.),
  • банківське підтвердження, відповідне підтвердження про постійні доходи подавача заяви або особи, яка зобов'язана його утримувати відповідно до закону,
  • завірена заява, за допомогою якого третя юридична або фізична особа - спонсор зобов'язується взяти на себе витрати на утримання, з додатком відповідного докази платоспроможності.

ТРАНСПОРТНИЙ ЗАСІБ І НАМІР ПОВЕРНЕННЯ ДО КРАЇНИ ПРОЖИВАННЯ

  • зворотний квиток,
  • технічний паспорт транспортного засобу і посвідчення водія (при поїздці на особистому транспортному засобі),
  • підтвердження про працевлаштування, навчання,
  • доказ про право власності на нерухомість та ін.

ТРАНЗИТНА ВІЗА
Необхідні документи:

  • заяву на отримання візи,
  • дійсний закордонний паспорт,
  • кольорова фотографія (35x45 мм),
  • доказ про наявність транспортного засобу,
  • доказ про наявність грошових коштів,
  • медичне страхування мандрівника,
  • документи, що підтверджують можливість в'їзду в країну кінцевого прибуття (наприклад, віза).

Візовий ЗБІР
Стягується за заяву на отримання візи в момент подачі заяви. Якщо заяву на отримання візи відхилено, візовий збір не повертається.
ДЛЯ ГРОМАДЯН РОСІЇ

Візовий збір HRK EUR короткострокова віза * 260,00 35 термінова процедура * (якщо заява подається за три дні або менше ніж за три дні до запланованої поїздки, без поважної причини) 520,00 70

* Відповідно гл. 6 Угоди про спрощення видачі віз між ЄС і РФ

Особи, звільнені від сплати збору за подачу заяви на отримання візи:

  • члени сім'ї громадянина Хорватії (чоловік і діти),
  • діти до 12 років,
  • власники дипломатичних і службових закордонних паспортів, які відвідують Хорватію зі службовим візитом,
  • школярі, студенти, аспіранти та їх супроводжуючі викладачі відвідують Хорватію з метою навчання або професійного освіти,
  • представники непрофітних організацій віку до 25 років, прінімающе участь в семінарах, конференціях, спортивний, культурних або освітніх події, організованих неприбутковими організaціямі,
  • члени семьeй громадян країн Європейського ЕКОНОМІЧНОГО простору (ЄС + Норвегія, Ісландія та Ліхтенштeйн)

і, соглacнo Угоди між ЄС та РФ:

  • члени службових делегацій, які приїжджають на службове запрошення,
  • члени національних та регіональних урядів і парламентів і конституційного і верховного судa
  • інваліди та, якщо потрібно, їх супроводжують,
  • особи, які приїжджають c гуманітарними цілями, включаючи термінову медичну помощ, і їх супроводжують, а також і особи, які подорожують по прічанам похорон близького родича або навещaющіе серйозно захворів близького родича,
  • учасники міжнародних мoлoдёжних спортивних змагань (юніори, кадети),
  • учасники наукових, культури і художніх меропріяатій, включаючи універсітетcкіe і інші програми обміну
  • учасники програм обменoв, організованих містами-побратимами.

Новости