Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Віза до Єгипту для білорусів: 2018, фото / Документи для поїздки в країну, відео

  1. Варіанти оформлення дозволу
  2. Необхідні документи
  3. Інші типи віз
  4. Можливість безкоштовного відвідування Єгипту
  5. особливості перебування

На відміну від більшості інших курортних країн, пік курортного сезону в Єгипті настає не влітку, а взимку. Напевно, годі й шукати іншої країни, яка б пропонувала такий рівень відпочинку в зимовий період. Саме тому потік туристів сюди не ставати менше, навіть незважаючи на складну політичну ситуацію. Комфортабельні готелі, затишні пляжі, Середземне море, дивовижні та унікальні пам'ятки, харчування з розряду «ол інклюзив», а також більш ніж доступні ціни - все це є головною перевагою Єгипту. Але для того щоб відвідати цю країну, громадяни Білорусі повинні мати спеціальний дозвіл на в'їзд - візу.

Варіанти оформлення дозволу

Як вже стало зрозуміло, для білорусів наявність візи є обов'язковою умовою в'їзду в Єгипет. Але процес оформлення візи до Єгипту можна здійснити кількома способами:

  • По прильоту в аеропорт. Це досить простий і популярний спосіб отримати візу , Але тільки в тому випадку, якщо ви відправляєтеся в поїздку з туристичною метою. Віза по прильоту ставиться тільки тоді, коли поїздка здійснюється з туристичного ваучеру одного з агентств. Термін дії такої візи становить 30 календарних днів, вона є багаторазовою і турист може здійснювати в'їзд і виїзд необмежену кількість разів. Віза по прильоту аеропорту має вигляд невеликої марки, яка ставиться на останню сторінку закордонного паспорта. Така віза коштує 25 доларів - розмір консульського збору актуальний з 2015 року. Які документи повинен надати турист для отримання візи в аеропорту? Від вас буде потрібно всього лише закордонний паспорт, термін дії якого буде мінімуму 180 днів з моменту завершення поїздки;
  • Оформлення візи заздалегідь. Цей спосіб є актуальним в тому випадку, якщо ви турист, але в поїздку відправляється самостійно, а не через туристичне агентство. Крім того, якщо турист планує перебувати в Єгипті більше 30 календарних днів, то також необхідно оформляти візу заздалегідь. Якщо вашою метою є не туризм, а навчання, робота, лікування або гостьовий візит, то без заздалегідь оформленої візи також не обійтися.

Якщо ви вирішили скористатися другим варіантом оформлення, то необхідно знати які саме документи і куди подавати, вартість і терміни оформлення візи до Єгипту.

Необхідні документи

Отримавши відповідь на питання, чи потрібна віза до Єгипту, слід задуматися про способи її оформлення.

Найдешевшим методом є самостійний збір і подачу необхідних документів до Консульського відділу Посольства Єгипту. Для цього громадянам Білорусі необхідно відправитися в Москву, так як саме там розташовано цю установу. Попередньо всю необхідну інформацію можна отримати безпосередньо на офіційному сайті посольства.

Процес оформлення візи до Єгипту починається зі збору документів. Вам буде потрібно:

  • Анкета-заява. Її можна завантажити на офіційному сайті або заповнити безпосередньо під час відвідування Консульського відділу. Анкета потрібна певного зразка: вона заповнюється англійською мовою і в ній повинна бути в обов'язковому порядку вказана причина вашого візиту, якщо ви не турист або ж турист, який вирушає в поїздку без посередництва туроператора;
  • Закордонний паспорт, термін дії якого буде актуальним ще протягом 6 місяців з терміну завершення поїздки. Потрібно надати оригінал паспорта та копії сторінок з особистими даними;
  • Паспорт громадянина Білорусі - копії сторінок, на яких присутня інформація;
  • 2 фото загальноприйнятих розмірів на світлому фоні;
  • Довідку про вашу платоспроможність. Її можна взяти на роботі або ж надати виписку з банківського рахунку;
  • Страховий поліс - копія та оригінал;
  • Документи, які є підтвердженням бронювання житла на час перебування. За необхідності може знадобитися наявність квитків, які б підтверджували дату зворотного вильоту.

Список документів приблизно такий же, як і для більшості європейських країн. Процес розгляду та оформлення документів займе від 10 до 12 робочих днів. Цей термін необхідно обов'язково враховувати, щоб потім не переживати, чи встигнете ви отримати візу до дати запланованої поїздки. Після цього терміну вам необхідно оговтатися до Консульського відділу Посольства для того, щоб забрати візу або ж отримати обгрунтований в письмовому вигляді відмова. Відмова не видається без будь-яких пояснень. Ви завжди зможете дізнатися, чому ж вам відмовили в дозволі на в'їзд.

Інші типи віз

Крім туристичних віз нерідко в Єгипет для білорусів оформляються та інші типи віз. Залежно від мети вашої поїздки в країну, стандартний пакет документів може бути доповнений ще кількома пунктами:

  • Віза для неповнолітніх. Якщо в поїздку відправляються особи, які не досягли повноліття, то до стандартного списку необхідно додати свідоцтво про народження. Як і для всіх інших країн, для самостійної поїздки або з одним з батьків або опікуном, необхідно надати дозвіл на виїзд, правильно оформлене і завірене нотаріусом;
  • Студентська віза. Для оформлення такої візи необхідно надати запрошення з навчального закладу Єгипту, в якому б було зазначено, що ви зараховані туди для навчання і ваше місце закріплено за вами. Якщо студент неповнолітній, то студентська віза може бути оформлена і на одного з батьків. Крім того, студентська віза видається не тільки для ВНЗ, а й для навчання в будь-яких інших навчальних закладах;
  • Робоча або бізнес віза. Видається на підставі робочого запрошення з боку Єгипту. Дія такої візи поширюється на 1 рік. Крім того в цю категорію входить і професійна віза. Вона видається тим людям, які через свою професійну діяльність змушені неодноразово перетинати кордон Єгипту. Це можуть бути дипломати, журналісти, льотчики і т.д.

Гостьова віза також видається на підставі гостьового запрошення.

Можливість безкоштовного відвідування Єгипту

При оформленні візи як по прильоту в аеропорт, так і попередньо через посольство, необхідно заплатити консульський збір. Він становить 25 доларів. Але є можливість відвідати країну, не оплачуючи оформлення в'їзного документа. Таким способом є відкриття Синайській візи. Діє вона лише в межах Південного Синая і відмінно підійде в тому випадку, якщо турист вирішив відпочити на курорті Шарм-Ель-Шейх. Діє вона всього лише 15 днів і за територію турист навіть з екскурсійними цілями виїхати не може. Але для більшості ці обмеження не є суттєвими.

особливості перебування

Приїхавши до Єгипту, не варто забувати, що це мусульманська країна. Вона має дивовижну історію, неймовірної краси пам'ятки, добродушних жителів, які завжди раді гостям. Але, незважаючи на всю безпосередність, закони цієї країни і народу потрібно поважати. Жінкам не варто з'являтися в надмірно відвертому одязі, а чоловікам зловживати спиртним - в Єгипті панує сухий закон. Не варто пити воду з-під крана - заради власної безпеки. Вивозити корали і уламки пірамід строго заборонено. Порушення останнього заборони може бути чревате серйозними наслідками.

Які документи повинен надати турист для отримання візи в аеропорту?

Новости